Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Dohoda o provedeni prace - dane

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Muzu se pridat k dotazu? Je to sice neco trochu jinyho, ale nechce se mi zakladat zbytecne novy thread?

Kdo je v pripade moji prace na DPP zodpovedny za spravny odvod dani? Zamestnavatel, nebo ja?

Jde mi o tohle : ted mi prisla vyplata z gymnazia, kde ucim informatiku, a podle zbezneho prohlednuti mi prijde, ze ta castka je nezdanena... Takze bud a) mi to proste nedani a sazi mi na drevo (ucet) pocet hodin x to co mam ve smlouve jako hodinovou mzdu , nebo b) mam v DPP psanou CISTOU hodinovou mzdu, coz by ale bylo velice zvlastni?

Muj dotaz v tomto pripade je, pokud nejaky renonc na danich je, koho budou "popotahovat"? Neni mozne, ze mi prijde obsilka z financaku?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

nechci se plest, protoze dane nejsou moje silna stranka, ale i prijem z prace provedene na zaklade dohody o provedeni prace odvadi zamestnavatel, stejne jako u dohody o pracovni cinnosti. rozdil mezi DPP a DPC je v tom, ze u DPP zamestnavatel neodvadi za zamestnance socialni a zdravotni pojisteni.

sam jsem byl na DPP zamestnan pres rok, prave z duvodu, ze za me zamestnavatel nechtel hradit socialni a zdravotni, kdyz ho za me platila moje alma mater
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Panove, asi vam to zacnu uctovat (trebas 10Kc/pismeno ?), od ceho ten internet mate ? Co takhle aspon projevit iniciativu, vsechno to najdete, prece po me nechcete abych vam to hledal ja.

Jinak dohoda o provedeni prace (max 100h/rok) se nedani u zamestnavatele, musi si to zdanit samo prijemce (teda ne ze by se nekdy prislo na to, ze to nezdanil).

Dohoda o pracovni cinnosti je neco jineho a zamestanvatel ji dani + z ni odvadi soc a zdrav. pojisteni.
    No hele, ja krome toho gymplu pracuju jeste v jazykovce a tam taktez na DPP, kde mi dane normalne odvadeji... A vubec, ve vsech dosavadnich "pusobistich" (brigady atd. ) mi vzdy DPP danil zamestnavatel... Tady je to ale trochu podivny, protoze ta castka co mi pristala na uctu fakt odpovida castce nezdanene... Leda ze bych fakt mel na DPP psanou cistou hodinovou mzdu, coz je ale divny?

EDIT : @Jezevec : Bez urazky, ale po tobe jsem to hledat opravdu nechtel, takze si nemusis uctovat za pismenka, protoze je to prace nevyzadana a ciste dobrovolna... doufal jsem , ze se k tomu vyjadri nekdo "od fochu", tedy spise nekdo s pravnim vzdelanim, jinak receno riksa, a jsem rad, ze se tak stalo

Citace Původně odeslal riksa
    nechci se plest, protoze dane nejsou moje silna stranka, ale i prijem z prace provedene na zaklade dohody o provedeni prace odvadi zamestnavatel, stejne jako u dohody o pracovni cinnosti. rozdil mezi DPP a DPC je v tom, ze u DPP zamestnavatel neodvadi za zamestnance socialni a zdravotni pojisteni.

sam jsem byl na DPP zamestnan pres rok, prave z duvodu, ze za me zamestnavatel nechtel hradit socialni a zdravotni, kdyz ho za me platila moje alma mater
    Takze rikas, ze bych mohl byt relativne v klidku, problem bude kdyztak na strane zamestnavatele, jo? Me fakt nejde o to nekoho (stat) na necem zulit, ale chtel bych to mit v poradku, bo uz se prestava jednat o castky v radu stokorun a kdyby na me nekdo za pul roku uhodil, ze z toho chce 15 nebo 20 procent, tak by me to docela financne nepotesilo
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Panove, asi vam to zacnu uctovat (trebas 10Kc/pismeno ?), od ceho ten internet mate ? Co takhle aspon projevit iniciativu, vsechno to najdete, prece po me nechcete abych vam to hledal ja.

Jinak dohoda o provedeni prace (max 100h/rok) se nedani u zamestnavatele, musi si to zdanit samo prijemce (teda ne ze by se nekdy prislo na to, ze to nezdanil).

Dohoda o pracovni cinnosti je neco jineho a zamestanvatel ji dani + z ni odvadi soc a zdrav. pojisteni.

---
    Ne, pravnik fakt nejsem, narozdil od Riksi.
    Muzu se na to jeste poptat mati, dela mzdovou ucetni, mozna to taky zavisi na castce, pripadne na dohode. Ale sam sem delal na dohodu a taky mi to nedanili a protoc sem se vpoho vesel do toho rocniho maxima, ani sem to nikde nepriznaval. Jinak ted sem se este docet, ze dohodu o provedeni prace lze narozdil od dohody o pracovni cinnosti uzavrit i ustne.

Edit: Tak zatim nepotvrzeny info, mozny sou obe varianty, zamesnavatel muze a nemusi strhavat zalohu na dan.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání