Mate niekto skusenosti s touto doskou? (Culver city 2). Moj dalsi HW: CPU Intel 640 (64-bit, 3,2GHz), 2x512MB Kingston, Seagate SATA 80 GB, Ati Radeon x1600xt, dial-up modem Microcom Pci internal/Lucent, dalsie dva hdd (ATA 133) su na pci raide Sil 0680 (nepouzivam raidove polia, mam to len koli zvyseniu poctu IDE pozicii) Seagate 160GB, Seagate 40GB. Posledne co mam pichnute v Pci je satelitna karta Skystar2 od Technisatu (B2C2).
A teraz problem: system mi obcas vytuhne - nie pri hocijakej cinnosti, napr. spolahlivo zamrzne, ked spustim Everest a ten zacne prehladavat PCI zbernicu / zariadenia. Pomoze len tvrdy reset. Alebo napr. ked som nainstaloval "Intel desktop boards", to je monitorovacia utilita od Intelu - výtuh nastal hned po restarte po instalacii, prisiel som ale na to, ze ked vyberiem ten 40GB hdd (jeden s tych, co su na pci raide, je v "hot swap" zasuvke), tak to nevytuhne, akoby si tie "desktop boards utils" nerozumeli s tym suflikom. Dalsia moznost vytuhu je, ked sa prehrabavam v nastaveniach ovladaca gk - nesmiem kliknut na tlacitko "moznosti", inak vytuh. Inak to chodi ok, hry na tom slapu bez problemov, bez mrznutia, ostatne veci som este nestacil vyskusat. Chlap co to skladal tvrdil, ze to sposobuje ten interny modem, vraj sa bije s grafikou a naozaj, ked je vonku (nestaci ho zakazat v spravcovi zariadeni), tak sa to sprava lepsie, napr. Everest sa aspon spusti prebehne aj test PCI devices, ale nakoniec aj tak sposobi vytuh. Mam nahrate najnovsie drivery ku grafike, zakladovke, vsetkym integrovanym zariadeniam na doske, najnovsi bios na zakl. doske. Modem nema s grafikou spolocne IRQ, system neregistruje ziadne konflikty IRQ, DMA. Cakam na nove inf drivery od Intelu, ci nieco vyriesia, inak - cital som na stranke intelu, ze pri instalacii treba pouzit nejake prepinace, ak su uz nainstalovane drivery tretich stran, inak to nespravi korektne upgrade ?!?! Ako instalujete infy, staci poklikat na xxx.exe, alebo je to zlozitejsie? Nezaregistrovali ste niekto podobny problem s tymi vytuhmi? Vdaka.
P.S. cital som, ze Ati x1600 sposobuje problemy s chipsetmi od N-vidie, ale s Intelmi som zatial nenasiel nic. Drivery na raid som novsie nenasiel, este skusim na Skystar, ale nezda sa mi, ze to bude v nej. Inak na predchadzajucom stroji - chipset I845 vsetky tie pridavne karty fungovali bez problemov.