Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: CSS DIV height

Standardní CSS DIV height

Mám takový problém http://www.citric.cz/test - jak roztáhnout levý subdiv tak, aby měl 100% výšku v rámci jeho rodiče? Jde mi hlavně o to, aby se ta čára, která je naznačená tam uprostřed roztáhla na 100% výšku a měla přitom zespoda a zeshora pár px mezeru oproti těm spodním čarám...
    -- under construction --

Standardní Re: CSS DIV height

prvy odkaz z google:
    http://www.webmasterworld.com/forum83/200.htm

dufam, ze pomoze...

Velky srot s pokazenym zdrojom na oknach
    Maly srot s pokazenym ventilatorom na linuchoch
    Prestigio Visconte 120

Strejdy Google jsem se ptal ... Nemám problém se 100% výškou DIVu obecně (ten class="obsah" má height 100%), ale v tomhle konkrétním případě (height: 100%; v tomhle případě nedělá to, co bych čekal)...
    -- under construction --

zkus tohle:
    Kód:
    div.levy {
      float: left;
      width: 25%;
      height: 90%;
      padding: 10px 15px 10px 15px;
    }
    div.levy_obsah {
      border-right: 1px #bdbdbd solid;
      height: 100%;
    }
    ASUS A7N8X 2.0 DeLuxe; AMD Athlon XP 2500+@9.5×200; 2×DDR 512MB 400MHz CORSAIR CL2.5; ATi Radeon 9500 Pro 128MB;
    CD-RW Plextor Premium; DVD±RW LG GSA 4120B; nVIDIA SoundStorm; Genius SW-5.1 HT; Logitech MX310; SE K750i;
    Seagate Barracuda 7200.7 120GB/7200/2MB; Seagate Barracuda 7200.7 80GB/7200/2MB; SAMSUNG SyncMaster 957DF; MSI BT USB;
    DELL Vostro 1500; Core 2 Duo 2GHz; 2×2GB DDR2 667MHz; GeForce 8600M GT; 160GB SATA; Intel 4965GN Wireless-N;
    DVD±RW DL; WSXGA+; BT;

Něco podobného jsem taky zkoušel ... Ale v IE to stránku protáhne dolů a ve FF to zničí patičku :/...
    -- under construction --

To co psal Proxymus funguje s 95%, s 100% to opravdu posune paticku...
    GigaByte GA-M55plus-S3G --- A64 3200+ @ 24oo ~ 1,375V BOX --- 2x512 Geil 667 CL4 @ 980 CL5 --- WD2500KS --- Acer AL1721ms --- 1/1 MBit/s via WiFi
    Blog

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0 aneb jeste ze ty "ochrany" programujou rozumny lidi :]

I s 95% je to takové "čudné", ale je to posun kousek dopředu...

Moje řešení je použít tabulky, fungovat to bude všude a bez problémů... Moc rád bych měl design jen v DIVech, ale až to bude správně fungovat všude...
    -- under construction --

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Jeste by to asi slo pres JavaScript, ale to je takove reseni na...
    zjistit si skutecnou velikost klientske casti okna a podle nastavit vysku tech divu.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

To mně napadlo, ale co když někdo bude mít vypnutý JavaScript ... A kdoví jak by se ten skript choval někde v Safari bo něčem podobném...
    -- under construction --

Věk
    42
    Vliv
    322

Citace Původně odeslal Kaltas
    To mně napadlo, ale co když někdo bude mít vypnutý JavaScript ... A kdoví jak by se ten skript choval někde v Safari bo něčem podobném...
    Jj, to je bohuzel jasne riziko. Mozna bych to vyresil tak, ze bych nechal styl jak uz ti ho tady nekdo upravil (i s tim ujetim dolu)...a zkusil pouzit javascript - ve vetsine pripadu js pojede imo.

