Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Plátno k projektoru

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Exclamation Plátno k projektoru

Jelikož je nyní hlavní téma zamčeno, rád bych pokračoval v tématu o plátnech, protože ještě nebylo řečeno vše. Docela pěkné obecné info o plátnech, které je asi dobré si přečíst jsem dal na sem: http://www.megaupload.com/?d=G19PKH40
    Je tu i jednoduchý návod na vytvoření vlastního plátna ze zinkové běloby, želatiny a glycerolu.
    Velice se mi líbil nápad s použitím balotiny na plátno. Zatím jsem o tom viděl jen odkaz, který ve starém threadu poskytl Haniz:
    Citace Původně odeslal Haniz
    takže balotina funguje.

http://translate.google.com/translat...Fneopsycho.htm

http://www.allinbox.com/neovision/neovision.htm

jde to vidět i při denním světle, svítí to jako prase. jako nevýhodu uvádí zrnitost (rozmazává pixely) a vypadávání zrnek (vypadá to jako ded pixels na tft), ale dá se sehnat i balotina prášková (50 mikrometrů, mám ve sklepě). normálně to rozprášil sítkem na plátno natřené nějakou akrylátovou barvou zamokra, taky jsem to tak chtěl udělat. až dorazí autoplachta jdu do toho, už se těším
    A jak sám říká z vlastních zkušeností, prý to funguje skvěle. Mně by hrozně zajímalo, kde se dá taková balotina sehnat a kolik stojí?
    Naposledy upravil Matio; 18.01.2006 v 14:23.
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Standardní Re: Plátno k projektoru

QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Citace Původně odeslal Haniz
    zdravím pánové, používám balotinu tak tady jsou mé postřehy:

- jde to lehce rozmíchat v primalexu, dal jsem to 1:2 (půl kg primalexu a kilo balotiny) ale snese to víc, čím víc tím líp

- mám tmavěmodrý pokoj 5*2,5m a na tu 2,5m stěnu promítám na celou šířku. okolní stěny jsou tmavěmodré, takže to má ten efekt jak s tím rámečkem jak jste tu řešili. objedu obraz dokola tmavou páskou, aby to vypadalo pěkně

- ta balotina by byla ideal na sádrokartón, je hladký, rovný, moc nesaje barvu, stačí tenká vrstva nátěru válečkem, lepší než tahat novou omítku

- efekt vypadá podobně jako ten light fusion, jen je to mnohem jednodušší a levnější na provedení. je to vidět i ve dne nebo při rozsvíceném světle. ale tma je tma, za světla nevyniknou tmavé scény protože černé světlo neexistuje a projekční plocha je bílá

- kontrast a barvy, prostě bomba. při pohledu zblízka to září a balotina je dost jemná na to aby byla stěna hladká, vypadá to sametově

- nejsem malíř, takže jsou na stěně žídance, ale je to vidět jen při pohledu kolmo a já mám obraz od stropu dolů, takže se dívám pod mírným úhlem a žídy nejsou vidět. jinak úhly viditelnosti to má narozdíl od hrubé balotiny perfektní, řekl bych až 180°

- určitě by bylo dobré trochu nátěr přejet jemným smirkem nebo filcem, aby se očistily ty skleněné kuličky

doporučuju všem!!!!!
    Jojo, četl jsem to, ale nikdo zatím nenapsal, kde se dá ta batolina sehnat...
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Tak už jsem to zjistil sám. Výrobou a dodávkami balotiny se zabývá mj. zlínská firma Stim www.stim.cz. A dále Ornela http://www.jizsklo.cz/cz/balotinacz.html
    Problém je ten, že balotinu dodávají nejméně v 25kg pytlech.
    Zajímavé by bylo zkusit místo balotiny použít reflexní fólii, která má ještě lepší vlastnosti. Info zde:
    http://www.stim.cz/rf.htm
    http://www.samolepicifolie.prodejce....4.html&lang=sk
    Naposledy upravil Matio; 18.01.2006 v 14:31.

Citace Původně odeslal Matio
    Tak už jsem to zjistil sám. Výrobou a dodávkami balotiny se zabývá mj. zlínská firma Stim www.stim.cz. A dále Ornela http://www.jizsklo.cz/cz/balotinacz.html
    Problém je ten, že balotinu dodávají nejméně v 25kg pytlech.
    Zajímavé by bylo zkusit místo balotiny použít reflexní fólii, která má ještě lepší vlastnosti. Info zde:
    http://www.stim.cz/rf.htm
    http://www.samolepicifolie.prodejce....4.html&lang=sk
    nomozna bych testl tu folii. Zjistil si nekde jaka je sire??
    AMD64 3500+, MSI K8N SLI, DDR 2x512MB/400Mhz, 6800GT ....

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Nezjistil, zatím mám jen informace z www stránek, které jsem tady postnul. Dnes jsem si byl pro balotinu, koupil jsem 7kg za 240Kč. O víkendu ji přenesu na plátno a pak napíšu, jaký je výsledek.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Mozna by nebylo od veci balotinu namichat podobne jako stuk a natahnout to rovnou na zed, na platne to asi moc drzet nebude. Mam pocit ze na silnice se to dava namichany v latexu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

A neni nejlepsi pro rovnomerne pokryti to rozmichat a nastrikat pistoli? Nevim na kolik vyjde kompresor, ale pistole je za par kacek nebo si to od nekoho pujcit... A zaroven bych rad rolovaci platno. Neexperimentoval uz nekdo s cim balotinu smichat, aby to slo rolovat?
    Naposledy upravil Smith2; 21.01.2006 v 15:50.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Pokud chces rolovat, tak potrebujes neco co netvrdne - nejaky tmel ?
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

No rolovat to plátno nechci, protože na to mám vyhrazenou místnost i zeď, takže není třeba. Ale balotinu budu s bráchou na plátno stříkat pískovací pistolí tlakem 3 Atm. Sice to nadělá bordel, ale vrstva bude rovnoměrná bez židů a bude tam toho dost. Až to udělám, podám info.

Uz nekdo zkusil tu strikaci pistoli?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Postavte si vlastný LCD projektor
    Založil PeterM v sekci fóra Projektory
    Odpovědí: 896
    Poslední příspěvek: 13.01.2006, 11:52
  2. 05/05 Jaké LCD pro stavbu projektoru
    Založil eRTY v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 09.05.2005, 21:24
  3. Natažení DVI/VGA kabelu k projektoru
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 7