Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: restartuje se pc pri prehravani videa vadna zvukovka

Standardní restartuje se pc pri prehravani videa vadna zvukovka

Seastava P4 2.8Gh MB P4x400DA chipset via VT 8754 Grafika ATI radeon9700 zvukovka je integrovaná na desce ac97 HDD 120 Segate 768 RAM DDR 400mhz sitovka do pci slotu. Problém mam s videem, při přehravani divix ,xvid ,dvd s disku i media i MP3, se po nejake dobe sekne pc .Bud zamrzne nebo se restartuje ,tak jsem vzal sformatoval disk a nainstaloval vinxp potom jsem pustil video a nechal jet ,po nejake dobe když se nic nedelo jsem nainstal. ovl desky a zase jsem jel video ,opět nic ,tak jsem nainstaloval ovl. zvuku a ejhle ,positac se seka.Tak jsem to odinstal. a vypnul v biosu pustil video a nic se neseka .Tak jsem vzal zvukovku ,externi sound blaster a dal do pci slotu, nainstloval ovl. a pustil video a opět se to seka ,zkusil jsem preinstal. kodeky ovladače via ,ac97 c proste vse co slo, i hardvare grafiku jsem přehodil ramky i hdd jsem dal jiny a pořad pada.Tim padem předpokladam ze je asi v pr... zvuk a chipset to nedokaze rozkousnout,je mi jasne ze idealni reseni je nova deska, ale takovou uz nesezunu ,jen starsi ,proto pokud nekdo mate napad cim by to slo presne identifikovat ,nebo opravit budu moc vdecny . Jinak jsem zkusel nainstalovat pc mark 2005 a ten normalne jede ,udela nejakych 1800 bodu uplne vpoho .Diky moc za radu.
    Naposledy upravil fablok; 13.02.2007 v 12:48.

Member
    Vliv
    281

Standardní Re: restartuje se pc pri prehravani videa vadna zvukovka

To bude nejspis opravdu v ovladacich.
    Take jsem obcas musel vyzkuset vic verzi, nez si vsechno sedlo.

Ve tvym pripade bych se teda vrtal v ovladacich chipsetu (VIA x in 1) a zvukovky (neuvedl jsi co tam mas - ac97 je siroky pojem).
    Urcite pohledej na:
    -webu vyrobce desky
    -webu vyrobce chipsetu VIA
    -webu vyrobce tveho zvukoveho cipu (je jedno ze je integrovany)

Jo a jak si to ctu znova, tak jestli sem to pochopil, blbo ti to i s jinou zvukovkou, takze v tom pripade se zamer na ovladace chipsetu a otestuj si necim stabilitu systemu.
    AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T

no vyzkousel jsem vsechno ta deska je divna asi odchazi dokonce pri instalaci win se mi nekolikrat vypnul a zapnul monitor zrovna kdys to instaluje plug and play direcx tak nevim asi koupim jinou starsi jinak dik za radu

Omlouvam se za OT, ale na klavesnici existuji znaky jako carka a tecka. Jejich pouziti by bylo na oddeleni souveti/vet, fabloku, dost vhodne. Osobne jsem musel cist dotaz dvakrat, abych vubec pochopil, o co v nem jde
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    290

Ja som mal podobny problem s prehravanim DVDciek, proste mi po spusteni hodili "modru smrt". Nahodil som potom novsie drivery z webu (na zvukovku v popise) a odvtedy to funguje dobre, akurat len WinDVD mi nejde nainstalovat, akonahle zacne instalacia DVD Audia, restartuje mi to komp. Power DVD bezi bez problemov, tak to dalej neriesim. Este si pre istotu skontroluj IRQcka zvukovky a ostatnych zariadeni ci nemas koliziu, aj v tom moze byt problem.
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Tohle delaly hodne spatne drivery pro zvukovky C-Media (hlavne desky Jetway je mely), stacilo pustit nejaky zvuk (winamp, video, cokoliv..) a pri vypnuti softu co neco prehraval byla slusna sance na modrou smrt, ale protoze vetsina lidi ma zapnute restartovani PC pri selhani, tak nikdy nezjisti ze chyba nastala v cmuda.sys. Takze jestli mas na desce C-Media, tak si stahni nove drivery z netu (jednu dobu davali tyhle spatne i na instalacni CD).

Dal bych se podival na kondenzatory - pokud jsou nafoukle nebo vytekle tak mas nestabilni desku a bude se restartovat a vypinat porad, dokud nezdechne uplne......
    Nejen má sbírka grafických karet na www.vgamuseum.info

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Monitor se mi po startu PC neprobudi ze stand by rezimu
    Založil Veolw v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 22.12.2006, 18:15
  2. FAQ - čtěte než se zeptáte.
    Založil Jezevec v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 05:25
  3. Windows XP - zasekava se pri odhlasovani
    Založil howard v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 0