Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: ZDROJ CHILL CP-520A2 versus MICROSTAR RS482M4-ILD

Question ZDROJ CHILL CP-520A2 versus MICROSTAR RS482M4-ILD

sestavil jsem PC s výše uvedenou deskou/poslední BIOS/ a zdrojem/ http://alza.cz/DetailPage.asp?DPG=55410&CatId=18842915 /
    AMD 64 Venice 3200+ BOX,2x512 MB Kingstone C2.5 400´´dual channel,1xHDD Maxtor 250GB IDE 16 MB cache,1x Seagate IDE 120 GB 8 MB cache, DVDRW LG 4167B, FDD klasika
    1x, SOUND BLASTER X-Fi XtremeMusic, vše je v casu Thermaltake Tenor.Zdroj Chill jsem zakoupil i jako investici do budoucna-předimenzovaný výkon k potenciálnímu přechodu na nVidia SLI, či ATI Crossfire, a taky kvůli tomu, že již jeden/400W/ vlastním na duhém compu a je bez problémů.
    První zapnutí a instalace windows XP zcela bez problémů.Počítač je stabilní, netuhne, nepadá, case je dobře větrána/in 8cm větrák s teplotním čidlem, out 2x menší větráky na zadní straně casu - napojeny na volnou větev zdroje - redukce přes molex/.První vypnutí bez problému, no a pak to začlo.Při zapnutí compu tlačítkem na casu se na 2 sekundy protočí větrák zdroje, procesoru a chipsetu a pak bliká přerušovaně HDD LED.Opětovně počítač spustit je možné jen vypnutím zdroje jeho vypínačem, odpojení od zásuvky, následným zapojením a zapnutím vypinačem na zdroji - počítač se sám okamžitě spustí.Lze jej vypnout a pak se vše opakuje.Myslel jsem, že je něco špatně zapojeno, ale tentýž problém je i na jiné desce "bez D", přitom použiji-li no-name 350W zdroj jede vše na obou deskách jako víno.Nastavení BIOSU jsem kontroloval, měnil, nemá na spouštěcí problém vliv.
    Zdroj jsem vymontoval a odeslal k reklamaci.Při pročítání diskusních for jsem zjistil, že obdobný problém má nejenom řada majitelů tohoto typu zdroje na různých deskách - Abit,DFI..., ale i řada majitelů novějších"nadupaných"zdrojů Tagan TG-480-U15 480W, Enermax apod.
    Že by nekomatibilita desky a zdroje ? - nic takového jsem doposud nikde nečetl, zvlášť mně mrzí, že jsem zainvestoval tolik peněz do moderního, silného zdroje, který nelze použít - může to být samozřejmě vada kusu, ale vzhledem k množství naprosto stejných reakcí na diskusních forech je to asi nepravděpodobné.
    Měl by někdo obdobnou zkušenost jako já ? Nevím teď totiž jaký ev.nový zdroj pořídit, chtěl jsem zakoupit výkonnější grafiku do PCI_E slotu a tu se mi na 350W non-name zdroji provozovat nechce.....
    děkuji za vaše tipy, či reakce.
    VF Turbo - nouzovka

Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Věk
    46
    Vliv
    333

Standardní Re: ZDROJ CHILL CP-520A2 versus MICROSTAR RS482M4-ILD

Staci zajst na stranku CHILL kde si mozes precitat ze prve varky zdrojov mali problem s diagnostickym obvodom a zapinala sa akasi ochrana (PC sa proste vyplo a musel si zdroj vypnut a odpojit zo siete na dlhsi cas). Potom to slo rovnako PC sa zaplo a po case opet samo vyplo...

Chill si tuto chybu samo priznalo a nove varky su bezchybne .. co mi prisla posledna varka 520A2 vsetky idu korektne aj na DFI Lanparty Ultra D co je spolahlivy tester ci ten problem v zdroji je, alebo nie je.

No a ako pozeram vyjadrenie uz CHILL stiahol, takze sa tam este pisalo ze zdroje sa normalne posielaju na reklamaciu a vymenia takto vadne kusy za nove, neviem preco si CHILL to vyjadrenie na stranke neponechal ked este aj dnes su po skladoch takto "postihnute kusy".

Zdroj je to inac velmi fajn..zostan pri nom.
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

mnohokráte děkuji za odpověď, která mne ponechává v naději.....)
    VF Turbo - nouzovka

Dobry den, v listopadu jsem si poridil desku DFI Lanparty Ultra D + zdroj Chill 450W a mel jsem s timto zdrojem ty same problemy jako zakladatel tohoto topicu. Reklamaci mi uznali, ale misto toho jsem si poridil 500W Fortrona a vse slapalo tak jak melo asi tyden. Tzn, po vypnuti pocitace zase okamzite najel a reset pocitace mi nevypinal comp.

Nyni jsem ve stadiu, ze pokud pocitac vypnu, tak musim cekat hodinu s vytazenym sitovym kabelem (puvodne stacilo pockat 5 minut), nez muzu comp znova zapnout. Resetovat vubec nemuzu, protoze se mi misto toho rovnou vypne. Take se mi zacina stavat, ze se mi po par hodinach sam od sebe vypne.

Proto jsem se byl dnes informovat v prodejne co teda s tim a oni mi rekli, ze to budou kondenzatory na desce (3 mesice nova/stara), ale at jim to teda v pondeli donesu a vyzkousi novy zdroj.

Tak jsem teda zvedavy cim to nakonec bude jestli zdrojem, nebo deskou. Doufam, ze jsem mel jenom proste smulu na 2x po sobe spatne zdroje i kdyz jsou od ruznych vyrobcu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání