Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: DHCP špatně nastavuje bránu

Standardní DHCP špatně nastavuje bránu

Zkusím to popsat co nejstručněji.
    Mám síť, počítač A (poskytuje sdílení připojení k internetu win2k) má veřejnou IP. Přes hub je připojen počítač B (win2k) a občas notebook C (winXP home). Funguje dynamické přidělování adresy, počítače B a C získávají IP i DNS automaticky, vše funguje.

Nyní se postaví ze starého počítače server D (win2k), přehodí se z A sí'tovka, nastaví MAC a jedem dál (močálem černým podél bílých skal ). Počítače A, B i D fungují v pořádku (u A byla nastavena nová IP adresa a po restartu dáno opět na automatické přidělování. A nyní přichází zlatý hřeb. Po připojení notebooku s winXP home dochází po restartu libovolného klientského počítače k nastavení brány na 192.168.0.3 (což je A, bývalý server, dnes klient). Pokud se nastaví brána správně na 192.168.0.1 tak vše jede až do restartu. Pak je opět brána nastavena špatně (a v této situaci nefunguje prohlížeč, ani IE ani Firefox, ICQ jede v pohodě). A notebook si navíc i přes nastavení správné brány na internetu ani neškrtne. Firewally jsou v tom nevinně, nastaveno bych to měl mít dobře.

Otázka zní, který počítač si ksakru pamatuje, že A byl dříve server? Existuje něco jako reset síťového připojení? Zatím jsem nastavil IP, DNS a bránu ručně na počítačích A a B a až ráno budu mít k dispozici notebook. Pak si s ním budu hrát, ale pokud máte někdo nějaký konstruktivní nápad (kromě instalace winXP professional na notebooka), podělte se s ním. Je mi to záhadou.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Standardní Re: DHCP špatně nastavuje bránu

Zapomněl jsem se podívat do Prohlížeče událostí na serveru a chyby, které jsem uviděl, mne přivedly na stopu. Jedna z nich je informace, že klient DHCP serveru zjistil jiný aktivní DHCP na stanici 192.168.0.3 a proto se sám vypnul, aby nekolidoval. Takže bývalý server spouští DHCP a drze nastavuje síť. Vypnu na bývalém severu službu DHCP a ráno se uvidí.

Další chyba zní asi takto:

Hlavní prohledávač přijal oznámení serveru od počítače A, který se považuje za hlavní prohledávač domény pro přenos NetBT_Tcpip_{33328A64-44BD-44E7-82C. Hlavní prohledávač bude ukončen nebo bude vyvolána volba.

Takže bývalý server se nesmířil s tím, že už hraje jen druhé housle a do všeho kafrá a nový sever mu moudře ustupuje. Snad se mi ho podaří přesvědčit, aby se choval mravně. Pokud někoho napadne, jakou službu kromě DHCP na bývalém serveru zakázat, napište.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Mno...ja bych mozna zkusil disablovat Master Browser na onom pocitaci, ktery tu chybu vyvolava (bude to asi ten pocitac A). Teoreticky by to mohlo pomoct.
    Myslim, ze to najdes tady : ovladaci panely-nastroje pro spravu-sluzby-Master browser. Btw jaky tam mas Firewall? Kerio?
    Naposledy upravil motorolarulez; 26.05.2006 v 06:04.
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Zkus na tom Hubu pridelovat IP podle MAC to by mohlo vyresit ten problem s dvojitou adresou.
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Díky za tipy, firewall mám Kerio, bohužel jsem teď bez notebooku, takže musím čekat, až mi ho přivezou domů. Master browser (myslíš asi Computer browser --Spravuje aktuální seznam počítačů v síti a poskytuje tento seznam programům, které o něj požádají.-- , tak se jmenuje ve win2k) zkusím také zakázat. S tím hubem, nejsem si jistý, zda to u toho našeho shitu vůbec jde, ale kouknu se na to. Dík

Ja som pod linuxovym DHCP musela pridat "Authoritative;" veticku do konfigu pre moj domaci serverik. Neviem ako je to riesene pod win2k, ale skus sa popozerat po niecom podobnom, nastavit prioritu ziadaneho DHCP servera na sieti na najvyssiu, potom odmieta prenajat klientovi IP adresu atd. pokial sa klient nereinicializuje uplne.
    Viac informacii tu: http://www.isc.org/index.pl?/sw/dhcp/authoritative.php

Pridelovanie podla MAC adries moze tiez pomoct. Vypnutie ineho kolidujuceho DHCP servera (pre istotu) urcite tiez, alebo aspon mu nastavit nech odmieta pridelit danej MAC adrese IPcku.
    Moja podlozka pod mys nie je Windows Vista compatible :(

Tak už je to ověřeno. Zastavení DHCP a Computer browser pomohlo a bývalý server už seká dobrotu (lump). Díky za vaše rady.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. High ID u emule pri vyplem DHCP
    Založil blekota v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 07.05.2006, 16:43
  2. DHCP server - DSL modem vs AP
    Založil ace960 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 08.04.2006, 16:30
  3. Odpovědí: 37
    Poslední příspěvek: 01.09.2005, 22:09
  4. DHCP relay kontra OpenVPN [solved]