Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: [Access] Spatny zapis dat do tabulek

Standardní [Access] Spatny zapis dat do tabulek

Ahojky všem, pracuji na úkolu do školy a setkal jsem se s následujícím problémem. Mám formulář, který simuluje tvorbu účtenky. Mám v něm textová pole odpovídající všem parametrům tabulky do které chci zapisovat. Pokud všechny údaje vložím ručně,je vše v pořádku. Problém nastane ve chvíli kdy si chci pomoci automatikou, a zadám do textového pole pro cislo_uctenky fci Dmax pro načtení a navýšení o jedničku nejvyššího cisla z tabulky. Vše se korektně zobrazí, nicméně při pokusu o zápis to nahlásí, že pole je prázné
    Stejný problém mám když, při výběru ean si automaticky doplnuji název a cenu...vše se krásně načte, nicméně opět nezapíše. Nevíte kde dělám chybu?
    Naposledy upravil Zdenek Dubnicky; 31.12.2006 v 09:28.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Standardní Re: [Access] Spatny zapis dat do tabulek

Verze Accessu ?
    MDB ADP ?
    makro nebo VBcript ?
    pisni sem priklad toho prikazu pokud je to z VBScriptu.

Pokud to davas do properties pres =jmenofunkce() zkus to dat do DefaultValue. nebo pisni jak to tam priprazujes.

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    Ahojky všem, pracuji na úkolu do školy a setkal jsem se s následujícím problémem. Mám formulář, který simuluje tvorbu účtenky. Mám v něm textová pole odpovídající všem parametrům tabulky do které chci zapisovat. Pokud všechny údaje vložím ručně,je vše v pořádku. Problém nastane ve chvíli kdy si chci pomoci automatikou, a zadám do textového pole pro cislo_uctenky fci Dmax pro načtení a navýšení o jedničku nejvyššího cisla z tabulky. Vše se korektně zobrazí, nicméně při pokusu o zápis to nahlásí, že pole je prázné
    Stejný problém mám když, při výběru ean si automaticky doplnuji název a cenu...vše se krásně načte, nicméně opět nezapíše. Nevíte kde dělám chybu?
    Naposledy upravil BlackMC; 31.12.2006 v 09:48.
    BBR rulez

Díky za pomoc! Acces užívám 2003 verzi, přikaz vpisuji do pole "zdroj ovládacího prvku". Přikládám pro ilustraci obrázek.

Pro číslo účtenky pomohlo přesně jak jsi psal - stačilo zadat do DefaultValue. Nicméně pro název a cenu když toto zadám tak se pak nezobrazí nic. A na druhou stranu pokud to nechám tak jak to mám, tak se to sice zobrazí ale nezapíše
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Aha uz chapu... jasne ...

Zkus on udalost ve vbscriptu form_Load (nebo form_Open nevim to presne nemam access instalovanej na abych se podival presne)

pravym na objektu formulare a pak codeBuilder mam dojem z hlavy fakt nevim

a tam zkus priradit

nazev.Value = DLookUp ("nazev" ........atd.)

pripadne dalsi. Ja jsem v Accessu programoval prave vse pres ty vbcripty. Ty makra moc nee. ten DLookUp mas taky ve vbscriptu nebo to je makro ?

btw ta funkce vraci co ? jaky typ? string ? variant ?
    Naposledy upravil BlackMC; 31.12.2006 v 15:33.
    BBR rulez

Tak jsem zkusil jak jsi mi radil, přes codeBuilder, nicméně okno na to bohužel nereaguje. Syntaxe by měla být správně, chybu to nehlásí. Zde :

Private Sub nazev1_BeforeUpdate(Cancel As Integer)
    nazev.Value = DLookup("nazev", "zbozi", "ean=" & Nz([ean], 0))
    End Sub

Nicméně na toto vůbec pole neraguje. Nic nezobrazí, nic nevypíše. Nevíš nějaký jiný způsob jak když si vyberu jednu hodnotu z comboboxu, tak aby další pole automaticky se vyplnila dle první hodnoty?

Ta fce vrací v první případě string, v druhém Integer

Musis pouzit combo_afterupdate na tom comboboxu kde vybiras hodnotu.

before nevidi tu hodnotu co jsi zmenil pri beforu tam jeste neni takze do te fuknce nejde vstupni hodnota ale null.

Ta funkce by mela mit test na vstupni hodnoty null. Aby treba zobrazila error nebo tak.

Ten DLookUp by mel byt teda ve dvou verzich tady neni pretizeni takze by bylo lepsi udelat
    napriklad
    DLookUpNazev (parametry) AS String a
    DLookUpEAN (parametry) AS Integer

poslu ti icq na SZ

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    Tak jsem zkusil jak jsi mi radil, přes codeBuilder, nicméně okno na to bohužel nereaguje. Syntaxe by měla být správně, chybu to nehlásí. Zde :

Private Sub nazev1_BeforeUpdate(Cancel As Integer)
    nazev.Value = DLookup("nazev", "zbozi", "ean=" & Nz([ean], 0))
    End Sub

Nicméně na toto vůbec pole neraguje. Nic nezobrazí, nic nevypíše. Nevíš nějaký jiný způsob jak když si vyberu jednu hodnotu z comboboxu, tak aby další pole automaticky se vyplnila dle první hodnoty?

Ta fce vrací v první případě string, v druhém Integer
    BBR rulez

díky moc za ochotu a rychlost, vyřešeno, K+

Můžu ještě s aktualizačním dotazem?

Podobný problém, po vyplnění daného formuláře(viz obr. výše) bych byl rád aby ACCESS sám dle uživatelem vyplněného eanu snížil u dané položky hodnotu stav o jedna. Jednoduše řečeno, když prodám jeden kus, aby také zmizel jeden ze stavu. Zkoušel jsem aktualizační dotaz, ale nějak do něj nemůžu dostat ten uživatelem zvolený ean.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s PC - Samovolne vypinanie
    Založil B7u3A v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 04.11.2005, 21:00
  2. Problém s odesíláním dokumentů u e-mailů
    Založil P.D. v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 30.10.2005, 07:24
  3. icq 5 problem
    Založil 3rr0r v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 0