Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: 9800pro, pasivni chlazeni

Standardní 9800pro, pasivni chlazeni

Dneska jsem koupil tuhle kartu se zalmanem. Ten "tichej" velkej vetrak dela bordel jak startujici stihacka, tak jsem ho vypnul. Jenze na zadnim pasivu neudrzim ruku a o predni jsem si skoro spalil prst. Jakou teplotu to snese, aniz by hrozily problemy?

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

Standardní Re: 9800pro, pasivni chlazeni

Pokud se popalis, tak to neni dobre. Z dlouhodobeho hlediska je to nevhodne. Kratkodobe muze vydrzet tak cca 100stupnu, ale pokud ji takhle budes provozovat, tak se s tebou brzo rozlouci.

Hm. Ale prece by ten pasiv mel byt navrzenej tak, aby to stacilo, ne?

Věk
    44
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Hm. Ale prece by ten pasiv mel byt navrzenej tak, aby to stacilo, ne?
    Ma ho uchladit pasivne pri dobrem prutoku vzduchu. Pasivnim Zalmanem chladim 9500Pro, ktera zere o neco min nez 9800, ale jen na pasiv v uzavrene skrini ho taky neda. Musi byt dobre reseny airflow v case.

Ja mam na R9800Pro ( + trochu prizhavene frekvence) chladic Zalman ZM80C-HP (http://www.zalman.co.kr/eng/product/...dx=46&code=013) a ikdyz se pokazdem doteku na nej spalim, karta takhle funguje uz dva roky. Graficke karty, zejmena ty s extremni spotrebou, povazuju za odpad, takze zivostnost neresim, ale uz ted muzu rict, ze je celkem dobra

Jedine problemy jsou syceni zdroje pri 3D rezimu a noise na DVI vystupu (na cerne plose litaji modre "rybicky"), nicmene vlastnosti karty se v prubehu doby nezmenily.

Prutok vzduchu neni taky nijak velky, nechal jsem volnou zaslepku pod AGP slotem, samotny pasiv ale neni nijak ofukovan, jen outtake 12cm vetrak na zadu case. Skoda ze karta nema teplotni cidlo, nemam absolutne zadnou predstavu o teplote v jadre.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

asi těžko to někdo bude vyrábět, ale pro zajímavost mám tady můj tři roky starý výtvor včetně pasivního chlazení 9800pro :
    výroba chladičů: http://www.pretaktovani.cz/text/vejire.asp - konkrétně chladiče na grafárně mají celkem 1820g a plochu 5310cm2 .... no a ta karta to dokázala pořádně rozpálit (když běžel pouze fan 80mm na 5V ve zdroji), základna chladiče měla kolem 70°C v zátěži, ale teplota je to pro GPU normální .. více teplotních testů naleznete někde ve spodní části tohoto článku: http://www.pretaktovani.cz/text/luxusdrevocase.asp

jinak co se týče Zalmana ZM80C-HP, tak tam uvádějí "If used with ATI Radeon 9800 Pro, using the noiseless fan (ZM-OP1) is recommended." - doporučujou k tomu větrák, samozřejmě to nelze brát obecně a vždy záleží na konkrétních podmínkách, ale pokud bych takhle experimentoval, tak bych si alespoň změřil teplotu chladiče, mohlo by to být celkem zajímavý

Asi se na to vyprdnu a koupim VGA silencer, ten je aspon tichej

edit: noiseless, lol. zapnul jsem ho do desky a takovej bordel jsem slysel snad jen pri startovani letadla :P
    Naposledy upravil Octopuss; 14.04.2007 v 15:00.

Věk
    44
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Asi se na to vyprdnu a koupim VGA silencer, ten je aspon tichej

edit: noiseless, lol. zapnul jsem ho do desky a takovej bordel jsem slysel snad jen pri startovani letadla :P
    Nebude jednodussi strcit na ten zalman nejaky slusny 8cm vetrak na 5V - uchladit by to melo, tiche by to bylo taky. Min prace, mensi naklady.

Presne jak rika NeMeM9aA, misto utraceni za cely Silencer (s tim starsim byly mj. v kombinaci s R9800 jiste existencni problemy) kup nejaky kvalitni 80mm ventilator a dej ho na 5V. Urcite to dost pomuze.
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

az na to, ze nebude kam pridelat - a ja nejsem "bastlir"

kup si multiconnector (zalman nebo primecooler)

2x12 V + 2x5 V na jedne strane, molex na druhe
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. jde pasivni chlazeni procaku?
    Založil jaluvkap v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 14.02.2004, 13:43
  2. Pasivní chlazení pamětí
    Založil Jakubisko v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 11.12.2003, 09:55
  3. Které nové procesory snesou pouze pasivní chlazení?
    Založil Kankal v sekci fóra Ostatní procesory
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 22.04.2003, 10:25
  4. GeForce 3 Ti200 a pasivni chlazeni
    Založil cosie v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 19.03.2003, 10:07
  5. Pasivni chlazeni chipsetu
    Založil sub-drum-47 v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 30
    Poslední příspěvek: 27.01.2003, 20:56

Pravidla přispívání