Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: zla RAM?zla Doska?Zla grafa?

Unhappy zla RAM?zla Doska?Zla grafa?

Ked spustim hru (Lineage II;COD I) tak sa my po nejakom case (1-2min.) restartuje pocitac..kompletne cely..na moment zamrzne a restartuje sa.
    Uz som kupil novy zdroj.Kupil som aj novu ramku lebo ta stara nepresla testom GoldMemory(vypisalo my to 190 chyb)..Aj po nakupe ramky a zdroju problem neprestava...chcel by som vas poprosit aby ste my pomohli identifikovat kde je problem ..

procesor: Intel pentium 4 506, 2666Mh (20x 133)
    zakl doska: MSI 915PL Neo
    cipova sada: Intel Grantsdale i915PL
    System memory: 512MB kingstone
    bios: award (05/12/05)

grafa: Nvidia GeForce 7300LE (256MB)
    3D axelerator: nVIdia G72

prosim poradte my uz sa s tymto problemom pasuje asi mesiac (odkedy mam novu grafu {stara X800Gto radeon zhorela}) ..dakujem za kazdy prispevok

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní Re: zla RAM?zla Doska?Zla grafa?

jaky mas zdroj? jake mas chlazeni?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

zdroj mam 400w eurocase a chladenie.. neviem ale mozem ti povedat co ma kolko stupnov ...doska 31
    procesor 37
    graf. procesor 50
    seagate 37

cim to moze byt ja som upne zufaly....

Vyplň si bydliště a zkus se s někým domluvit, třeba se najde někdo v okolí u koho můžeš paměti a grafiku v klidu vyzkoušet včetně té hry.
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

nepredpokladam ze to je zla ramka alebo zlý zdroj...tento problem zacal pri zmene karty tam asi bude moj problem

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

co ten zdroj. eurocase neni extra znacka a je dost pravdepodobne, ze tu grafiku neutahne.

EDIT: a prosim nepis sem prispevky typu "co s tim, jsem zoufaly". viz pravidla fora.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Já mám základní desku Asus M2E-E, CPU AMD Athlon64 3200+, Kingston DIMM 512MB DDR II 800MHz KHX6400D2K2/512 a grafickou kartu Gainward 8217-Bliss 7600GS Golden Sample 256MB, PCI-E, jeden hdd a jednu dvd/rw mechaniku a a to všechno napájí 400W Eurocase. Dělá mi to to samé kdyš zapnu jakoukoliv graficky trochu náročněší hru tak do pěti minut to zamrzne a po chvilce PC se sám restartuje. Mezi tím než to zamrzne uplně to dělá desetivteřinové záseky. Tak jsem vyzkoušel od bratra nějakou MSI NX7300GT-TD256EH a uš to nedělalo. Pro jistotu jsem vyzkoušel ještě Asus EN7900GS/2DHT/256M 256MB, PCI-E od kámoša a taky bez problémů. Takže problém musí být v grafické kartě.

no jestli ti grafika žere proud nebo ne lze nejjednodušeji zjistit pomocí nějaké taktovací utility jako je třeba rivatuner, nastav nejmenší možné frekvence na jak na čipu gpu tak na jeho pamětech a zkus pustit nějakou 3D hru a uvidíš jestli to zdechne ihned. Když ne a pojede to (i když pomalu) máš asi vážně slabej zdroj, případně ještě vyzkoušej nějaký jiný ovladač pro grafiku.

Uš sem ji zkoušel podtaktovat dřív neš sem sem psal a uš se to nezasekávalo, ale ta Asus 7900gs musí mít přece vetší spotřebu a nedělá to nic. Ta asuska má konektor na přídavné napájení a ten gainward ne. Takže PCI-E jí musí dávat málo šťávy. To sem si měl raději připlatit na tu asus a měl bych pokoj.

Je to teda zdrojem nebo deskou nebo co?

Senior Member mince Avatar uživatele rombo
    Věk
    41
    Vliv
    298

no nevim, bud mas spatnej kousek zdroje ale na 99% bych rekl zhe to tim nebude.. EC jsou sice hrozny zdroje ale ze by neutahl takovou normalni sestavu?? tohle musi utahnout i 300W EC .. ale je mozny ze v tvym pripade to v zatezi neutahne.. bohuzel ve firme se se zdroji EC setkavam denne ale minimum se jich vraci zhe nedrzi napeti a nebo resetuji PC.. to bych rekl ze bych se vlezl do 1%.. za to bezne odchazi uplne a nebo vydavaji krasny zvuky .. grafika?? ta zrava urcite neni! a je tu zase moznost, bud je vadna a nebo to vyresi drivery popripade novej BIOS na tvou desku zarucujici pripadnou kompatibilitu.. stejne tak to muze resit padani RAM vs MB.. co kondiky na desce?? jsou vsechny OK?? Disk si testoval??
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

WORK: HP Mini
    110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci

Sorry, že píšu po měsíci. Bohužel se mi to ještě nepodařilo rozchodit a ani nepodaří. Zkoušel sem různé ovladače, testoval sem ramky, procesor, hdd atd. různýma benchmarkama. Všechny testy co nemají nic společného s grafickou kartou proběhly bez chyb. Ale 3dmarky neběžely moc normálně. Obraz se v nich zasekne, ale podle zvůků test běží dál, pak se obraz po 10 vteřinách odsekne jenže sem nic neviděl během té doby co to bylo zaseklé. Tak to teda zase chvílu jede než se to zase kůsne. A tak pořád dokola. když snížím frekvence na grafice na minimum co to de, tak 3dmarky jedou v pohodě a dokonce si možu zahrát některé hry jako je NFS undergroun 2. Ale třeba i u uplné grafické capiny jako je Might & Magic 7 se to stejně zasekne ať nastavuju co nastavuju. Neco tam prostě mosí být KO. Protože jsem ji zkoušel ve dvou jiných PC. V jednom byl zdroj Forton 350W. Takže uš bych ji měl konečně zabalit a poslat jim to na reklamaci a uvidím aš mě pošlou novou. Nebo byl bych radši kdyby to šlo nějak vyměnit a připlatit si na tu asusku.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání