Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: Disk neni po prerusene kontrole videt ve Win

Standardní Disk neni po prerusene kontrole videt ve Win

Zdravim,

V ramci rutyni kontroly disku (pravim tlacitkem na disk->vlastnosti->Nastroje->kontrola chyb) , ktera probiha jeste pred samotnym spostenim Windows jsem restartoval PC a od te chvile tento disk neni prostupny ve Win.
    Ve spravci zarizeni i v biosu je videt. Program PowerQuest PartitionMagic 8.0 ho identifikuje jako dynamicky, ale nejdou s nim provadet zadne operace.
    V minulosti uz jsem se s timto problemem jednou setkal a aniz bych hledal jine reseni preinstaloval jsem Win a diskbyl na svem miste.

Jedna se o disk Maxtor 6Y200PO

Obrazek se Spravce disku:

Predem dekuji za kazdou radu, ktera by mi pomohla z teto situace
    Naposledy upravil Tom.CZ.73; 11.06.2007 v 12:52.

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    288

Standardní Re: Disk neni po prerusene kontrole videt ve Win

Skus nabootovat z instalacneho CD WinXP, daj opravit instalaciu (tusim R) a do konzoly zadaj CHKDSK /r
    Mne to parkrat pomohlo s jednym WDckom v praci, obcas spravil daco podobne.
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

tenhle postup jde i na disky nez nainstalovaneho os?
    Osobne nemam chut sverovat svuj disk do pece programum od microsoftu. Nechal jsem ten pracovat GetDataBack a za 4hod se dozvim jestli je nejaka sance...

jinak takhle se tvari ve sprave disku

Citace Původně odeslal Tom.CZ.73 Zobrazit příspěvek
    tenhle postup jde i na disky nez nainstalovaneho os?
    Osobne nemam chut sverovat svuj disk do pece programum od microsoftu. Nechal jsem ten pracovat GetDataBack a za 4hod se dozvim jestli je nejaka sance...

jinak takhle se tvari ve sprave disku

Konzola pro zotavení jde spustit jen na PC, kde je Windows instalován, ale chkdsk jde v konzole spustit na kontrolu jakéhokoliv připojeného disku.

Jen takový blbý dostaz, máš v registrech zapnutou podporu pro 128+GB disky?

Zadnou takovou upravu jsem nikdy nedelal. Formatovani jsem delal v PowerQuest PartitionMagic 8.0 a ve win pracuje hle me zkusenosti normalne. Pokud na nej chci instalovat os tak to uz je jina....

K cemu je dobry ten zasah do registru ?

Zadnou takovou upravu jsem nikdy nedelal. Formatovani jsem delal v PowerQuest PartitionMagic 8.0 a ve win pracuje hle me zkusenosti normalne. Pokud na nej chci instalovat os tak to uz je jina....

K cemu je dobry ten zasah do registru ?
    K tomu, že když máš disk, který je větší než 128GB tak ti Windows nezačnou po překročení právě této kapacity disk přepisovat od začátku (a že už jsem takových disků viděl...).

Mohl by si mi poskytnout nejaky relevantni odkaz ?

Mohl by si mi poskytnout nejaky relevantni odkaz ?
    http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=18058 (téměř úplně dole)

Rikas tedy , ze jsem si to zpusobil prave tim , ze jsem tuhle modifikaci neprovedl ?

Rikas tedy , ze jsem si to zpusobil prave tim , ze jsem tuhle modifikaci neprovedl ?
    Neříkám, že jsi to tím způsobil, ale možné to je.
    Pokud bych ten tvůj disk dostal do ruky a podíval se na prvních 63 sektorů tak bych Ti hned řekl, zda to tím bylo či ne.

Ze změny stavu mezi neznámým a základním bych řekl, že už nějaký soft na něj zapsal...
    Naposledy upravil Paolo; 11.06.2007 v 20:04.

Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Tak program GetDataBack data uspesne nasel a budu je postupne prenaset podle toho jak dovoli druhy mensi disk....

Dost by mi to zajimalo co tu chybu zpusobilo. Jak je mozne se podivat ty zminene sektory a poslat ti sem jejich vypis?

