Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Boot Windows Xp

Standardní Boot Windows Xp

Stala se mi takova nestastna vec. Mel jsem na jednom disku Linux a XP. Bootoval jsem pres grub. Ale pak windows spadly a musel jsem je preinstalovat. Od te doby rovnou naskakovaly XP. Vzal jsem tedy usb nabootoval a napsal
    grub-install /dev/sda
    od te doby naskoci linux bez problemu a windows ne. Kdyz v GRUB vyberu ze chci spustit windows XP, tak se opet spusti GRUB. Zkusil jsem nabootovat windows z CD a dal
    FIXMBR \device\hardisk1
    , ale je to furt beze zmeny. Nevi nekdo co s tim? Hlavne at to nemusim preinstalovat. Trvalo mi to asi 5 hodin.
    jeste prikladam menu.lst
    title Debian GNU/Linux, kernel 2.6.18.6
    root (hd0,1)
    kernel /boot/vmlinuz-2.6.18.6 root=/dev/sda2 ro vga=795
    initrd /boot/initrd.img-2.6.18.6
    savedefault

title Windows XP
    root (hd0,0)
    rootnoverify (hd0,0)
    chainloader +1

Naposledy upravil chinook; 01.04.2007 v 19:24.

Standardní Re: Boot Windows Xp

u me menu.lst vypada takhle
    title Microsoft Windows XP Professional
    rootnoverify (hd0,0)
    savedefault
    makeactive
    chainloader +1

jinak rootnoverify dela to same co root, jen to nekontroluje typ filesystemu na oddilu. takze si myslim ze by tam nemelo byt oboje.
    Athlon 64 Venice 3500+@2700Mhz (11*246) 1,55V <|> CoolerMaster Hyper TX <|> Epox EP-9HEAI <|> 512 + 256MB PQI DDR 400 Cl 2.5 <|> Gainward 7600GS Golden Sample 256MB 450/1000@520/1440 <|> 250GB Western digital WDC2500YS sata
    <|> Fortron FSP400-60GLN <|> case 3R System Neonlight

Thoroughbred 1,47Ghz@1,9GHz (11,5*166) 1,75V <|> Spire Falconrock II <|> Epox 8k3a+ <|> Micron 256MB ddr266 + Samsung 256MB ddr333@ddr333 Cl 2,5 2.8V <|> 2x Maxtor D740X 40GB <|> Gigabyte R9200-DH 64MB 250/200@279/227

Takze uz to mozna nepatri sem. Rozchodil jsem to pomoci opravne konsole a prikazu fixboot. Ted mam jiny problem. Uz opet bootuji jen widle. Jak to mam udelat abych rozchodil grub a zase neprisel o widle?
    Kde jsem pred tim udelal chybu?

EDIT
    Tak jsem si opet poradil sam.
    nahral jsem grub z flashky na druhy disk
    grub-install /dev/hda
    nabootoval z druheho disku a nahral grub na prvni
    grub-install /dev/sda
    a uz vse vali. Napada me jedine. Asi jsem hloupe napsal
    grub-install /dev/sda1 (partition NTFS)
    a tim prepsal widle. Nebo je jiny postup pri prehravani grubu z flashky nez z disku? Nejsem si vedom toho, ze jsem udelal tuto chybu.

Mozna admini presunte to prosim jinam tohle sem uz asi nepatri. Doufam, ze to aspon pomuze jinym nestastnikum co udelaji chybu jako ja.
    Naposledy upravil chinook; 01.04.2007 v 22:05.

Zdravim..
    mam problem pri instalaci dvou systemu na dva disky Na C: jsem nainstaloval Win Vista a na D: sem hodil XPcka jenom jako zalozni system na programy co nemakaj. Ale kdyz jsem po doinstalovani XP chtel nabootovat zpet do Vist, vubec to neslo.. V cerne obrazovce jsem vybral moznost "zpet k vyberu operacniho systemu a byli tam jen ty XPcka
    Jelikoz jsem nevedel co s tim, rozhodl jsem se ze tedy znovu nainstaluju ty Visty na C: a tim to vyresim.. Ale bohuzel se cely problem opakuje.. Ted ovsem system bootuje jen do Win Vista a ty XPcka vubec nevidi. Uz jsem zkousel i nejaky softiky ale ani Easy BCD ani VistaBoot ty XPcka proste nevidi.. a nepomohlo ani konzole pro zotaveni a kopirovani "ntldr"... Nemate nekdo podobnou zkusenost nebo alespon nejakou radu?? Vsem dekuju.
    dawidblog.wordpress.com

|PentiumD930@3750|ASUS_P5WDH|CORSIARXM2S6400_2048MB|MSI_GF800GTSOC_320MB|

Windows vista neznam, ale zkus nejakou utilitu napr. xosl. Treba ti to pomuze. Nebo pomoci grubu to zkus.

tak pokud vim, musis nejdrive nainstalovat win xp a to na disk c, pote nainstalujes vistu na disk d. pote se stane nasledujici: ve win xp se ti bude c ukazovat jako c a d jako d. pokud ale nabootujes do vist, paxe bude d tvarit jako hlavni disk, tudiz se prejmenuje na c a puvodni c s win xp bude decko. tzn, ze musis nejdriv nainstaloat starsi system (xp) a pote novejsi
    pokud se mylim, tak me opravte....

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problém při startu Windows XP Prof servis pack 2
    Založil zdenator v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 03.03.2006, 23:20
  2. Ati Catalyst™ 6.2
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 23.02.2006, 19:45
  3. ATi Catalyst 3.7 (4.9.2003)
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 26