Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Windows XP mě TĚŽCE točí při úklidu ve složkách :-// screen

Standardní Windows XP mě TĚŽCE točí při úklidu ve složkách :-// screen

Windows XP mě TĚŽCE točí při úklidu ve složkách /

pořád dokola....

dělám pořádky ve složkách... příklad...

mám složku Divokej Bill. Jsou v ní mp3 a obrázky coveru. Otevřu obrázek, přejmenuju mp3ku... prostě něco udělám. Chci tu složku vyjmout a hodit na jiný disk (třeba partition nebo šuplík).. No a složka se přenese, ale prázdná zůstane na původním místě, s tím, že nejde kua smazat (že se s ní pracuje či co) ! Tak se jak ferda musím odhlásit a znovu přihlásit, aby to šlo... V tomhle mě XP maximálně vytáčej, když dělám úklid třeba 15GB dat, tak je to "pěknej vopruz" :x

víte někdo?
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Standardní

ted jde o to jestli je blokuji samotna windows nebo jiny program (napada me anivirak neni to blbost??)
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

Standardní

ten doma vůbec nepoužívám ještě se doma podívám co to přesně píše, achjo
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Vliv
    274

Standardní

nemas nahodou povolenej na tu jednotku zpozdenej zapis??

Standardní

slozky, ktere blokuje neaky program/windows se daji lehce odemknout unlockerem. staci ho nainstalovat a v kontextove nabidce pak vybrat unlock. pote lze slozka v klidu smazat. http://ccollomb.free.fr/unlocker/
    MB ASUS P4P800 i 865PE SE, CPU P4 3.2GHz Prescott 800MHz + SPIRE CoolWave SP441B0-F, VGA Asus GeForce FX5900 + Zalman VF700-cu, Zdroj KME Maxpower PZ-500, RAM 2X DDR 256 MB PC400MHz CL2.5 KINGMAX, HDD Seagate Barracuda V 200GB SATA + Seagate Barracuda 300GB SATA II, DVD R/RW TEAC DV-W516GB DL, LCD HYUNDAI B90A, wi-fi Ovislink 5460AP, Keyboard Genius SlimStar,Mouse Razer DiamondBack
    http://spiral.klimnet.cz/

Vliv
    274

Standardní

tak to je krutyyy vybornej programek thx..
    ale myslim ze luke bude spis potrebovat odstranit pricinu nez dusledek...

Standardní

mocmocmoc diky to wincent

ještě doma udělám novou test složku a napíšu přesně co to blbne. zpožděný zápis mám dovolený, ale myslím, že to dělá i na nevýměnných jednotkách... no a točí mě už to asi 1,5 roku a to jsem měl WXP i přeinstallý... chvilku jsem myslel, že to souvisí se systémově vytvářeným thumbs.db (náhledy . miniatury)
    DECENT II EXTREME

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

ty hele a nemas trebas spusteny winamp s playlistem ci neco podobneho?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

tak jsem nad tim teďka seděl doma a zas jsem se naštval...

1) moje PC, WXP
    vytvořil jsem složku TEST a dal do ní tři obrázky. Jeden jsem si zobrazil (otevřel) a pak jsem složku přesunul. OK. Pak jsem v ní přejmenoval jeden obrázek a vytvořil se skrytý systémový soubor Thumbs.db. Pak jsem ji chtěl zas přesunout, zeptalo se mě to, jestli chci přesunout soubor Thumbs.db, který je pouze pro čtení, dal jsem ano, složka se vytvořila celá s obsahem na novém místě, ale na původním zůstala. Při odstraňování je chvilku prodleva, pak to napíše, že při odstraňování došlo k chybě - je využíváno jiným programem nebo uživatelem

2) bráchovo PC, WXP)
    vytvořil jsem složku TEST a dal do ní tři obrázky (zatím stejné ) jeden jsem přejmenoval a pak složku přesunul. OK. Dal jsem si tedy jeden zobrazit a pak chtěl složku přesunout a opět zůstala prázdná složka na původním místě s tím, že nejde smazat.

Z toho vyplývá, že na dvou nezávislých počítačích jsem docílil toho samého. Teď, ve fázi pokusu ale nějak divně, kombinací otevření, přejmenování, přesunu...

jinak mi to dělává .. - a to je ten hlavní důvod mé agrese k XP, když:

mám složku, třeba TEAM - LIVE. V ní je ale znovu složka TEAM-LIVE a až v ní jsou mp3ky. Pak tam třeba něco upravuju, vyjmu tu spodní složku a vložím jí o pozici výše - tím pádem vznikne 1 složka TEAM-LIVE. No a pak jí chci hodit jinam a zas mi tam zůstane viset prázdná složka.

Takže nevím, co to může být, nejedná se o výměnné disky, nejedná se o playlist winampu, nevím....

tadyto s těma složkama mě už ale trápí fakt dost dlouho a konečně jsem se dokopal k tomu se optat na fórech, no teď zkusím to, co mi poradil wincent. Dobrou chlapi
    DECENT II EXTREME

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Nemas nastaveno zobrazovani nahledu v podrobnostech slozky vlevo v okne pruzkumnika? zkus to delat pres TCMD nebo tak neco ...

ty nahledy totiz ty soubory mj. taky lockujou a chova se to obcas dost divne
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Standardní

no, to zaple asi mam ale ten unlocker mi to odemkne a je klid

schválně koukněte na tenhle obrázek, dělal jsem zas pořádek ve složce downloadů z netu a pak ji chtěl smazat, je to síla :

www.luke-chiptuning.ic.cz/explorer_xp.jpg
    DECENT II EXTREME

Standardní

hej,ségra. Mně točí ,že po zážehu PC vždy některá z ikon není na place
    vidět. Jak kdy . A někdy se to střídá.Je to fakt na WC.

Senior Member Avatar uživatele Lord Owl
    Vliv
    273

Standardní

Mi zase XPčka dělají to, že když si pustím film (MediaPlayer Classic 6.4) a vzápětí si chci pustit jiný, tzn. že poklikám jiné video, tak mi to nepřehraje a ve správci úloh mám MediaPlayer 2x i 3x, takže to musím ukončit, a pak to v poho rozjedu.

Taktéž když v Mediaplayeru pouštím video, ukončím to a pak ho chci smazat, tak mě ten soubor taky blokuje proti smazání, musím pustit něco jiného, tím se to přepíše a může smazat ten původní.

No já už jsem si na to za ty 2 roky jednoho systému zvykl, ale chtěl bych vidět nějakou lamu, jak by si s tím poradila, když by neuměla ani otevřít správce úloh.
    Core Duo2 2,66Ghz, 2048 DDR2-dual Kingmax, 320 Gb WDG RE2 SataII(16Mb cache),GeForce 7950GT 512 MB PCIe, NEC AD-7173A,DVD-RW/TOSHIBA SD-M2012,DVD, siť int. Realtek, mb-MSI P35 Neo2-FiR,int.Realtek HD Audio, mon. NOKIA 446 Pro.

Member Avatar uživatele ..::Ozzy::..
    Věk
    43
    Vliv
    258

Standardní

víš příde mi to uplně uhozený co děláš.... proč ten program ve kterou máš zobrazenej obrázek nekillneš v task manageru pokud to uděláš tak mžeš ten tvuj adresář klidně smazat....
    příde mi to fakt uplně blbý, ale co lidi dělaj i jiný hlouposti...
    Software is like SEX,
    it's better, when it's FREE!

by Linus Torvalds
    PC:AMD Barton 2500+@3200+ 1,75V locked|ACC rev2|Soltek SL-K600-C|2x512MB DDR433 CL2.5|Saegate80GB 2MB cache ATA/133 + Samsung250GB 8MB cache ATA/133|ATi Saphire R9600XT 537/640|Acer LCD 20" AL2016W 16:10|DVD LG4120|Genius Home Theatre 5.1|Logitech Click@Mouse|dolby keyboard|3R-System case soft moded|TV Tuner Leadtek Winfast DTV1000T|Gentoo 2005.1|KDE 3.5 sometimes switch to WinXP
    Work NB: HP nw8000 + Qtek8310

Standardní

@ Ozzy

cože
    já nemám zobrazenej obrázek v programu, ta složka pak visí v rámci exploreru viz můj přiložený obrázek Stejnou věc mi dělá i 3tí PC v kanclu....

navíc, teď jsem kopíroval pár mp3 alb z dvdček a když jsem pak zas potřeboval použít unlockera na nějaké výmazy složek v pc, tak na mě v něm vyskakovaly hlášky že "dvd xx nenalezeno - opakovat, přeskočit storno" nebo jak to je..., pak ještě dvd yy, dvd zz, až pak mě to pustilo k unlocku složky, kterou "držel" explorer. Což mě připadá, jako by něco pořád chtělo a snažilo se držet obsahy těch dvd.
    DECENT II EXTREME

Věk
    43
    Vliv
    258

Standardní

přemešlej.....
    když otevřeš složku ve který máš obrázek (to je příklad) pustíš prohlížeč a zobrazíš obrázek.... ten obrázek pak přesuneš.... tak ten obrázek z prohlížeče nejspíš asi zmízí... ale Win si furt maj za to že tam ten obrázek je... a většinou když zavřeš i explorer nebo prohlížeč tak ti to furt bude viset proces v task manageru a když ten proces má otveřenou tu složku tak ti to nikdy nedovoli samovolně odstranit protože je používaná...
    pak na to používáš nějajkej unlocker....
    Software is like SEX,

by Linus Torvalds
    PC:AMD Barton 2500+@3200+ 1,75V locked|ACC rev2|Soltek SL-K600-C|2x512MB DDR433 CL2.5|Saegate80GB 2MB cache ATA/133 + Samsung250GB 8MB cache ATA/133|ATi Saphire R9600XT 537/640|Acer LCD 20" AL2016W 16:10|DVD LG4120|Genius Home Theatre 5.1|Logitech Click@Mouse|dolby keyboard|3R-System case soft moded|TV Tuner Leadtek Winfast DTV1000T|Gentoo 2005.1|KDE 3.5 sometimes switch to WinXP

Standardní

no a to je pořád to, čemu říkám zásadní chyba, navíc to dělá i u složek s jiným obsahem, než mp3. A nějakej unlocker je, jak vidím, super řešení. Kliknu a je to. Díky chlapi
    DECENT II EXTREME

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

me jen udivuje, ze pouzivas explorer. ale to uz je na dalsi tema...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

2Lord Owl >> Toto chovanie MPC je normalne. Staci vyckat 10 - 20 sekund a subor bude odomknuty. Ma to nieco spolocne s funkciou AllwaysUnloadDLL.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    me jen udivuje, ze pouzivas explorer. ale to uz je na dalsi tema...
    no po pravdě tam mám i total commandera 6.53 ale pořád to nic nemění na tom, že to chování ve winech je podivnost
    DECENT II EXTREME

Věk
    43
    Vliv
    258

Standardní

mě spíš příde to tvé podivné mazaní adresářů když v něm máš aktivní proces
    Software is like SEX,

by Linus Torvalds

Standardní

já v něm žádnej aktivní proces mít nemíním... prostě tam ten soubor je a ž s ním nic nedělám a pokud je aktivní tak je to chyba. Já jsem uživatel a se souborem nic nedělám, je tam a já ho chci přesunout... a to že ho explorer blokuje třeba 15x ......
    DECENT II EXTREME

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání