Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Upgrade T43

Standardní Upgrade T43

Dobré ráno

Mám T43 a zatím slouží celkem v pohodě. Problém je, že 512MB RAM není na XP zřejmě dost, takže stránkovací soubor je využívanej na můj vkus až moc.
    Takže bych chtěl RAMku rozšířit - stačí si koupit u alzy paměť pro notebooky a nainstalovat sám? A kterou byste případně doporučili?

Dále bych chtěl ještě přikoupit větší HDD protože mám bohužel jen 40GB a jedu do zahraničí, kde už ke svému velkému PC s pořádným diskem mít přístup nebudu. Rozmýšlím mezi SEAGATE Momentusy a HITACHI Travelstar. Také jestli stojí za to spokojit se se 100GB a 7200ot nebo vzít 120GB, ale jen s 5400ot?
    A pak ta hlavní otázka k HDD - můžu si to instalovat sám, nebo je to na servis? Prý (já jsem to nijak více nezkoumal) mají IBMka šifrované disky, tak nevím jak by to bylo s okopírováním disku na nový..?

Předem děkuji za odpovědi!
    (a pokud jsou dotazy hloupé, tak to prosím omluvte! )

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Standardní Re: Upgrade T43

S pameti je to nejjednodussi. Nejdriv se ale podivej jestli mas pamet v jednom slotu nebo ve dvou. Melo byt to jit otevrit na jeden sroubek. Pamet staci vzit jakoukoliv DDR333, pricemz nejlip, kdyz si to v notasu vyzkousis primo na prodejne.

HDD je na tom podobne. Staci odsroubovat a vysunout. Samozrejme vypnuto.
    Doporucuju 5400 rpm. 7200 nema vyrazny narust vykonu. Ja mam ve svym IBM momentus, ale myslim, ze travelstar bude minimalne srovnatelny...mozna i lepsi.

Okopirovani disku...nejlip si pujcit nekde 2.5 " ramecek.

Na spodni strane jsou prislusne sroubky. Pokud nevis presne ktery sroubek je k cemu, tak si sezen servisni manual nekde na googlu. Je velmi prehledny.

P.S. : Samozrejme si to muzes nechat udelat v autorizovanem servisu. Zalezi pouze na tve penezence.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Ja by som mozno uvazoval aj o externom disku pretoze osobne mam 100GB HDD v laptope a zaplnili sa mi tiez velmi rychlo. Bol som nuteny siahnut po klasickom 300GB 3.5" SATAII disku a USB->SATA ramceku. Cenovo by ti to mozno vyslo podobne ale ziskal by si nepomerne viac kapacity a odpadol by problem so zalohovanim disku co mas v laptope. Nevyhodou je zase nutnost externeho napajania. Je to v kazdom pripade na uvazenie, asi bude dost zalezat na tom ake mas naroky na mobilitu predsalen je to aj vaha navyse.
    Laptop Home: Asus G73JH (Intel Core i7-720M, 8GB RAM, 2x500GB@7200rpm), 17.3" Glossy FullHD powered by ATI Mobility Radeon HD 5870 1GBAKG K-66 • Logitech MX518 •
    Laptop Mobile: Sony VGN-P11Z (Intel Atom Z520, 2GB RAM, 60GB HDD), 8.9" Glossy 1600x768 • built-in 3G UMTS/HDSPA/EDGE/GPRS • hmotnost: 638g

Já myslím, že paměť by měla být 533.
    Já našel 1GB SO-DIMM DDR2 533MHz 200pin A-DATA jako zřejmě jedinou, kde je uváděna specifikace PC4200.

Podle IBM bych měl mít:
    ThinkPad system: T43, T43p
    Memory description: PC2-4200 CL4 SDRAM 200-pin non-parity SoDIMM
    Memory speed: 533HMz (předpokládám, že místo HeMeroidZ mělo být MHz )
    Maximum memory size: 2GB
    Jinak disk jsem vybral Hitachi 2,5" Travelstar 5K120 [120GB, 8MB cache, 5400ot, 11ms] a starej strčím do boxu Welland ME600 On-the-Go 2.5" IDE USB2.0 (aspoň to bude i na fotky v terénu )
    Naposledy upravil MarK (CZ); 20.09.2006 v 14:20. Důvod: double post

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Jo, promin. T43 ma DDR2...v tom mas samozrejme pravdu.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Angry Re: Upgrade T43

Tak mám problém s diskem

Po startu systému mi to ohlásí chybu 2010:
    ERROR

2010: Warning: Your internal hard disk drive (HDD) may not function correctly on this system. Ensure that your HDD is supported on this system and that the latest HDD firmware is installed. Press <Esc> to continue

Press <F1> to Setup
    Jinak to zdá se funguje ok, ale na začátku to dost hlasitě beepne a musí se to "odshouhlasit" Escapem.
    IBM zřejmě vydal nějakej upgrade, ten ale nezahrnuje můj disk... Řeší se to na ThinkWiki i na ThinkPads.com, ale nezdá se, že by bylo moc řešení...

Nesetkal se s tím už někdo? A nevíte náhodou co by se s tím dalo dělat??

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. upgrade grafiky do AGP
    Založil p.a.n.a.c.e.k v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 19.12.2005, 12:41
  2. Upgrade - Sckt A CPU, HDD, DVDRW, RAM
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 02.10.2005, 23:28
  3. upgrade za 6000
    Založil milka v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 14