Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: PHP + mySQL - co nainstalovat ?

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní PHP + mySQL - co nainstalovat ?

Zdravim.
    Nejak zahadne se mi pokazily databaze tim zpusobem, ze mi to pise access denied by root@localhost (toto jsem pouzival nekolik let), takze se do nich proste nedostanu. Proste pred tydnem to slo, ted uz ne a nedelal jsem zadne zmeny. Mam nainstalovany PHP Home.
    Rad bych nainstaloval neco, co bude PHP 5 a mySQL 5. Neznate nejaky novejsi tutorial instalace sestavy programu ? Pripadne doporuceni, co nainstalovat ? (mam Windows XP)
    A jeste: v adresarove strukture mam data v /data/[nazev databaze]/[nazvy tabulek]... staci si je zazalohovat a pak je nekam zkopirovat, nebo je nutne delat dump (ktery nevim jestli pujde kvuli pravum) ?
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Member Avatar uživatele ..::Ozzy::..
    Věk
    43
    Vliv
    258

Standardní Re: PHP + mySQL - co nainstalovat ?

Pokud alespoň trošku ovládáš angličtinu tak žádnej tutorial nemusíš hledat. Stačí si pouze přečíst/prolistovat soubory INSTALL.TXT a README.TXT.

Pokud chceš takovouto kombinaci, tak si myslim, že asi žádná triáda nebo PHP Home neni, ale nejsem si jistej. Od jistejch dob už to nepoužívám, protože instalace samostatnýho Apache + PHP + MySQL zabere 5-10 minut. Samozřejmě podle toho jestli víš kam šáhnout, kde co přídat a kde zas ubrat.

Pokud to chceš dělat ručně tak instaluj nejdřív Apache pak (doporučuji stáhnout binární PHP5) rozbalit libovolně PHP do nějakého adresáře a na konec MySQL (můžeš i jako první to je jedno).

Jediné soubory co tě budou zajímat pro editaci jsou httpd.conf u apache a php.ini u PHP v ničom jinom se hrabat nebudeš. Do souboru httpd.conf pro správné naloadování PHP modulu budeš potřebovat dva řádky ze souboru INSTALL.TXT.

Kód:
    LoadModule php5_module "C:\cesta k dll\php5apache2.dll"
    AddType application/x-httpd-php .php
    Pro to, aby se ti zpracovavala uvodni stranka s priponou *.php musis pridat
    index.php do ttpd.conf
    Kód:
    DirectoryIndex index.html index.html.var index.php
    restartuj apache, aby se naloadoval ten modul

po tomhle si napiš script a umisti ho do pracovniho adresare apache
    default = C:\Apache Group/Apache2/htdocs // lze zmenit v httpd.conf doc_root = "tam kde to chces mit"
    Kód:
    <?php
    phpinfo();
    ?>
    pokud ti to neukaze konfiguraci php tak je neco z predchoziho spatne

Pro to aby jsi mohl používat moduly pro v PHP jako gd, mysql a ostatni databaze potrebujes mit nastavenou extension_dir do adersare kde se nachazeji ty dll. Je to v php.ini.
    Nastaveni extension_dir se dovis prave z toho scriptu. pokud mas php nakopirovana na c:\php tak
    Kód:
    extension_dir = "C:\php\cesta k dll souborum" //u PHP5 by to mel byt adresar ext
    Na win systému umisťuji php.ini do root windows tak si tam prekopiruj ten ini soubor a odkomentuj dll
    Kód:
    php_mysql.dll //chci pouzivat mysql
    a reset apache

Pak staci uz jen nainstalovat MySQL a nahodit ho... To s tima tabulkama nevim
    jak je to mezi verzema MySQL, ale u stejnejch mi stacilo udelat zalohu souboru a pak je jen nakopirovat. Vetsinou MyISAM

EDIT: hm nejdřív install MySQL a pak teprve odkomentovat do dll php_mysql.dll
    Naposledy upravil ..::Ozzy::..; 28.06.2006 v 13:24.
    Software is like SEX,
    it's better, when it's FREE!

by Linus Torvalds
    PC:AMD Barton 2500+@3200+ 1,75V locked|ACC rev2|Soltek SL-K600-C|2x512MB DDR433 CL2.5|Saegate80GB 2MB cache ATA/133 + Samsung250GB 8MB cache ATA/133|ATi Saphire R9600XT 537/640|Acer LCD 20" AL2016W 16:10|DVD LG4120|Genius Home Theatre 5.1|Logitech Click@Mouse|dolby keyboard|3R-System case soft moded|TV Tuner Leadtek Winfast DTV1000T|Gentoo 2005.1|KDE 3.5 sometimes switch to WinXP
    Work NB: HP nw8000 + Qtek8310

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Je mi lito, ze otravuju, ale zadny podobny .dll soubor nemuzu najit, takze nemuzu nastavit tu cestu.
    Instaluju spravnou vec ?
    apache_2.2.2-win32-x86-no_ssl.msi ?

