Trochu zajimava reklamace...
Koupil jsem pred casem pro sebe 2ks VGA ASUS EN6600GT/HTD/256MB SILENCER,GF6600GT,PCIe (samozrejme postupom casu). Delal jsem spoustu veci na VS, takze nejake vyuziti ani nebylo, coz me docela i stvaloTed o lete se to ponekud uvolnilo a konecne jsem neco nainstalil (konkretne Settlers 2 -10th Anniversary, coz neni nijak extra narocne). Ale ouha, pri zatazi v 3D to po urcitom case vytuhne (tvrdy reset nebo tuhos). Postupnim experimentovanim jsem zistil, ze to dela jedna grafika, tak jsem ji dal na reklamaci a vratilo se to:
Pri vysokych rozlisenich (1920x1200) v 3D obcasne artefakty a vytuhy. / GPU vysoce vytizena (rozliseni 1600 x 1200 a vyssi). Prosla bez vad v obraze testem hernim i grafickym.
Tak jsem si pomyslel, ze asi to bude chyba u me, hodil jsem to back do komplu a hned vecer vytuh. Nastvany jsem to dal znovu na reklamaci:
Vadné i po opravě;Pri vysokych rozlisenich (1920x1200) v 3D obcasne artefakty a vytuhy - prehriva se. Jiny kus (SN: XXXX; ) tymto neduhem netrpi. Otestováno: zátěžové testy (3DMark, hry) proběhly OK, bez artefaktů, vyšší teplota
Otestoval jsem i jinu GT6600 a s jinym kusem to nedela - tudiz vim, ze ten jeden konkretny kus ma problem (predpoklad, ze se asi vic zahriva - pasiv reseni a proste to neda, tak proto vytuh a artefakty).
Jak to napsat na reklamaci, aby to proste technik pochopil? Klasicky to otestoval na stole, ale tam se to v otevrenom prostore tolik nezahreje, takze mu to testama projde asi ok. V patek to tam jdu dat po 3, tak nejak rozumne popsat zavadu
EDIT: skrin je chlazena ok 2x12 intake, 2x12 outtake