Tak nedavno som skladal komp do tejto skrine.
asi v takejto zostave:
Intel Core2Duo E6400
Intel doska
MSI GeForce 7600GT PCIe
2x512 ram. uz nepamatam ake znacky presne ale tusim kingston,
1x320GB sata
1xDVDRW sata
1xCDRW IDE
a nachvilu tam bol aj nejaky disk na IDE (nejaka stara sunka)
prvy problem nastal ked som pozlozeni kompu zacal instalovat windows, a pri kopirovani proste vypol..a uz nenabehol. poslalo sa to na reklamaciu zdroj vymenili. Tak som sa do toho pustil este raz..
Skrinka je typu "screwless design". tj. nepotrebujete k tomu ziadne sroby aby sa tam nasadili nejake mechaniky, okrem diskov ale o tom potom.
Oproti predchadzajucemu modelu "non Pro" verzii, sa zmenil zdroj, ktory je teraz 500w, a je trocha inak ulozeny, ale stale na tom istom mieste.
blizsie specifikacie najdete tunak
Hardisky, kedze sa zmenilo ulozenie zdroja, sa tiez presunuli, a to nad zdroj. Oproti non-Pro verzii sa tam teraz uz zmestia dva disky, ale stale je tu ta moznost dat disky do 3.5"-vych slotov. Tuna chlapci / dievcataz artic coolingu zapracovali na odhlucneni diskov, a to tak, ze okolo diskov dali tehlicky peny.
Na obrazku je ale vidiet, ze nezabudli ani na chladenie (predsa sa volaju Artic-Cooling). Montaz HDD prebieha asi nasledovne: Ak mame dva disky tak ich polozime na seba, ak nie, tak pouzijeme dummy HDD ramcek ( sucast balenia), a naboky kam pojde chladiace rebro nalepime teplovodive pasky, na to polozime rebro, a za srobujeme. Tu musim spomenut, ze z teplovodivej pasky a z rebra sa musi odstranit ochranne folie z oboch stran. V manualy to este nie je spomenute..na fotke je to aj s tou modrou foliou, az neskor som si to uvedomil
. No a nakoniec zostava vybrat tu spravnu vrchnu penu. Ja som to najprv tam dval s jednou hrubsou ale s tym mi to neslo, az potom som zistil, ze jeden z nich je tensi, po pouziti toho uz som nemal problem to tam vsunut. Cele sa to zaisti suchym zipsom.
Tu ale nastavaju nejake tie problemiky..ako aj na hornom obrazku je vidno, na niektorych, ak nie na vsetkych doskach, sa RAM-ky budu dat vybrat/vlozit jedine ak sa vyberu odtial aj disky, alebo sa aspon cistocne posunu. Dalsia vec co ma tak zarazila je, ze su tam iba dva sata napajanie. A aj to na kratkych kabloch (musel som dokupit redukciu z molex na sata kvoli DVDRW mech.). Podla vsetkeho ratali iba so sata diskamy. Nielen z tohto ale aj z toho ze akym sposobom su tam uchytene disky ratali asi iba so sata diskmy. Neviem si predstavit ako bez problemov by sa tam dali dat dva IDE disky. Vid dalsi obrazok kde su uz jednotlive mechaniky zapojene.
Mensie problemy boli s kablami. Musel som sa s nimi dost vymotavat, a prehovarat ich aby boli tam kde ich potrebujem. Hlavny zdrojovy kabel sa mi zdal byt dost kratky na to, kam som to mal zapichnut. No nie preto lebo tie zdrojove "pin"-y na doske boli daleko ale skor prilis blizko. Vid obrazok nizsie.
No nastastie nebolo to nemozne to tam zapichnut, sice je to LTT (len tak tak) dost dlhe na to aby sa to dalo ohnut bez vaznych problemov.
Ako plus pokladam zasa to, ze externe usb a audio sa da lahko nasadit lebo je to cele uz ako konektor a netreba sa piplat s jednotlivymi kablikmy ako to mam ja v mojej kasni. Kabliky ktore sa tykaju reset, power tlacitka, svetlo na hdd a power, su v paroch az na (tusim) hdd indicator. Takze tam tiez nie je nejaky extra problem.
Ku kasni sa este dodavaju dva vzduchove tunely. Oba su na processor, ten vacsi (dole na obr.) je na processory s ventilarom na vrchu a druhy je pre proc. s vent. na boku (tower chladice). Chalani/Dievcata z AC si to pekne "vymilimetrovali" co sa tyka pripadu velkeho tunela a MSI geforce 7600GT, vzdialenost je medzi nimi asi 1-3mm. Na obrazku to sice nie je moc vidno ale je to tak.
Celkovo je bedna velmi ticha, a to nie ohladom toho, ze sa tam tocia 4 ventilatory ale celkovo. Zriedka kedy som pocul, takto tichu bednu (jedine ak HP PC-ecka, ktore mame v robote).
Teploty
-merane pri hrani Q4 High Quality asi 15min
-applikacia EVEREST v3.50.761
CPU Core2Duo E6400: 42-50
HDD 320GB 7200 : 42-43
GPU : 50-60
MotherBoard : 40-42
V prilohe najdete nejake dalsie fotky.