Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Net send - alias nebyl nalezen

Standardní Net send - alias nebyl nalezen

Ahoj, snažím se v rachotě rozhýbat posílání zpráv z příkazového řádku, ale nějak se mi nedaří

Situace: oba kompy propojeny přes switch, vše jiné v síti fungluje (sdílení souborů a tiskáren), na obouch kompech win XP pro SP2. IP počítačů znám. Ale po odeslání z cmd mi to hodí hlášku viz. příloha. Neví někdo, kde je potřeba co povolit, aby to šlapalo? Díky za rady a nápady
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Standardní Re: Net send - alias nebyl nalezen

tak už to asi mám, omlouvám se za zbytečné vytvoření dalšího vlákna. Probíralo se to kdyžtak tady - http://4um.overclocking.cz/showthrea...light=net+send

Teď jenom zjistit, kde se zapíná ta kurýrní služba

edit: Tak služba se zapíná: START - ovládací panely - Nástroje pro správu - služby - kurýrní služby.

PS: službu je potřeba povolit na obouch kompech, jak na tom co zprávu posílá, ale i přijímá
    Naposledy upravil Patrez; 22.02.2008 v 14:25. Důvod: doplnění informací

Tak mám další průšvih. Po restartování počítače, ze kterého se zprávy rozesílají, je kurýrní služba opět vypnutá. Ať jí dám na auto nebo manuál a po té zapnu, tak se situace opakuje a stále jí musím manuálně spouštět. Není náhodou nějaký příkaz příkazové řádky, který bych dal do "Po spuštění" aby jí pouštěl za mě? Nebo nestačí něco upravit v registrech? Díky za rady

Jdi do příkazové řádky a mrkni na "NET HELP START", ev. si spusť v panelech kurýrní službu, napiš "NET START" a pak ji můžeš ručně spouštět pod příslušným názvem služby.
    V každém případě se ale mrkni do logů, ev. nastav (ve službách) jiný účet pro přihlášení, protože pokud nastavím automatický start, služba by se měla spouštět, jinak je problém ještě jinde.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Super, fungluje to. Díky moc

stačí dát: net start "Kurýrní služba"

dávám K+

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. XP:Windows\system32\config\system NEBYL NALEZEN
    Založil Airwolf v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 23.12.2005, 12:55
  2. net send do jine site
    Založil sasha v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 22.11.2004, 17:42
  3. net send
    Založil DK v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 13