Kazdopadne diky za tvoje rady. Do FAQ jsem koukal, ale ani v nejmensim mi nenapadlo, ze by to mohlo byt zpusobene prave timto....s velikosti disku jsem problemy nemel obchazel jsem to zvetsivanim partition v PowerQuest PartitionMagic 8.0

EDIT: Ok podivam se na to s nim
    Naposledy upravil Tom.CZ.73; 11.06.2007 v 20:44.

NO tak nasel..

Ted je otazka mam dat enter ? Nemuzu o ty data prijit uplne ?

NO tak nasel..

Ted je otazka mam dat enter ? Nemuzu o ty data prijit uplne ?
    Write partition structure neudělá nic víc, než že do nultýho sektoru napíše pár bajtů (tím se toho nedá na datech moc pokazit ) ale zrovna těch pár bajtů řekne Windowsům, že od tam po tam je NTFS logický disk a ty bys pak měl vidět svá data.

Disk je OK.
    Velky dik !

Tak jeste jsem se nedostal k uprave registru a bratra napadlo pouzit tu prokletou kontrolu disku. Disk mi ted nejde ani inicializovat. Nejaky napady?
    Jakmile bude ok jdu na tu editaci reg

Jooo, chkdsk mi naposled stal 200GB dat Od ty doby mi tyhle mikrosofti veci nesmi na data ani sahnout
    Loading signature [ FAILED ]

Tak jeste jsem se nedostal k uprave registru a bratra napadlo pouzit tu prokletou kontrolu disku. Disk mi ted nejde ani inicializovat. Nejaky napady?
    Jakmile bude ok jdu na tu editaci reg
    Neinicializovat a provést to, co minule.

To jsem zkousel hned jako prvni. Pred hledanim to napise Partition doesnt have the endmark 0xAA55 a po prohledani to tvrdi Structure. Ok. a No partition found or selected for recovery

Domnival jsem se, ze neinicializovany = neni online

To jsem zkousel hned jako prvni. Pred hledanim to napise Partition doesnt have the endmark 0xAA55 a po prohledani to tvrdi Structure. Ok. a No partition found or selected for recovery

Domnival jsem se, ze neinicializovany = neni online
    MBR - Master Boot Record je nultý (někod říká první) sektor disku, na kterém je prvních cca 200 bajtů vyhraženo pro zavaděč (ten umí přečíst tabulku rozdělení disku - Partition table a z té, která je aktivní načte první sektor a předá mu řízení), dalších cca 50 bajtů je partition tabulka a poslední dva bajty musí být 55 a AA hexa (binárně jsou to nastřídačku 0101... a 1010...
    Pokud ty poslední dva bajty nejsou 55 a AA hexa, tak celá partition tabulka (ikdyž by byla správná) není platná.

Můžeš zkusit recovery console a v ní příkaz FIXMBR - ten by měl vyplnit první část (zavaděč) a podpis (55AA), bytů vyhražených pro partition se vyhne.

V konzole pro zotaveni se musim prihlasit k instalaci Win tj disk c:\ , kdyz pak chci pouzit prokaz fixmbr d:\ a nebo zmenit aktrualni adresar cd d:\ nic s nastane a jen se objevy dalsi radka pro zadani prikazui bez upozorneni, ze jsem zadal prikaz spatne nebo tak neco

Myslím, že ten příkaz máš špatně. Zde je povolená syntaxe:

http://www.microsoft.com/resources/d....mspx?mfr=true
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Tak po zadani prikazu map se mi poskozeny disk nezobrazil ve vypisu, ale po navratu do win jsem opet zkusil inicializovat disk a presto ze jsem to predtim mnohokrat zkousel disk se inicializoval a GetDataBack uz pracuje na prlne obratky

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak nainstalovat USB 2.0 ve Win XP Prof. CZ k níže pops. HW
    Založil Aucoin v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 05.05.2003, 12:15
  2. ASUS A7V133-M a WD 1,7GB = najde disk az po resete.
    Založil Vlado v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 03.05.2003, 08:46
  3. WIN XP a modem - po restartu ho musim vzdy znova hledat...
    Založil MORT v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 22.04.2003, 07:26
  4. Problem se zvukem ve WinXP - neni ovladani hlasitosti atd.
    Založil Totter v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 19.02.2003, 10:16
  5. Proč win XP po spuštění čekají asi minutuM?
    Založil Snippet v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 07.01.2003, 07:25

Pravidla přispívání