Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: D925xecv2

Member
    Vliv
    278

Standardní D925xecv2

Mate niekto skusenosti s touto doskou? (Culver city 2). Moj dalsi HW: CPU Intel 640 (64-bit, 3,2GHz), 2x512MB Kingston, Seagate SATA 80 GB, Ati Radeon x1600xt, dial-up modem Microcom Pci internal/Lucent, dalsie dva hdd (ATA 133) su na pci raide Sil 0680 (nepouzivam raidove polia, mam to len koli zvyseniu poctu IDE pozicii) Seagate 160GB, Seagate 40GB. Posledne co mam pichnute v Pci je satelitna karta Skystar2 od Technisatu (B2C2).
    A teraz problem: system mi obcas vytuhne - nie pri hocijakej cinnosti, napr. spolahlivo zamrzne, ked spustim Everest a ten zacne prehladavat PCI zbernicu / zariadenia. Pomoze len tvrdy reset. Alebo napr. ked som nainstaloval "Intel desktop boards", to je monitorovacia utilita od Intelu - výtuh nastal hned po restarte po instalacii, prisiel som ale na to, ze ked vyberiem ten 40GB hdd (jeden s tych, co su na pci raide, je v "hot swap" zasuvke), tak to nevytuhne, akoby si tie "desktop boards utils" nerozumeli s tym suflikom. Dalsia moznost vytuhu je, ked sa prehrabavam v nastaveniach ovladaca gk - nesmiem kliknut na tlacitko "moznosti", inak vytuh. Inak to chodi ok, hry na tom slapu bez problemov, bez mrznutia, ostatne veci som este nestacil vyskusat. Chlap co to skladal tvrdil, ze to sposobuje ten interny modem, vraj sa bije s grafikou a naozaj, ked je vonku (nestaci ho zakazat v spravcovi zariadeni), tak sa to sprava lepsie, napr. Everest sa aspon spusti prebehne aj test PCI devices, ale nakoniec aj tak sposobi vytuh. Mam nahrate najnovsie drivery ku grafike, zakladovke, vsetkym integrovanym zariadeniam na doske, najnovsi bios na zakl. doske. Modem nema s grafikou spolocne IRQ, system neregistruje ziadne konflikty IRQ, DMA. Cakam na nove inf drivery od Intelu, ci nieco vyriesia, inak - cital som na stranke intelu, ze pri instalacii treba pouzit nejake prepinace, ak su uz nainstalovane drivery tretich stran, inak to nespravi korektne upgrade ?!?! Ako instalujete infy, staci poklikat na xxx.exe, alebo je to zlozitejsie? Nezaregistrovali ste niekto podobny problem s tymi vytuhmi? Vdaka.
    P.S. cital som, ze Ati x1600 sposobuje problemy s chipsetmi od N-vidie, ale s Intelmi som zatial nenasiel nic. Drivery na raid som novsie nenasiel, este skusim na Skystar, ale nezda sa mi, ze to bude v nej. Inak na predchadzajucom stroji - chipset I845 vsetky tie pridavne karty fungovali bez problemov.
    D925XECV2, I 640, 2x512 MB DDR2 Kingston 533, 80GB SATA Seagate, 160 GB ATA Seagate ST, 40 GB ATA Seagate IV , Teac DV-W58GA, Sapphire Radeon X1600XT 256MB, Iiyama ProLite x430s, 2x WinXP Pro CZ SP1 NTFS, 1x Win XP Pro CZ SP2 FAT32.

Standardní Re: D925xecv2

ja myslim ze to bude v niektorej z tych PCI kariet, skus ich vytahovat a skusat ci to bude stale blbnut (podozrievam satelitnu alebo raid), pripadne v biose mrkni na nastavenia ohladom PCI, tam by malo byt "spread spectrum" niekde ... mas dost uchylnu kombinaciu PCI kariet inak INF drivery vzdy normalne pouzivam osobne a nikdy nebol ziadny problem ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Member
    Vliv
    278

To "spread spectrum", tusim je zapnute (nie som teraz doma), ma byt zapnute, ci vypnute? Uchylna kombinacia, to je celkom pravda, ale ta doska ma len jeden IDE kanal/poziciu, nemam kde napchat ATA disky. (na tom jednom IDE mam DVDRW). Dokelu, ved to chodilo na starej doske MSI 6566, a to som mal obsadene este dalsie PCI pozicie (zvukovka, pridavne USB). To s tym postupnym vytahovanim samozrejme budem skusat, mam ale obavy, ci to nebude grafika. Rozmyslam, ci by som nemal v biose natvrdo priradit IRQ-cka postupne pre kazdu kartu, co je v Mobo pichnuta, vratane grafiky, inak vo Win su IRQ podelene tak, ze ziadna karta nezdiela IRQ z druhou.
    Co sa tyka tych Intel inf, ja ich tiez bezne pouzivam, jedna sa mi o to, ci ich staci nainstalovat jednoduchym spustenim *.exe (ked chcem upgradovat na novsie, bez reinstal win), na stranke Intelu sa spominaju akesi prepinace (nevladnem Anglictinou nejako spolahlivo).
    D925XECV2, I 640, 2x512 MB DDR2 Kingston 533, 80GB SATA Seagate, 160 GB ATA Seagate ST, 40 GB ATA Seagate IV , Teac DV-W58GA, Sapphire Radeon X1600XT 256MB, Iiyama ProLite x430s, 2x WinXP Pro CZ SP1 NTFS, 1x Win XP Pro CZ SP2 FAT32.

Member
    Vliv
    279

Ja by sem taky videl pravdepodobny problem v satelitni karte, SKYSTAR2 jevseobecne problematicky, v jeho specifikaci je pouziti s PCI 2.1 myslim a 925 bude uz 2.3, je tam rozdíl v napajecim napeti. Znamy mel ty same problemy, musel vymenit desku, protoze SS2 chtel pouzivat. Vyzkousej ji vytahnout a uvidis, pak jeste odebrat jeji ovladace.
    1) GAME : GB X58-UD5 , I7-920@3800MHz, Thermalring IFX-14, 2xNOCTUA 120mm, 3x1024Mb RAM DDR3/1600, 1x750Gb WD, 3x1,5Tb Samsung F2, DVD+-RW Pioneer , DVD+-RW NEC3520, ATI GB 5870 , Logitech G5, bigtower CHIEFTEC, 24" LCD LG LED, sluchatka KOSS TD75
    2) INTERNET : Toshiba Satellite bez LCD, T2350, 2Gb DDRII, 320Gb HDD, DVD+-RW

Member
    Vliv
    278

Tak to som v keli, a to nie je ta PCI zbernica spatne kompatibilna? To potom moze robit hociktora ta karta, napr. ten Silicon raid je tusim PCI 2.2, modem ani netusim, ale to bude mozno aj horsie, mna j....... Co mam robit s diskami, kupit iny raid? Alebo tie prevodniky IDE-SATA ? No to som si zase navaril, nie je na to nejake riesenie, len ina doska?

Member
    Vliv
    278

Ale na Inteli pisu ze ma four "PCI conventional" connectors, rev. 2.2, ta by mala este zvladat 5V (nemozem najst tie specifikacie)
    btw., islo by to vobec zasunut do dosky, keby to bola ina specifikacia, ved to by vlastne mohlo poskodit bud tu kartu, alebo MoBo??
    Este ma napada - co sa stane, ked vypnem v biose "bus mastering", znizi sa tym rýchlost pci zbernice? Niekde som cital, ze bus mastering moze robit problemy. Dalsia vec - hyperthreading, co vy na to?
    P.S. Najzaujimavejsie je, ze hoci som este nemal cas vyskusat skystar na tejto doske poriadne, zatial som nainstaloval driver a soft od Technisatu a dal som scanovat Astru 3A a zda sa mi, ze to prebehlo celkom standardne, hlavne bez zamrznutia pc, k tym vytuhom dochadza zatial len v tych troch pripadoch, co som pisal.
    Naposledy upravil Tykoxo; 01.03.2006 v 12:43.

