sestavil jsem PC s výše uvedenou deskou/poslední BIOS/ a zdrojem/ http://alza.cz/DetailPage.asp?DPG=55410&CatId=18842915 /
AMD 64 Venice 3200+ BOX,2x512 MB Kingstone C2.5 400´´dual channel,1xHDD Maxtor 250GB IDE 16 MB cache,1x Seagate IDE 120 GB 8 MB cache, DVDRW LG 4167B, FDD klasika
1x, SOUND BLASTER X-Fi XtremeMusic, vše je v casu Thermaltake Tenor.Zdroj Chill jsem zakoupil i jako investici do budoucna-předimenzovaný výkon k potenciálnímu přechodu na nVidia SLI, či ATI Crossfire, a taky kvůli tomu, že již jeden/400W/ vlastním na duhém compu a je bez problémů.
První zapnutí a instalace windows XP zcela bez problémů.Počítač je stabilní, netuhne, nepadá, case je dobře větrána/in 8cm větrák s teplotním čidlem, out 2x menší větráky na zadní straně casu - napojeny na volnou větev zdroje - redukce přes molex/.První vypnutí bez problému, no a pak to začlo.Při zapnutí compu tlačítkem na casu se na 2 sekundy protočí větrák zdroje, procesoru a chipsetu a pak bliká přerušovaně HDD LED.Opětovně počítač spustit je možné jen vypnutím zdroje jeho vypínačem, odpojení od zásuvky, následným zapojením a zapnutím vypinačem na zdroji - počítač se sám okamžitě spustí.Lze jej vypnout a pak se vše opakuje.Myslel jsem, že je něco špatně zapojeno, ale tentýž problém je i na jiné desce "bez D", přitom použiji-li no-name 350W zdroj jede vše na obou deskách jako víno.Nastavení BIOSU jsem kontroloval, měnil, nemá na spouštěcí problém vliv.
Zdroj jsem vymontoval a odeslal k reklamaci.Při pročítání diskusních for jsem zjistil, že obdobný problém má nejenom řada majitelů tohoto typu zdroje na různých deskách - Abit,DFI..., ale i řada majitelů novějších"nadupaných"zdrojů Tagan TG-480-U15 480W, Enermax apod.
Že by nekomatibilita desky a zdroje ? - nic takového jsem doposud nikde nečetl, zvlášť mně mrzí, že jsem zainvestoval tolik peněz do moderního, silného zdroje, který nelze použít - může to být samozřejmě vada kusu, ale vzhledem k množství naprosto stejných reakcí na diskusních forech je to asi nepravděpodobné.
Měl by někdo obdobnou zkušenost jako já ? Nevím teď totiž jaký ev.nový zdroj pořídit, chtěl jsem zakoupit výkonnější grafiku do PCI_E slotu a tu se mi na 350W non-name zdroji provozovat nechce.....
děkuji za vaše tipy, či reakce.