nie, nenechal som im to tam, vraveli ze to prevezmu a zaslu na reklamaciu a ked by uznali ako chybu co tvrdim tak by mi bolo mozne vratit peniaze, ale ja nie som ochotny cakat mesiac kym sa rozhupu s vybavenim reklamacie
na odstupeni zo zmluvy som trval tych 40min co som sa s nimi hadal a hustil do nich a oni mleli stale jedine o tom, ze to mozu prijat len ako reklamaciu a nijak inak, ze ich reklamacny poriadok nic ako vratenie tovaru nepozna (to je zaujimave kedze predavaju tovar aj zasielkovym predajom cez inet kde je to samozrejme podla zakona ze je tam 14dni na vyskusanie)
prave chceli napisat papier ze im to odmietam dat ze to chceli prevziat na reklamaciu u coho som sa spytal k comu to bude MNE dobre, naco inteligentna zena odvetila ze mne na nic, ale ze je to pre nich, tak som sa nad jej stupiditou akurat pousmial, kedze ich mozem zvysoka okaslat
este tam mam zavolat dnes pred zatvorenim ci sa k tomu nahodou nestihne vyjadrit ich nadriadeny ktoremu prefaxovali dokumenty co som im dal ale skor ze az v stredu
vid nizsie co som im nechal za papier spolu s prefotenymi strankami z ich manualu zvyraznenymi fixkou + vytlacenu stranku z manualu Philips + prefoteny blocik a zarucak
Kód:
Zoznam nedostatkov na zaklade ktorych chcem vratit prehravac, odstupit od kupnej zmluvy a spat svoje peniaze:
- vyrazny sum hlavne v tichych pasazach skladieb (soundtracky), odlisne sumenie pri zapnutom a vypnutom displeji, nevhodne ovladanie ktore niekedy nereaguje pri zatlaceni packoveho mechanizmu
- zavadzanie pri predaji ze je potrebne k reklamacii mat potvrdeny zarucny list ako som sa snazil oponovat predajcovi pri kupe - vyjadrenie pana RNDr. Ladislav Čeplíka, námestníka ústrednej riaditeľky SOI, kde som sa zatial len informoval a nepodaval podnet:
"V prípade, že Vám predávajúci poskytol iba 24 mesačnú záruku, ktorú máte automaticky aj zo zákona, potom Vám pri uplatnení reklamácie bude postačovať aj samotný pokladničný blok bez záručného listu."
- porusenie vlastnych Zarucnych podmienok fy xyz zo strany predavajuceho pri predaji, vid str. 23SK:
"Predajna, v ktorej je zariadenie predavane spotrebitelovi je povinna kupujucemu zariadenie predviest, oboznamit kupujuceho:
- so sposobom jeho pouzivania a manipulacie" - predajca sa ma pokusal oboznamit, odmietol som a ten v tom nepokracoval, napriek tomu ze je to jeho povinnost
- "so sposobom pripadnych zarucnych oprav" - nebol som vobec oboznameny
- "s najblizsou zarucnou opravovnou ako aj so sposobom odoslania zariadenia k zarucnej oprave do centralneho servisneho strediska dodavatela" - nebol som vobec oboznameny
- "riadne vyplnit Zarucny list. Nespravne a neuplne vystaveny Zarucny list je neplatny a spotrebitel straca pravo na zaruku" - predajca vyplnil nespravne zarucny list a pokusil sa mi skratit zaruku min. o mesiac (datum kupy 6.10.2005, datum na Zarucnom liste 6.9.2005, rok necitatelny), navyse tato informacia odporuje Obcianskemu zakonniku, kedze narok na zaruku mam aj bez zarucneho listu
- nedostal som k prehravacu navod na obsluhu resp. som dostal nespravny "M-128/256/512/1G" - vid strana 2SK "Pokyny v tomto navode sa vztahuju na modely s pamatou s kapacitou 128, 256 a 512 MB." - nikde ziadna zmienka o 1024MB verzii ako je uvadzane na skatuli
- pri kupe som nebol upozorneny, ze skutocna kapacita prehravaca nie je 1024MB (ako je uvedene na skatuli) resp. 1GB, ale v skutocnosti len 1001MB teda 0.97GB, rovnako tak na to nie je ziadne upozornenie ani v "navode na obsluhu M-128/256/512/1G" cim som bol zavadzany, kedze som ziadal gigabajtovy prehavac a predany kus v skutocnosti gigabajt ani nema, via napr. spravne informacie v manualoch fy Philips o skutocnych kapacitach a uvadzanych jednotkach:
"Úložné médiá
SA170 128 MB NAND Flash
SA174/5 256 MB NAND Flash
SA177/8 512 MB NAND Flash
SA179 1 GB NAND Flash
* Výsledná kapacita bude menšia
* Uvedomte si, že niektoré operačné systémy zobrazujú kapacitu v jednotkách “GB”,
kde 1,0 GB = 2 na 30-tu = 1 073 741 834 bytov. Výsledná kapacita v “GB”, ktorú zobrazí operačný systém, bude menšia, z dôvodu použitia tejto definície pre “Gigabajt”."