Včera se mi při práci zdálo, že mi počítač nějak pomaleji reaguje, tak jsem se kouknul do tasklistu a všim jsem si že mi Firefox bere skoro 200meg (z 512), měl jsem toho dost otevřeno to je pravda... Tak jsem začal trošku šťourat a zjistil jsem, že u při spuštění vezme 80...
Tak jsem zkusil nainstalovat ještě jednu instalačku. S čistou instalací (a stejným profilem) bral asi 50, fajn aspoň něco.
Tak jsem si řekl, že udělám pořádek v rozšířeních, dost jich používám, hlavně při tvorbě webu - udělal jsem si ještě jeden profil Develop, ve kterém mám rozšíření typu FireBug, ColorZilla atd. z normálního profilu jsem je odinstaloval. Spouštím ho pak přes firefox.exe -P "Develop". To už normální profil po startu bral nějakých 30meg.
Tak jsem ještě googlil různý tipy, tak shrnu co jsem zjistil:
Prý je lepší místo FasterFoxe používat Google Web Accelerator - kvůli Prefetch, opravdu se zdá že bere ramky o něco míň
AdblockPlus místo Adblock
V about:config nastavit browser.cache.memory.capacity na hodnotu cca 16MB (16384) i míň (musel jsem tu hodnotu sám vytvořit)
Pak povolit config.trim_on_minimize - to naswapuje firefoxe při minimalizaci - to s mi dost hodilo, protože jsem pracoval s jinejma programama a potřeboval jsem volnou ramku, sice se pak o něco pomaleji FF znovu aktivuje, ale to zas tolik neva.
Na 0 nastavit browser.sessionhistory.max_total_viewers - to vypne cachování stránek pro čudlík Zpět (mám poměrně svižnej net, tak mi neva, že se to znova načítá), mělo by to ušetřit dost paměti.
Občas smáznout downloads.rdf v profilu, to je historie stahování, měl jsem ho nějakej poškozenej či co, že při stahování vždycky FF na chvilku vytuh.
Pak by možná bylo vhodné nastavit Historii na pamatování míň dnů, ale historie se mi docela hodí, tak se mi do toho nechce...
Závěrem asi že nejlepší je šetřit z rozšířeníma a případně vytvářet profily a mít tam ty rozšíření, který zrovna k danému účelu potřebuji.
PS: po 2 hodinách usilovného surfování sežral FF 51MB![]()