Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Caste odpajanie siete

Question Caste odpajanie siete

Zdravim.
    Predvcerom som kupil SMCWBR14-G2 wireless router. Doma mam Chello classic pripojenie, kde mozem mat napojene 3 pocitace. Doteraz som bol doma pripojeny cez SWITCH, s ktorym vsetko fungovalo bez problemov.
    Chello som napojil do WAN a skopiroval MAC adresu jedneho z troch PC co mam doma. Nemal som problem s nijakym nastavovanim. Zapol som firewall, filter MAC adries (zvlast aj pre wireless), UPNP, DHCP, nastavil som WEP na wireless. Moj hlavny problem spociva v tom, ze ked napr. stahujem cez StrongDC++, vsetky tri PC mam zapnute (jeden cez Wirelles a dva cez kabel), v pravidelnych intervaloch (asi pol hodina) ma to odpoji (Strong vypise "An existing connection was forcibly closed by the remote host") a nasledne pripoji naspat (niekedy nie, vobec uz nejde ani net). Potom musim router vytiahnut na chvilu z elektriny a ked ho zapojim spat, vsetko bezi bez problemov. Co moze sposobovat to, ze sa mi to stale same odpaja? Dakujem za kazdu radu...

Standardní Re: Caste odpajanie siete

Citace Původně odeslal josi
    Zdravim.
    Predvcerom som kupil SMCWBR14-G2 wireless router. Doma mam Chello classic pripojenie, kde mozem mat napojene 3 pocitace. Doteraz som bol doma pripojeny cez SWITCH, s ktorym vsetko fungovalo bez problemov.
    Chello som napojil do WAN a skopiroval MAC adresu jedneho z troch PC co mam doma. Nemal som problem s nijakym nastavovanim. Zapol som firewall, filter MAC adries (zvlast aj pre wireless), UPNP, DHCP, nastavil som WEP na wireless. Moj hlavny problem spociva v tom, ze ked napr. stahujem cez StrongDC++, vsetky tri PC mam zapnute (jeden cez Wirelles a dva cez kabel), v pravidelnych intervaloch (asi pol hodina) ma to odpoji (Strong vypise "An existing connection was forcibly closed by the remote host") a nasledne pripoji naspat (niekedy nie, vobec uz nejde ani net). Potom musim router vytiahnut na chvilu z elektriny a ked ho zapojim spat, vsetko bezi bez problemov. Co moze sposobovat to, ze sa mi to stale same odpaja? Dakujem za kazdu radu...
    Buď je to HW problém toho routeru nebo je málo zabezpečený a někdo jej pravidelně DoSne (Denial of Service)...

Neklonuj MAC adresu počítače, ale na portálu chello si originálni MAC adresu routeru zaregistruj a používej tu, předejdeš pak různým problémům.

Jak ma velkou NATovaci tabulku?
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Citace Původně odeslal HAVTOM
    Jak ma velkou NATovaci tabulku?
    Ano, to by mohl být taky problém, s oblibou to dělají ADSL modemy.

josi pošli nějakou odpověď...

Cool Re: Caste odpajanie siete

Vsetky mozne veci som uz preskusal, ale stale bezvysledne - v kuse ma to odpajalo. Tak som isiel naspat do predajne, ze ci nejde o HW chybu routera, ze nech mi ho vymenia. Tak mi dali rovnaky typ SMCWBR14-G2. Bohuzial vsak s tym mi to robilo to iste. Tak som aj ten router vratil (v predajni sa mi snazili naznacit, ze je chyba u mna...) a doplatil som do (podla mna lepsej znacky) Linksys WRT54GS with SpeedBooster. Vsetky nastavenia som dal rovnake ako pri predoslom zariadeni a cuduj sa svete odvtedy vsetko slape bez problemov... takze asik tak...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. DSL: nefunguju bittorent klienti a P2P siete ...
    Založil netso v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 09.02.2005, 18:20
  2. 1700+; 8K5A2+; po vytiahnutí zo siete nebootuje
    Založil Vlado v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 15.05.2004, 17:37
  3. Diskless - boot zo siete
    Založil Pret v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 19.01.2004, 10:56
  4. Meranie spolahlivosti siete
    Založil Sleyo1 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 24.06.2003, 00:03
  5. Automatické prihlásenie do siete (win Mééé)
    Založil JUCE v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 22.01.2003, 22:05

Pravidla přispívání