Pripadne upustit od roztazeni na celou stranku a roztahovat pomoci js..kde to nepujde, bude stranka neroztazena, kde to pujde, bude vse vypadat ok
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Citace Původně odeslal Anduril
    Jj, to je bohuzel jasne riziko. Mozna bych to vyresil tak, ze bych nechal styl jak uz ti ho tady nekdo upravil (i s tim ujetim dolu)...a zkusil pouzit javascript - ve vetsine pripadu js pojede imo.

Pripadne upustit od roztazeni na celou stranku a roztahovat pomoci js..kde to nepujde, bude stranka neroztazena, kde to pujde, bude vse vypadat ok
    Nebo tam vrazit tabulky )...

http://citric.cz/vodnifotbalek/ - moc jsem se s tím zatím nedělal kód je sice validní, ale neučesaný...
    -- under construction --

Nenene, tohle je tavej klasickej haluz resi se to pres 2 dïvy ktere budou vedle sebe ale do kodu se uvadeji do sebe, tem se nastavim pozadi - vertikalni opakovani neceho. A do toho se potom supnou jeste dalsi 2 divy s float left.

Mensi priklad jak to vypada u 3 sloupcoveho layoutu, jinak to kdyz odstranis ten div s middle right a nastavis foat: left tomu prostrednimu aby dosedal na krajni, tak z toho mas 2 sloupcovy.

Tady to je minimalni stranka, ze to okoukej, chce to zkouset, zezacatku jsem to taky nepobiral
    http://www.pixy.cz/blogg/clanky/css-3col-layout/

Věk
    42
    Vliv
    322

Citace Původně odeslal Skodik
    Nenene, tohle je tavej klasickej haluz resi se to pres 2 dïvy ktere budou vedle sebe ale do kodu se uvadeji do sebe, tem se nastavim pozadi - vertikalni opakovani neceho. A do toho se potom supnou jeste dalsi 2 divy s float left.
    ...
    http://www.pixy.cz/blogg/clanky/css-3col-layout/
    Tohle imho neni tento problem..tady je problem predevsim s vyskou..roztahovanim na 100% klientske casti okna prohlizece..nikoliv usporadani vedle sebe nebo co.

Nene, je to co potrebujes, kazdy sloupec se zvetsuje VCETNE POZADI - tedy tve cary podle obsahu. No ale udelej to jak chces, ovsem tohle je jedine ciste CSS reseni, imho.

btw: nezapomen na to u tohodle dolu clear: both;

Tohle IMHO není to co potřebuji... Nejde mi o to aby všechny sloupce měly stejnou velikost, to není problém - něco podobného tam už mám (DIVy levy a pravy a spodni). Problém je v tom, že height:100%; u DIVu levy_obsah se nechová tak jak bych si přestavoval...
    -- under construction --

Tenhle problém je fakt taková klasika
    Já to taky řešim obrázkem na pozadí, ale u tvýho layoutu by asi byl problém s marginama, protože zvětšujou plochu stránky, asi bych dělal i ty vodorovný čáry pozadim, aby se to nemuselo marginovat. Určitě by to šlo vyladit, ale bylo by to asi docela hraní, muselo by se to určitě celý překopat...
    Nestačilo by třeba tohle?
    Kód:
    div.levy {
    			margin-top:1%;
    			float: left;
    			width: 25%;
    			height: 88%;
    			border-right: 1px #bdbdbd solid;
    		}
    div.levy_obsah {
    			margin-top: 10px;
    			margin-bottom: 10px;
    			margin-left: 15px;
    			margin-right: 15px;

}
    BTW v IE to máš trošku šouplý, já když chci nalepit patičku na spodek stránky, tak jí tam dávam
    Kód:
    clear:both;position:absolute;bottom:0;left:0;padding-top:Xpx;
    padding proto, že tam často mam nějakej oddělovač, jako je právě horizontální čára, ale dělaná pozadim, a potřebuju jí vykreslit kousek nad textem

Díky zkusím...
    -- under construction --

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak na ochranu DVD CSS?
    Založil Aliencz v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 09.01.2006, 01:10
  2. Par dotazu k CSS pozicovani
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 26.08.2005, 23:02
  3. CSS layout
    Založil Smitka v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 26