Zdravim,
skusim nacrtnut zaujimavy problem, mozno niekto bude vediet poradit. Na novom harddisku Seagate 7200.10 250GB PATA (4 particie) je OS WinXP Pro. Vsetko behalo ako ma, az do chvile, ked som k tomuto disku pripojil ako slave Seagate 7200.7 80GB PATA. Pocitac najprv neuveritelne dlho bootoval a po nabootovani bol system velmi pomaly. Na 80GB harddisku su 4 particie, pricom system dokazal zobrazit (cez Total Commander) iba obsah dvoch, dalsie dva sa sice objavili, ale po prepnuti na tieto particie ich obsah nevedel zobrazit. Navyse, kopirovanie sa spomalilo na max. 2MB/sec, je jedno, ze z ktoreho HDD ci particie, na ktory/u. 80GB harddisk som nasledne zapojil aj ako cable select, ziadna zmena. Tak som ho odpojil z pocitaca, ale na moje prekvapenie, bol pocitac iba s povodnym 250GB rovnako pomaly (a rychlost kopirovania max.3MB/sec, predtym cca. 30-40MB/sec). Po roznom laborovani (napr. aj vypnutie a zapnutie cache na disku, 2x vymena IDE kabla) som prehodil 250GB disk na druhu vetvu a vsetko islo opat ako ma. Ale nedalo mi to a pripojil som k nemu opat ten 80GB disk a situacia sa zopakovala! Takze teraz je uz jedno, na ktorej vetve je zapojeny ten novy 250GB harddisk, pocitac je stale pomaly. Zatial sa mi nechce preinstalovat Windows, ci to pomoze, ale skusim napokon aj to. Vie mi niekto poradit, co sa deje alebo ma napad, co by som este mohol vyskusat? Taktiez ten 80GB harddisk zatial uz do ineho PC nechcem davat, aby sa nezopakovala podobna situacia. Vdaka za kazdu radu.

PS: sorry za tak dlhy prispevok, snazil som sa opisat situacia najkratsie, ako sa dalo