Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: P4 - TITAN vs CoolerMaster ( TTC-W5TB(TC) vs DI4-8KD3B-0L )

Standardní P4 - TITAN vs CoolerMaster ( TTC-W5TB(TC) vs DI4-8KD3B-0L )

Malej problemek. Mel jsem TITAN TTC-W5TB(TC) ve svem PC vsechno bylo OK a teplota CPU (PRIME95) byla cca 58-61C. Vymenil jsem desku (EPOX za ASUS)a naskytla se moznost vymenit TITAN za Coolermaster DI4-8KD3B-0L. Tak sem tak ucinil a jake bylo moje prekvapeni kdyz teplota CPU (PRIME95) je 66-68C pri otevrene bedne. Pri zavrene bedne to jde uz pres 70C!!! a to jsem uz nezkousnul a zase tu bednu otevrel. Ten CoolerMaster ma vetsi ventilator a vetsi pasiv. Nema vylestenej spodek jako TITAN a byla tam takova ta zvejkacka(nahradil jsem ji za stribrnou pastu z TITAN chladice). Jeste me napada ze sem tam napatlal moc pasty (to jeste testnu az dorazim domu), ale jinak fakt velike zklamani. Myslite, ze je takovej rozdil v senzorech desek nebo to je opravdu v tech chladicich? Dalsi pozoruhodna vec byla, ze TITANU windtunel (mam ho zahnutej vyrobenej z flasky 2l) vylozene prospel (-8-10C) tak u Coolermasteru to byl pravej opak (+8-10C). Sem z toho celkem balzen. Jeste dneska se pokusim doladit trochu ten windtunel pro ten Coolermaster (nejspis malej prumer otvoru u ventilatoru jinak nevim). Jako dalsi varianta me uz napada jen ten CoolerMaster vylestit a nebo koupit celomedenej Coolermaster IHC-L71 (ale tech $ za nej!!!). Narazili jste v tom popisu na nejakej zasadni prohresek kterej by tak radikalne mohl ovlivnit teplotu mezi tema chladici nebo je to opravdu tak ze ma TITAN o DOST lepsi pasiv/fan.
    PS: Coolermaster ma tizsi chod, ale nema regulaci - jeste me napadnul Q-Fan od ASUS v BIOS musim na to mrknout jestli to nahodou neni nejaky nastelovany ASUSem(myslim ze sem to vypinal)
    P4 2.53@3.3(1.525V),ASUS P4PE,OCZ Preformance 512 DDR 400 CL2 @ 435 CL2,Abit GF4 4200ti@300/600,19\" SyncMaster 950p+,IE3.0A,Audigi,CoolerMaster IHC-L71,80*80 case fan, Logitech wireless desktop deluxe, 14109 3Dmarks >> http://service.futuremark.com/compare?2k1=6050689

Ph34r th3 p0w3r 0f TuX! D3bi4n ru13!

Standardní Re: P4 - TITAN vs CoolerMaster ( TTC-W5TB(TC) vs DI4-8KD3B-0

Citace Původně odeslal LK7R
    Malej problemek. Mel jsem TITAN TTC-W5TB(TC) ve svem PC vsechno bylo OK a teplota CPU (PRIME95) byla cca 58-61C. Vymenil jsem desku (EPOX za ASUS)a naskytla se moznost vymenit TITAN za Coolermaster DI4-8KD3B-0L. Tak sem tak ucinil a jake bylo moje prekvapeni kdyz teplota CPU (PRIME95) je 66-68C pri otevrene bedne. Pri zavrene bedne to jde uz pres 70C!!! a to jsem uz nezkousnul a zase tu bednu otevrel. Ten CoolerMaster ma vetsi ventilator a vetsi pasiv. Nema vylestenej spodek jako TITAN a byla tam takova ta zvejkacka(nahradil jsem ji za stribrnou pastu z TITAN chladice). Jeste me napada ze sem tam napatlal moc pasty (to jeste testnu az dorazim domu), ale jinak fakt velike zklamani. Myslite, ze je takovej rozdil v senzorech desek nebo to je opravdu v tech chladicich? Dalsi pozoruhodna vec byla, ze TITANU windtunel (mam ho zahnutej vyrobenej z flasky 2l) vylozene prospel (-8-10C) tak u Coolermasteru to byl pravej opak (+8-10C). Sem z toho celkem balzen. Jeste dneska se pokusim doladit trochu ten windtunel pro ten Coolermaster (nejspis malej prumer otvoru u ventilatoru jinak nevim). Jako dalsi varianta me uz napada jen ten CoolerMaster vylestit a nebo koupit celomedenej Coolermaster IHC-L71 (ale tech $ za nej!!!). Narazili jste v tom popisu na nejakej zasadni prohresek kterej by tak radikalne mohl ovlivnit teplotu mezi tema chladici nebo je to opravdu tak ze ma TITAN o DOST lepsi pasiv/fan.
    PS: Coolermaster ma tizsi chod, ale nema regulaci - jeste me napadnul Q-Fan od ASUS v BIOS musim na to mrknout jestli to nahodou neni nejaky nastelovany ASUSem(myslim ze sem to vypinal)
    Já měl tu samou desku co ty,akorát P IV 2.8Ghz na 3.1Ghz při 1.6V a teplota s Volcano 7+ při nejnižších otáčkách byla při zátěži maximálně 54C.Máš to fakt nějak moc,co chladič na dotyk,je horký ?
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Standardní

No neprijde mi ze by byl az TAK varici je teplej ale zadny total kamna to nejsou. Vcore mam na 1.525V takze ani tim nezvedam nejak extremne teplotu. Zkusim to vylesteni a tu pastu zkontrolovat jinak me uz nic jinyho nenapada . Jinak bedna je stejna garfarna stejna kabely stejne uklizeny. Este me napada, jak je ten Coolermaster chladic vysokej tak mozna presahuje mrizky ve zdroji ten TITAN byl precijenom mensi a mozna mel i jinou orientaci zebrovani... na to jeste mrknu mozna to je ono. Teploty nad 60C suxxx uprava: tak sem si to myslel spravne ty dva chladice maj rozdilne zebrovani(smer). TITAN vlastne mel smer zebrovani (smer vzduchu proudici z nej) nasmerovany smerem ke zdroji(vertikalni zebrovani), kdezto ten Cooler master ma zebrovani horizontalni. Ze by to byl takovej brutal rozdil? Jakou mas orientaci zebrovani ty? Na stojato(TITAN) nebo na lezato(Coolermaster)?
    P4 2.53@3.3(1.525V),ASUS P4PE,OCZ Preformance 512 DDR 400 CL2 @ 435 CL2,Abit GF4 4200ti@300/600,19\" SyncMaster 950p+,IE3.0A,Audigi,CoolerMaster IHC-L71,80*80 case fan, Logitech wireless desktop deluxe, 14109 3Dmarks >> http://service.futuremark.com/compare?2k1=6050689

Ph34r th3 p0w3r 0f TuX! D3bi4n ru13!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Athlon64 (FX) reviews...
    Založil sisi v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 26.09.2003, 13:58
  2. Hybridné chladiče TITAN vs. CoolerMaster
    Založil x3X3x v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 40
    Poslední příspěvek: 13.01.2003, 17:19

Pravidla přispívání