zdravim,
mam taky divny problem s diskom Maxtor 6L200P0 200GB PATA 8MB - prevadzkovany na nForce2 v UATA133 mode.
vsetko ide ako ma az do momentu kym nezapnem segmentovane stahovanie programom ako Reget alebo GetRight. vtedy sa disk v nepravidelnych intervaloch (10tky sekund) tvari ako keby nevedel umiestnit hlavicky... asi sekundu-dve strasne osciluju az to seka celym systemom.
s Reget-om je to dost intenzivne. v kombinacii so streamovanim z disku (video, hudba) to vyprovokuje aj pri jedinom segmente, a to stahujem rychlostou do 128kB/s. ostatne kombinacie nerobia problemy (FTP server, aplikacie, kopirovanie medzi diskami...). na starom maxtore 40 som ten problem s rovnakou zostavou nemal.
jediny iny problem co som s diskom zazil odkedy ho mam (6 mesiacov) je, ze mi 2 krat resetol komp, ked sa do podobneho stavu (oscilvoanie hlaviciek) dostal pri kopirovani velkeho mnozstva malicky suborov (myslim som presuval matlab - asi 50 000 suborov) a pri velkom pocte sucasnych pristupov (niekolko ftp downloadov a spustanie programu pri beziacom filme).
co som skusal:
menit kabel, menit mod (UATA-66 az 133), defaultne taktovanie na vsetkom, menit drivre k chipsetu, ukladat stahovane data na inu particiu, defragmentovat, scandisk, diagnostika powermax od maxtora, SMART diagnostika...
zaver:
nemam co reklamovat, mam disk s 8MB cache, ktory mi brani pouzivat download managerov. hrozne ma to serie.