Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Problém s přehráváním některých wma souborů

Standardní Problém s přehráváním některých wma souborů

Nedávno jsem přeinstalovával známému počítač (WinXP), ale po reinstalaci nejde přehrávat některé wma soubory, které si nahrával z audio CD. Po pokusu o přehrátí těchto souborů vyhodí WMP hlášku, že se nebylo možné připojit na internet, Winamp otevře okno Internet Exploreru.
    Sám nemám s wma soubory žádné zkušenosti, tento formát jsem nikdy nepoužíval. Je toto chování způsobeno nějakým chybějícím kodekem, nebo je chyba jinde?
    Home PC:MSI K7T 266Pro2,Athlon XP 1800+ Palomino,Titan D5TB, 256MB DDR Elixir,40GB Seagate,Sapphire Radeon 9600 Atlantis,Logitech MX500 optical mouse, Canon BJC 6000,AOC 7Klr monitor,CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac W524E 24/10/40,Hercules MUSE 5.1,Genius Home Theater 5.1 repro
    Notebook:Toshiba Satellite A10-S103,Celeron 2,0GHz,256MB DDR RAM,30GB HDD,Intel 852GM,TVout,USB2.0,DVD ROM
    DigiCamera:Kodak Z740

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    290

Standardní Re: Problém s přehráváním některých wma souborů

Nepyta to od neho nahodou certifikaty na prehratie? Skus este stiahnut nejake Codecs packy, ktore vydava obcas mrkvosoft, alebo si rovno stiahni napr. K-lite Codecs Pack, mozno to pojde.
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

...tiez by som to videl na tie licencie pre "zamknuty obsah"

Zamknout obsah
    Určuje, zda se u stop kopírovaných z disků CD ve formátu Windows Media jedná o chráněné soubory. Pro přehrávání chráněných souborů budou požadovány licence. Licence brání nepovolenému šíření souborů a přispívají tak k ochraně autorských práv interpretů. Pokud je toto políčko zaškrtnuto, nemusí být možné stopy přehrát v jiném počítači.

Poznámka
    Je vhodné pravidelně zálohovat licence na disketu. Při nové instalaci nebo inovaci operačního systému by mohlo dojít ke ztrátě licencí, třebaže zůstanou zachovány uzamčené soubory.
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...tiez by som to videl na tie licencie pre "zamknuty obsah"
    THX, to bude určitě ono.
    A neví náhodou někdo, jestli to jde nějak obejít? Nebo jsou ty soubory jednou provždy ztraceny??
    EDIT: Už jsem to našel (Magix MovieEdit Pro), ale asi to bude příliš složitý nástroj pro tuto činnost, stačil by nějaký konvertor
    wma->mp3, pokud někdo nějaký znáte, tak poraďte

BTW tohle je jeden z důvodů, proč jsem nikdy tento formát nepoužíval, protože řešit takovýhle nesmysly..
    Naposledy upravil Ondrowicz; 14.02.2006 v 11:09.
    Home PC:MSI K7T 266Pro2,Athlon XP 1800+ Palomino,Titan D5TB, 256MB DDR Elixir,40GB Seagate,Sapphire Radeon 9600 Atlantis,Logitech MX500 optical mouse, Canon BJC 6000,AOC 7Klr monitor,CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac W524E 24/10/40,Hercules MUSE 5.1,Genius Home Theater 5.1 repro
    Notebook:Toshiba Satellite A10-S103,Celeron 2,0GHz,256MB DDR RAM,30GB HDD,Intel 852GM,TVout,USB2.0,DVD ROM

Citace Původně odeslal Ondrowicz
    BTW tohle je jeden z důvodů, proč jsem nikdy tento formát nepoužíval, protože řešit takovýhle nesmysly..
    ...to neni o formate, ale o tom, ze si to ten tvoj znamy v nastaveniach ripovania vo Windows Media Player zaskrtol => samozrejme sa da ripovat do wma aj bez "ochrany"
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...to neni o formate, ale o tom, ze si to ten tvoj znamy v nastaveniach ripovania vo Windows Media Player zaskrtol => samozrejme sa da ripovat do wma aj bez "ochrany"
    jj, to máš samozřejmě pravdu, ale problém byl v tom, že on je hodně nezkušený začátečník a já mu s tím samozřejmě taky nemohl poradit, protože mi jednak neřekl že to nahrává do wma a jednak jsem tento možný problém sám neznal
    Zagoogloval jsem a stáhl Tunebite a Muvaudio + nějaký specializovaný prográmek přímo jen k odstraňování DRM ochrany (bohužel jen pro DRM verze v2), tak to snad pomůže.

Hmm tak jsem neuspěl. Ten prográmek pro verzi v2 nepomohl, protože soubory mají ochranu v1. Taktéž se mi nepodařila prostá konverze
    wma->mp3, ale čekal jsem, že to tak jednoduché nebude.
    Ostatní návody z Internetu většinou řeší konverzi wma souborů s DRM, ovšem za předpokladů vlastnictví příslušných klíčů (jejich následné odstranění), což není tento případ, protože všechny klíče byly při reinstalaci ztraceny.
    Nenajde se někdo, kdo v minulosti řešil (a případně úspěšně vyřešil) tento problém?
    Nějak se mi nechce věřit, že jediné řešení bude znovunahrátí všech těch X desítek alb z CD..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problém se zvukem v některých videích
    Založil Xeonix v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 04.10.2003, 18:32
  2. problem: na nekterych mistech misto textury barevne plochy
    Založil deathkiller v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 14.09.2003, 22:57
  3. problem se stahovanim souboru z webu
    Založil krles v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 22.07.2003, 12:41
  4. Navod na problem s odstranovanim multimedia souboru v XP!!
    Založil Anonymous v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 02.05.2003, 11:56
  5. Nero a vypalování wma souborů
    Založil StanleySZ v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 11.04.2003, 22:01

Pravidla přispívání