Tak bych se tu s vami chtel podelit o me dojmy z dva tydny stareho notebooku. Upozornuji na velmi prijemnou cenu, hned vedle je nx6310 s celeronem,256mb,40gb od 200 drazsi...
Je z kategorie levnejsich, podle me idealni pro studenty. Rozmerove je to mensi 15"(1024*768px) s lesklym displayem. Hmotnost ma 2,7kg. Klavesnice ma velmi pohodlny vzdvih, nepatrne vrze mezernik. Pochvalil bych editovaci klavesy(home, end, pgup,pgdown, delete a insert), jsou prijemne vystreceny v pravem hornim rohu. Stejne tak sipky(pravy dolni roh). Touchpad se mi osvedcilo pouzivat bez nainstalovanych Synaptics, prijde mi ze je mys rychlejsi a scrollovani pohodlnejsi.
Ma bluetooth, wifi(abg, s velmi slusnou citlivosti), LAN a modem, neobsahuje ctecku karet(osobne bych ji stejne nevyuzil). Co ovsem docela dost chybi je hw regulace hlasitosti notebooku. USB ma 2, take ma firewire. Na vypalovani je k dispozici DVD-+RW s podporou RAM disku. Pro pripojeni externich zobrazovacu je tu jen D-Sub, tv-out ani DVI notebook nema. Disk je SATA s kapacitou 60GB pri 5400rpm. Vcelku svizny.
Procesor Core Solo 1,86Ghz, 512 DDR2 533Mhz.
Co se tyce vykonu, tak SuperPI 1MB zvladne za cca 33s, 2MB za 1:28.
Hral jsem na nem chvili HL2, 1024*768 zvlada, ale minfps jde az k 18fps. Pri 800*600 jde hrat na vysoke detaily.
Na baterie vydrzi pri minimalnim jasu 3,5 - 4h (behem teto doby jsem programoval v PHP, takze otevreny Notepad++ a Opera). Pri videu vydrzi 2,5-3h.
Teplotu jsou v normalu, nejteplejsi misto je leva cast klavesnice, ovsem je spis vlazna. S hlucnosti notebooku se to ma tak, ze pri brouzdani se vetrak chvilemi zapne na 3-5 sekund. Ovsem i tak se nejedna o zadnou turbinu. Trochu je vsak slyset tocici se disk(seek nehraje roli).
Celkove jsem s notebookem spokojen, jen mi chybi regulace hlasitosti, hmostnost by mohla byt trochu nizsi, jako klady povazuji vykon(nemyslim herni, ale napr. Visual studio se spusti behem vteriny), leskly display, na notebook kvalitni reproduktory.