Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: MP3 (bez kompromisů)

Standardní MP3 (bez kompromisů)

Po přečtení a hledání jsem přece jen mírně zmatený. Hledám přehrávač, který by vyhovoval mým požadavkům (bez zásadních kompromisů).
    Zásadní:
    - cena: cca 2000 - 3000Kč, ovšem jsem schopen dát i něco víc...
    - velikost 512MB - 1GB, kapacitu ovšem neřeším, každý výrobce má v řadě produktů více kapacit od stejného modelu
    - snadné mechanické ovládání (vhodné do kapsy, bez neustálého koukání se na displej), sháním přehrávač na hudbu (ne cool-multi-přehrávač)
    - podpora Mass Storage Class - použití i jako flash disk
    - podpora adresářové struktury (ne dle ID3) s možností mazaní
    - podpora ogg - mám něco v ogg a poslouchám archiv jednoho radia v ogg a opravdu se mi nechce to pravidelně převádět
    - line-in - potřebuji nahrávání z externích zdrojů, nejlépe bez omezení kvality
    - fm rádio (s možností nahrávání, nejlépe bez omezení kvality)
    - citlivý diktafon (nejlépe bez omezení kvality)
    - aa/aaa baterie (nerad bych vestavěný akumulátor) - na cesty bez elektřiny a vyhnutí se řešení budoucímu snižování kapacity, popř. výměny -> ZMĚNA: oželím, ač nerad, baterie a akceptuji akumulátor. Budu případně rád za informaci o skutečné výdrži a o možnosti výměny akumulátoru, tj. o servisu. Případně o možnosti zakoupit náhradní akumulátor (na cesty). Dobíjení nejlépe přes usb a síťovým adaptérem (např. jako u mobilu).

Samozřejmost (ovšem subjektivní):
    - slušná výdrž
    - zvuková kvalita
    - ucházející design, nejlépe černý
    - tlačítko HOLD

Výhoda:
    - rozšiřitelnost paměťovou kartou
    - popora flac
    - budík

Nepotřebuji:
    - podpora videa, obrázků,...
    - kvalitní sluchátka - mám své...

Jediné, co jsem našel (vypsané mínusy):
    - iAudio G3, iAudio5 - jediní, co splňují vše, ale nejsou již v prodeji
    - iRiver T10 FM - rozporuplné informace o line-in, zřejmě chybí
    - Emgetony (E2, E3, E5) - chybí podpora ogg
    - Emgeton MiniMax3 - Li-pol akumulátor
    - iAUDIO U3 1GB - Li-pol akumulátor
    Opravdu se nenajde v dnešní době, co splní vše, když dříve existovaly iAudio 5 či G3.

Předem díky za rady, popř. za diskuzi k tématu

PS: Prosím žádné OT typu: "Na co to proboha potřebuješ?" I přesto jsem se pokusil někde to doplnit...
    Naposledy upravil Brogg; 27.01.2007 v 00:07. Důvod: 1. Doplnění informací 2. Změna podmínek
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Senior Member Avatar uživatele macher
    Věk
    41
    Vliv
    250

Standardní Re: MP3 (bez kompromisů)

Mrkni na Xtreme 2GB Červený, mp3+rádio+zázn.+USB disk, České menu. Sice nesplna uplne vsechny parametre, ale zas cena je hodne sympaticka (kolem 1300,- bez).

Notebook Dell Vostro V13 U7300, 500GB 7200rpm
    DesktopIIntel i5 750, Noctua NH-U12@Noctua NF-S12-1200, Intel SSD 80GB X25-M, 6x Samsung 1,5TB, all disk in silentmaxx, Lian Li PC-A10B, Enermax Modu82+ 625W, DVDRW LG GSA-E40L, Logitech MX Revolution, HP 3065+Dell 2007 (secondary)
    Sound Harman Kardon AVR445 + Audio-Technica ATH-W5000
    Photo Canon 450D + 18-55 IS + 70-300 IS USM
    Vehicle BMW 525i, full vybava :)

Niektore Samsungy maju aj radio aj line-in - len u nas sa to asi vsetko predava bez toho. Brat ma YP-C1Z - 1xAA, mass storage, ogg, mazanie, mikrofon aj hold, podla webu samsungu ma radio aj line-in, ale u nas nie (radio tam nie je, line-in by asi fungoval, len k tomu nie je specialny kabel).
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Citace Původně odeslal macher Zobrazit příspěvek
    Mrkni na Xtreme 2GB Červený, mp3+rádio+zázn.+USB disk, České menu. Sice nesplna uplne vsechny parametre, ale zas cena je hodne sympaticka (kolem 1300,- bez).
    Promiň, ale já jsem se vypisoval se všemi požadavky a psal i cenu. Ta není nejdůležitější, neboť takovou věc nekupuji každý měsíc. Tvůj tip nemá objektivně:
    - line-in, vč. absence enkodéru pro nahrávání v MP3
    - podporu ogg
    - diktafon jen 2 typy nahrávání: long time, high quality
    a navíc subjektivně není nejhezčí - mám rád elegantní nenápadný styl a doba provozu uváděna cca 10 hod.
    Já dole v prvním postu ve svém výběru uvedl přehrávače s míň záporama. Ptám se po mp3 bez kompromisů...

