Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: ISP a pravomoci

Post ISP a pravomoci

Zdravim. Mam takovou otázečku. Mam smlouvu s jednou místní firmou na net přes WIFI. Platim si rychlost 512kbit přes den /1024 v noci s garantovanou rychlostí 64kbit. Reálně to běhá cca 300kbit i v noci - nepociťuju zvýšení ani ve 2 ráno. Byl sem u ISP a řekl mi na to, že je to tím, že víc stahuju. Maji tam buď automatický oříznutí rychlosti pro stahovače (že to jede jen těch 300kbit) a nebo mi to může nastavit s FUP - pokud stáhnu víc jak 1/3 možných dat za hodinu, tak mi to ořízne na 64kbit a od začátku hodiny navýší na 512.

Jde mi o to, jestli na to má ISP právo -> já o FUP ani o jiným ořezávání rychlosti podle stažených dat ve smlouvě nic nemám. Je tam psaný pouze popis tarifu - ve kterým je jenom psaný, že tento tarif nedoporučujou na stahování filmů a muziky.

Prosím o vyjádření více právnicky založených než jsem já.

Pokud budete potřebovat víc info, klidně dodám..

Díky

Standardní Re: ISP a pravomoci

jediny co ti garantujou je 64kbps... podle toho co pišeš, tak o vlastnostech té "jejich" fupky neni ve smlouvě ani slovo, tudíž pokud máš ve smlouvě napsáno že by rychlost v noci "mohla" být "až" 1024kbps neznamená vůbec že ti to tak taky pojede právně by mě taky takova situace zajimala jestli se v tomto připadě počítá s nějakou průměrnou, nebo běžnou rychlostí...

otázka z druhé strany (malinkaty, zakeřny ISP, bububu)
    Dell E5400, C2D P8400, 4GB, 160GB 7200ot, 14" 1440x900, Windows7 64bit Ultimate
    Panasonic Viera 50" FullHD TX-P50S10E
    PS3 Starter Pack 40GB

Junior Member Avatar uživatele Dworkin
    Vliv
    0

Podívej se do smlouvy, jestli tam někde drobným písmem nebude noticka typu "Nedílnou součástí této smlouvy jsou obchodní podmínky XYZ". On člověk často neví, co ve skutečnosti podepisuje. Informací je málo, takže těžko soudit, ale možná by se to dalo uhrát na nekalosoutěžní jednání (a tudíž jít k soudu, ale další pokračování smluvního vztahu s daným ISP vidím dost problematicky).
    Ius est ars boni et aequi. -Celsus

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

muj laicky pohled na vec je ten, ze si platis 64kBit rychlost a ne zadnou 512 ci 1024. To co je nad ramec garandu je na dobre nalade poskytovatele a nic ho prece nemusi nutit ti davat vic.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

me slo spis o to, jestli ma ISP nejakou moznost dat FUP, ikdyz o ni vyslovne ve smlouve psano neni..

obchodni podminky nejsou, jen provozni - jediny "zavadejici" co se dalo nejak vysvetlit je: "poskytovatel má právo zamezit šíření dat, uterá uživatel síří v rozporu s těmito provozními podmínkami" - ale to se mi nezda, ze by s tim melo co delat.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Je to easy, moji spolusitari si plati trebas 128kbit 1:1 24/7 a MUZE (ale nemusi) jim to jet az 1Mbit. Ty ses na tom uplne stejne, platis si 64kbit a vsechno navic zalezi jen na aktualnim stavu a zatizeni site. V mym pripade je pravdepodobnost ze dostanou opravdu jen co si plati minimalni ale pokud je v siti vicero sosacu, je naopak velmi nepravdepodobny ze se na to mega nekdy dostanes.

BTW: Kolik za to platis ? A proc to neni v odpovidajici sekci ?
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

ok, tim padem mi to je uplne jasny.. Platim si za to 350kc. Jsem u nich uz skoro 2,5 roku a jelo mi to vzdy skoro max 128kbit nez migrovali na 512kbit. od ty doby to taky jede jen na 300kbit. Jen me to zajimalo kde by moh bejt zakopanej pes.. Horsi pro me je to, ze NEMAJI v planu posilovat konektivitu, tak pockam co mi vyprsi smlouva a pujdu jinam.. Pokud by nekdo byl nahodou z Hluboke nad Vltavou a moh mi poradit od jaky spolecnosti vzit net (nejlip vlastni zkusenosti), tak budu vdecnej..
    Diky

PS: nedal jsem to tam, jelikoz jsem si nevsim podsekce ISP (trestuhodny ode me).. Pokud mozno tak to presunte.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. isp and webovy prostor versus google
    Založil X2 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 03.05.2006, 21:33
  2. Srovnání ISP trochu jinak
    Založil Jezevec v sekci fóra ISP a jejich služby
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 28.02.2006, 21:40
  3. Slovak telecom od augusta ponukne dial-up pausal
    Založil Markoff v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 32