byl jsem ted na brigade a jeste mam na ceste nejake penize, rozhodl jsem se vrazit to do fotaku, protoze i kdyz ma Minolta Z10 skvelej pomer cena/vykon, pro moje experimentalni fotografie casto nestaci - jak vybavou, tak kvalitou obrazu... Zkratka budu upgradovat. Moje prvni myslenka byla, ze uz pujdu do DSLR, ale po chvilce bloudeni po netu jsem znejistel. Kazdopadne chci minimalne 4Mpx, nejlepe 5 a vic, makro z opravdu blizkych vzdalenosti (ano, ty 2cm, co ma moje Z10 jsem uz opravdu vyuzil), kvalitni snimac (zadny sum) a jako jedna z tech features, ktere bych pri upgradu nechtel minout, je i opravdu rucni manualni ostreni (u vetsiny digitaku se manualne ostri cudlikama a je to naprosto nepouzitelny, chci ostreni primo na optice [zoom ring]), taky bych nerad prisel o solidni zoom (ted mam 8x). Mym vysnenym fotakem je Canon EOS 300D, ale ten by se solidni optikou prisel nekam na 20K, na coz bych setril dlouho... (pocitam, ze budu mit neco pres 10, mozna k 15). Jako favorit mi zatim prisel Panasonic FZ20, ale podle toho co jsem zatim videl a slysel tak nema uplne dechberouci kvalitu obrazu a ovladani taky nic moc, Minolta A200, ktera ma ale makro od 15cm... Uz jsem uvazoval, ze proste upgradnu na Z5ku, ale tam bych si minimalne ohledne kvality obrazu nepomohl (az na vyssi rozliseni), z Canonich non-DSLR mi ucaroval akorat Canon PowerShot Pro 1, ktery je zas ku*evsky drahy... Cernym konem je Fuji FinePix S5500, ale o tom jsem toho moc nenasel
Otazka teda je, jak z toho ven?
Btw, jestli vite o nejakem dalsim fotaku, ktery by aspon z vetsiny splnil me pozadavky, budu opravdu vdecny, kdyz ho sem pripisete
diky
btw2, jestli znate nekoho, komu by v horizontu mesici nebo dvou udelala radost pul roku stara Minolta Z10, tak mi dejte vedet![]()