Potřeboval bych poradit...Situaci s foťákama už docela dlouho nesleduju a potřebuju vybrat nějaký v daném cenovém rozmezí. Preferoval bych značky Canon nebo Panasonic, koukal jsem na následující modely:
Canon PowerShot A700
Canon PowerShot S80
Canon PowerShot S2 IS
(teda nejvíc mě zaujal EOS 350D, ale ten už je cenově poněkud jinde![]()
![]()
)
a pak Panasonic Lumix DMC-FZ30
bohužel Panasonic, který se mi v dané cenové relaci nejvíc zamlouval, má podle testů vcelku problémy s úrovní šumu. Nepodařilo se mi ale najít jiný fotky, než buďto testovací obrazce se šumem, nebo venkovní fotky za jasného dne, kde se samozřejmě šum neprojeví, ale nic mezi tím, tak nedokážu posoudit, do jaké míry je šum v reálu viditelný. Protože je ale v ostatních ohledech dost vychytaný, chtěl bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo s tímhle foťákem, nebo podobnými modely (Lumix DMC-FZ4EG, Lumix DMC-FZ5EG, Lumix DMC-FZ7EG, Panasonic Lumix DMC-FZ20EG) zkušenost. Naopak Canony na tom byly se šumem velice dobře, ale zase byly trochu slabší v jiných aspektech.
Případně zda by z tohoto důvodu byl lepší volbou některý z Canonů. Požadované parametry splňují všechny čtyři, takže bych asi dal spíš na raduChtěl bych, aby zvládal focení i za horších jasových podmínek (venku fotí pěkně pomalu už i mobily), měl slušnou optiku (co možná nejnižší zkreslení, v tom nebyl špatnej právě Panasonic)....
Pokud by byl v této cenové relaci lepší model od nějakého jiného výrobce, nebráním se tomu. Předem díky za všechny rady.