EDIT:
    Uvedu, že používám manželčin starý Emgeton Dcube, který splňuje +/- mé požadavky a v současné chvíli je snazší sehnat přehrávače s videem a podobnýma vychytávkama, ale komplexní stroj na hudbu do kapsy, aby člověk pohledal...

To rádio a jeho absence postihuje více značek V zahraničí jsou ty modely s rádiem, ale zde ne. Čekat na firmware (ať ofic. či neofic.) se mi nechce, protože se dočkat nemusím. Proto rádio ve výbavě nebo s jistotou, že to půjde...
    Naposledy upravil Brogg; 24.01.2007 v 23:26.

Vsechny tvoje pozadavky splnovaly starsi Irivery - podpora ogg, UMS, nahravani z line-in do MP3, nahravani z radia do MP3, diktafon, dlouha vydrz, AA nebo AAA baterie, adresare + mazani, kvalitni zvuk a nektere byly i cervene
    Bohuzel dnes uz je nesezenes, ja sem prisel o iriver IFP 380 a zatim sem nenasel nejakou pouzitelnou nahradu, napr. Iriver T30 1GB se uz neda sehnat
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Member Avatar uživatele Reno
    Věk
    38
    Vliv
    276

A co toto:
    http://www.iriver.eu.com/flash_playe...specifications

A este vypada perfektne

EDIT: EEj sry nevsimol som si ze to nema radio ale inak ho ma kamos a je to vazne super vecicka
    AsRock 4Core 1333-FullHD - Intel Pentium Dual Core E2140@2.8GHz + Arctic Freezer 7 PRO - 1024 MB DDR II A-Data 800 MHz- 120GB HDD Seagate Barracuda 7200.2 ATA + Tominek Silent MOD- 19" Sony Multiscan E430 - Inno3D GeForce 7600 GST 256MB - Enermax 250W - Razer Krait
    "Padl jsem na kolena, hlaveň křísla o podlahu, ale co je to na mě: Red Baron se po krátké odmlce znovu rozburácel." And my mobile workstation: IBM ThinkPad T60

Ten je bohuzel vetsi a ma barevnej display
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Citace Původně odeslal Reno Zobrazit příspěvek
    A co toto:
    http://www.iriver.eu.com/flash_playe...specifications

A este vypada perfektne

EDIT: EEj sry nevsimol som si ze to nema radio ale inak ho ma kamos a je to vazne super vecicka
    Dělá se i s rádiem, ale nemá line-in (více tady) a má omezení nahrávání (40 ~ 128 kbps).

Změním tedy podmínky a oželím, ač nerad, baterie a akceptuji akumulátor. Budu případně rád za informaci o skutečné výdržii a o možnosti výměny akumulátoru, tj. o servisu. Případně o možnosti zakoupit náhradní akumulátor (na cesty). Dobíjení nejlépe přes usb a síťovým adaptérem (jak mobil). Takže zatím:
    - Emgeton MiniMax3 - neomezená kvalita nahrávání, využití vestavěného reproduktoru pro budík, měl by bý vč. síťového adaptéru (akce: "nabíječka zdarma")
    - iAUDIO U3 1GB - max. 128 kbps u nahrávek, ovšem kvalitní nahrávky, citlivý diktafon, podpora flac, nutnost dokoupit síťový adaptér (500Kč)
    - TrekStor i.Beat organix FM (ale ten je trochu dražší) - omezené nahr. do 128 kbps, oled , nabíjení jen přes usb
    Naposledy upravil Brogg; 27.01.2007 v 01:07.

Je, myslím, velmi vhodné, abych se podělil o svůj výsledek. Nakonec jsem sehnal iAudio U3 z bazaru, mám ho cca 1 den, takže spíše první postřehy.
    Ovládání (navigace) je příjemné, na joystick si rychle zvyknete. Do kapsy se hodí, posouvat se dá poslepu (můj požadavek).
    Displej je velmi jemný až jsem kvalitou překvapen. Hodí se na klipy a občasné koukání na kratší pořady (zprávy, talkshow, některé seriály,...) - je to sranda, která chytne a pobaví.
    Zvukový výstup je kvalitní, možnosti nastavení zvuku velmi slušné.
    Diktafon je citlivý i na 6m je krásně slyšet. Naharávání přednášek, schůzek apod. není problém. Rádio se zdá být také dobré.
    Design je skvělý (ale to je individuální). Váha je opravdu velmi malá. Dobíjí se přes usb (kt600 zvládne bez problému standard napájení) či síťovým adaptérem.
    Zatím jsem neměl možnost vyzkoušet line-in, nahrávání rádia a výdrž.
    Celkově velká spokojenost a výběru zatím rozhodně nelituji.
    Naposledy upravil Brogg; 13.02.2007 v 22:29.

-- má chyba, smazáno --

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. hledávání duplictních mp3
    Založil majkl.lowec v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 12.04.2005, 22:11
  2. CD/DVD MP3 player (přehrávač)
    Založil Harry v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 25.03.2005, 18:47
  3. Formát hudby a bitrate pro MP3 player
    Založil Magus v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 8