Zdravím,
co jsem nainstaloval Win XP SP2 mám problémy se stabilitou. Občas se mi počítač samovolně resetl a poté co jsem v ovladacích panelech odškrtl reset při nestabilitě objevuje se mi namísto toho modrá obrazovka smrti, ze které se ale nedá nic vyčíst. Buď je úplně prázdná (bez textu) nebo se mi vypíše obecné info (jako nahrajte poslední bios atd. btw: mám poslední nebeta bios) a kromě toho jenom výpis paměti a konec výpisu paměti (taky pázdný).
Jen chci upozornit, že před tím jsem měl zhruba rok instalovaný Win XP SP1 bez aktualizací a ten mi běhal ABSOLUTNĚ stabilně a nepamatuju u něj jediný zásek anebo zatuhnutí (tím bych snad vyloučil HW problém).
Několikkrát mi to vytuhlo při Ufo Alien Invsion v akčních misích (v hlavní obrazovce ani jednou), asi dvakrát mi to vytuhlo jenom při běžném surfování v internetu (popř. se spuštěnými MP3 v Media Playeru na pozadí), 3dmarky 01,03,05,06 běží bez problému (1 průběh), jednou mi to vytuhlo při stress testu v Prime95 asi po 6 hodinách běhu a jednou při nějaké prezentaci v power pointu. Někdy to vytuhne po hodině spuštění počítače jindy po dvou, po třech atd. Tak bych řekl že špatným chlazením by to taky nemělo být, protože to padá i při malé zátěži. Jinak všechno běží na default, žádný OC.
Zkoušel jsem i Norton Antivirus a všecko negativní.
Co se týče ovladačů používám:
Ati Catalyst 7.6 (problém i u 7.5 a 7.4)
poslední verze ovladače pro integrovanou zvukovku
atd.
Jinak sestava viz dole.
Jestli máte nějaký nápad tak mi ho napište než kompletně přeinstaluju systém popř.se vrátím k SP1 (a asi zavirovanému počítači).