Věk
    43
    Vliv
    258

Citace Původně odeslal ZeeZ
    Je mi lito, ze otravuju, ale zadny podobny .dll soubor nemuzu najit, takze nemuzu nastavit tu cestu.
    Instaluju spravnou vec ?
    jaký podobný .dll? myslíš toho php5 nebo to s tim mysql?

Obě jsou v birnárním balíčku php. to s mysql v adresáři předpokládám /php/ext a to druhé v rootu /php

stáhni a rozbal

http://cz2.php.net/get/php-5.1.4-Win.../from/a/mirror
    Software is like SEX,

by Linus Torvalds
    PC:AMD Barton 2500+@3200+ 1,75V locked|ACC rev2|Soltek SL-K600-C|2x512MB DDR433 CL2.5|Saegate80GB 2MB cache ATA/133 + Samsung250GB 8MB cache ATA/133|ATi Saphire R9600XT 537/640|Acer LCD 20" AL2016W 16:10|DVD LG4120|Genius Home Theatre 5.1|Logitech Click@Mouse|dolby keyboard|3R-System case soft moded|TV Tuner Leadtek Winfast DTV1000T|Gentoo 2005.1|KDE 3.5 sometimes switch to WinXP

Instaluju spravnou vec ?
    tu dllku dostanes v baliku PHP, neni to u Apache

EDIT: pozde...
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Diky.
    Cim muze byt to, ze se mi Apache nerozjede ? Nerozsviti se zelena sipecka a kdyz v tom dam start (u Apache 2.2 nebo 2, tak to napise "The requested operation has failed". Kdyz to nainstaluju, tak se to spusti a pise to running 1 of 2 Apache services, ale po rebootu to uz nejde.

EDIT: No pise to cannot load c:\PHP\php5apache2.dll , uvedeny xfd modul nebyl nalezen. A pritom tam je.
    Naposledy upravil ZeeZ; 28.06.2006 v 17:11.

Věk
    43
    Vliv
    258

Diky.
    Cim muze byt to, ze se mi Apache nerozjede ? Nerozsviti se zelena sipecka a kdyz v tom dam start (u Apache 2.2 nebo 2, tak to napise "The requested operation has failed". Kdyz to nainstaluju, tak se to spusti a pise to running 1 of 2 Apache services, ale po rebootu to uz nejde.

EDIT: No pise to cannot load c:\PHP\php5apache2.dll , uvedeny xfd modul nebyl nalezen. A pritom tam je.
    A už si dělal nějakej edit httpd.conf dál bych to řešil po ICQ bude to lepší
    Software is like SEX,

by Linus Torvalds

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Takze s temi databazemi je to tak, ze staci zkopirovat soubory, to jsem rad.
    Nicmene po zakazani sluzby Apache 2 mi sluzba Apache 2.2 bezela. Nedokazal jsem ale zobrazit test. skript s phpinfo(); (dal jsem do prohlizece /localhost/test.php , coz ale zacalo zbesile otevirat nove a nove taby. Bohuzel Apache po restartovani pocitace nebezi, i kdyz pred nim bezel.

Věk
    43
    Vliv
    258

Takze s temi databazemi je to tak, ze staci zkopirovat soubory, to jsem rad.
    Nicmene po zakazani sluzby Apache 2 mi sluzba Apache 2.2 bezela. Nedokazal jsem ale zobrazit test. skript s phpinfo(); (dal jsem do prohlizece /localhost/test.php , coz ale zacalo zbesile otevirat nove a nove taby. Bohuzel Apache po restartovani pocitace nebezi, i kdyz pred nim bezel.
    To ze ten Apache po restartu nebeží bude asi tim, že se opět snažil pustit oba dva. Bude tedy nejlepší předchozí apache odstranit ze systému. Pokud není možnost odinstalování tak jedině registry.
    Software is like SEX,

by Linus Torvalds

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. PHP 5.x + MySQL 4.1.x - nechce komunikovat!
    Založil Aigor v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 03.02.2005, 22:30
  2. [PHP] APACHE 2.0 + PHP 5 + MYSQL 4.0 + WinXP SP2 - INSTALACE
    Založil DAFER v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 05.11.2004, 00:02
  3. PHP bez koncovky php? MySQL jak?
    Založil Skodik v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 26.12.2003, 20:16
  4. API moduly mysql a php se lisi :(((