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Citace Původně odeslal Tykoxo
    Ale na Inteli pisu ze ma four "PCI conventional" connectors, rev. 2.2, ta by mala este zvladat 5V (nemozem najst tie specifikacie)
    btw., islo by to vobec zasunut do dosky, keby to bola ina specifikacia, ved to by vlastne mohlo poskodit bud tu kartu, alebo MoBo??
    Este ma napada - co sa stane, ked vypnem v biose "bus mastering", znizi sa tym rýchlost pci zbernice? Niekde som cital, ze bus mastering moze robit problemy. Dalsia vec - hyperthreading, co vy na to?
    P.S. Najzaujimavejsie je, ze hoci som este nemal cas vyskusat skystar na tejto doske poriadne, zatial som nainstaloval driver a soft od Technisatu a dal som scanovat Astru 3A a zda sa mi, ze to prebehlo celkom standardne, hlavne bez zamrznutia pc, k tym vytuhom dochadza zatial len v tych troch pripadoch, co som pisal.
    Obdobne mi to mrzlo na mojej zostave a to mam AMD. Radic na ide disky ten isty , akurat som nemal satelitnu kartu , ale zvukovku , a mal som v pc aj iny radic promise. Pomohlo resetovat bios jak s radicom tak aj bez. Otazka je aky mas zdroj , ci to dokaze utiahnut , ci neblbne on.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Member
    Vliv
    278

Zdroj mam 500W Q-Tec, nie prilisn znackovy, ale toto by zatial mal utiahnut.
    2.) Mohol by si mi to trochu priblizit s tym "resetovanim Biosu" - vratil si default hodnoty s vybranym a potom znovu zo zasunutym raidom?
    3.) Pri akych cinnostiach ti pc mrzlo, napr. aj pri hrach atd.?
    Naposledy upravil Tykoxo; 01.03.2006 v 20:36.

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Citace Původně odeslal Tykoxo
    Zdroj mam 500W Q-Tec, nie prilisn znackovy, ale toto by zatial mal utiahnut.
    2.) Mohol by si mi to trochu priblizit s tym "resetovanim Biosu" - vratil si default hodnoty s vybranym a potom znovu zo zasunutym raidom?
    3.) Pri akych cinnostiach ti pc mrzlo, napr. aj pri hrach atd.?
    Neviem tie zdroje nepoznam.
    Presne default hodnoty jak s raid tak bez raid radicu. Pri hrach nie , skor pri kopirovani disku , pripadne ako som skusal rozne diagnosticke utility.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Member
    Vliv
    278

AjsTi,
    je to podobne, akurat mne zatial bezne diskove operacie funguju ok. Skusim to resetnut. Vdaka.

Member
    Vliv
    278

Nazdar vsetci,
    tak som to trochu testoval, zistil som, ze mi to tuhne aj s takymi programami ako CDRIdentifier, Exact audio copy, Feurio, dokonca KProbe 2, su to vsetko programy, ktore pri starte osahavaju SCSI/IDE devices (neviem presne co vsetko), co by naznacovalo, ze to sposobuje ten PCI raid, ale - ked je modem vonku, tak vsetko funguje, nic netuhne, tak neviem, netuhne to ani ked stlacim v ovladaci GK to spomenute tlacidlo "moznosti", mozno ten modem naozaj nejakym sposobom koliduje s GK, aj ked nemaju spolocne IRQ ani DMA. Everest vypisuje, ze GK ma zdielany "port 03B0-03BB, a 03C0-03DF", takze mozny konflikt pri nejakej adresacii Modem je vybraty (inak by som nespustil Everest), tak neviem, ci pouziva (prekryva) niektory z tych rozsahov. Skusal som v biose zapnut "Plug and play OS instaled" (normalne to mam vypnute), ale nic, Win sa spraval uplne rovnako, skusal som aj ten reset biosu, co pisal AjsTi, bezvysledne. Neskusal som zatial nejaky iny modem. Nechapem to, ze sa takto sprava Intel doska, aj ten modem je Microcom s chipsetom Lucent, co by mal byt celkom spolahlivy hw, v starej zostave fungoval ok. Nenapada vas este nieco?

Member
    Vliv
    278

Smile Re: D925xecv2

Ak by to niekoho zaujimalo - pred casom som vymenil modem, teraz mam "Merury Soft v.92" s chipsetom Conexant - a vsetky problemy zmizli. Je to tak trochu shit, nepasoval do PCI ani fyzicky (niezeby nebol do pci, ale tie karty asi vyrabaju niekde v pridruzenej vyrobe jrd), ale ked som ho tam nasilu napchal tak sa chytil a funguje ok. Takze Microcom Lucent asi nebude az take terno ako sa hovori
    Naposledy upravil Tykoxo; 23.04.2006 v 18:30.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání