Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: IPC$ share

Standardní IPC$ share

Zdravim, nainstaloval jsem si jeden program a ten mi hlasi chbu - could not connect to remote computer on IPC$ shar. Nevite kde se to zapina nebo co to je ? Dik

Standardní Re: IPC$ share

Řekl bych, že se buď přihlašuješ na pc, které namá povolené sdílení souborů, nebo se tam přihlašuješ jako neadministrátor, pokud vim, tak sdílení s $ jsou systémový potřebujou admina.

Junior Member
    Věk
    41
    Vliv
    231

Citace Původně odeslal Smitka Zobrazit příspěvek
    Řekl bych, že se buď přihlašuješ na pc, které namá povolené sdílení souborů, nebo se tam přihlašuješ jako neadministrátor, pokud vim, tak sdílení s $ jsou systémový potřebujou admina.
    e-e, sdileni s $ jsou skryte, takze nejsou videt, neni to ze potrebujes byt admin...
    Usually the mistake is between the chair and the computer...

IPC$ sharea je default sharea pre vzajomnu komunikaciu medzi PC v smb sieti. Obsahuje zoznam sherovanych zdrojov na danom PC. Je to v podstate tzv meta share sluzba.

Ked ti to vyhodilo taku hlasku, tak problem je v tom ze nemas pravo pristupovat k tejto metasluzbe. Problemom su opravnenia, ktore budes musiet pozmenit.
    Napr cez "Local secrity policy" vo vetve "Security options". Jedna sa o polozku s nazvom "Allow logon to PC from network" a upravit ten zoznam ludi/skupin podla potreby. Zaroven existuje aj protivaha tejto polozky s nazvom "Deny logon to PC from network". Dany user/skupina sa musi nachadzat iba v jednom z tychto dvoch poloziek, lebo sa prostrednictvom toho uctu neprihlasis.

Citace Původně odeslal wlcheck Zobrazit příspěvek
    e-e, sdileni s $ jsou skryte, takze nejsou videt, neni to ze potrebujes byt admin...
    Citace Původně odeslal TiMEoS Zobrazit příspěvek
    Jedna sa o polozku s nazvom "Allow logon to PC from network" a upravit ten zoznam ludi/skupin podla potreby.
    Aha, tak to jo, jsem nikdy nenastavoval pro jaky uživatele to má fungovat a bralo mi to jen admina zase vím o něco víc

Citace Původně odeslal Smitka Zobrazit příspěvek
    Aha, tak to jo, jsem nikdy nenastavoval pro jaky uživatele to má fungovat a bralo mi to jen admina zase vím o něco víc

No pockaj. Tzv admin shares (admin$, c$ ... a pod) sa tymito polozkami nenastavuju. Tou lokalnou politikou nastavis vylucne pristupove prava na share IPC$ (toto je specialna sharea, moc ju neporovnavaj s admin shareami).

Ano, ak sces skryt nejake sharei, staci uviest za jej nazov znak $ (ako je to u admin shareov), ale u tychto skrytych shareov sa opravnenia na pristup do nich nastavuju presne tak, ako u klasickom shareovani. Admin sharei maju default pristup IBA pre ucet administrator a rovnomennu skupinu (ale tiez sa to da zmenit ako u beznych sharei).

Citace Původně odeslal TiMEoS Zobrazit příspěvek
    IPC$ sharea je default sharea pre vzajomnu komunikaciu medzi PC v smb sieti. Obsahuje zoznam sherovanych zdrojov na danom PC. Je to v podstate tzv meta share sluzba.

Ked ti to vyhodilo taku hlasku, tak problem je v tom ze nemas pravo pristupovat k tejto metasluzbe. Problemom su opravnenia, ktore budes musiet pozmenit.
    Napr cez "Local secrity policy" vo vetve "Security options". Jedna sa o polozku s nazvom "Allow logon to PC from network" a upravit ten zoznam ludi/skupin podla potreby. Zaroven existuje aj protivaha tejto polozky s nazvom "Deny logon to PC from network". Dany user/skupina sa musi nachadzat iba v jednom z tychto dvoch poloziek, lebo sa prostrednictvom toho uctu neprihlasis.
    Ja mam windows v cestine a nemuzu to tam nikde po prekladu najid. Nevis jak je ta cesta cesky ??

Citace Původně odeslal blekota Zobrazit příspěvek
    Ja mam windows v cestine a nemuzu to tam nikde po prekladu najid. Nevis jak je ta cesta cesky ??
    co konkretne?

najjednoduhsie asi takto: control panel -> admninistrativne nastroje -> lokalna politika pocitaca

btw ked som pisal spravu, tak som polozky pisal naslepo. presne sa ta polozka vola po anglicky: "Access this computer from network" (look: obr. je to ta polozka vo velkom okne uplne hore).

snad to najdes

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Share point ve win2k3
    Založil Jack68 v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 16.07.2006, 14:52

Pravidla přispívání