Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: wi-fi download-upload

Standardní wi-fi download-upload

Zdravim,

potreboval by som poradit okolo problemu. Bezim na Wi-Fi spoji 3km cca priamo viditelny. Spojenie bolo donedavna celkom v pohode, ale teraz to obcas robi divne veci, nepravidelne, niekedy to trva aj niekolko hodin. Zo sekundy na sekundu zrazu klesne download rate z 150kB/s co je v podstate pekna rychlost na taky spoj na 2kB/s az nic. Uploadovat sa vsak pri tom stale da 150kB/s a viac. Taktiez v tomoto stave pri 32byte pingu druhej strany je ping okolo 1ms, ziaden packet loss. Kdezto uz taky 1000bytovy paket ma takmer 90% packet loss. Tento stav trva nejaky cas a potom linka behom sekundy ozije spat. Predpokladam ze je to rusenie, ale akeho typu, co sa tyka volby kanalu nemam uz moc na vyber a toto mi robi na kanaly ktory ide najlepsie. Da sa s tym nieco robit, co to sposobuje? Download mrtvy , upload ide, cize to ide akokeby len jednym smerom.
    Dik

Senior Member Avatar uživatele Tantalos
    Věk
    50
    Vliv
    279

Standardní

Nejlepší bude, když se optáš přímo správce APčka. Zpravidla je za tím buď zarušení nějakým "expertem" nebo upgrade SW na AP.
    CPU: AMD Opteron DualCore, AC Freezer64 Pro, MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D, modded bios N4D704-2BTA, RAM: 2x1GB 400DDR 2.6V, Graphic: Leadtek PX6800GS TD 256MB, PCI-E (425/1000), CASE: Chieftec 410W Silent DX-01SL-D, DVD: DVD-ROM Plextor 116A, DVD-RW LG GSA-4163B, fw:A105, HDD: 1x Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB cache, 1x Seagate Barracuda 7200.8 250GB 8MB cache.
    3DM01: xxx 3DM03: xxx 3DM05: xxx 3DM06: xxx Aquamark: xxx Sandra2005: xxx SuperPI: xxx

Standardní

jo dik, idem vysondovat firmware, ale toho som sa bal ze to bude "expertom" ked to ficalo viac ako rok bez tohoto problemu

Standardní

nasiel som si cas a pocas toho stavu sme vysledovali spravanie spojenia pri vsetkych 13tich rozych kanaloch. Na vsetkych kanaloch na ktorom spojenie fungovalo ( cize 1 az 8 ) na dalsich nebolo mozne sa spojit, sa linka spravala rovnako, download skoro nulovy tak do 5kB/s a upload v poho 150-200kB/s. (ide o klasicky stary 802.11b spoj). Kvalita signalu sa pohybovala od -80 do -70 dBm (podla network stumbleru) viac menej bez nejakeho vazneho kolisania. Takze vobec netusim, ci je to rusenie takeho sirokeho charakteru alebo je nieco zle v HW pripadne vo firmwary.

Cital som nieco o nejakych wifi zariadeniach co vedia robit az 108Mbit/s a ze na to pouzivaju viacero pasiem. Je mozne ze to rusi take zariadenie? ze si zobralo zo sebou polovicu volneho pasma?

Moze byt chyba vo firmwary ked to ficalo viac ako rok bez problemov bez zasahov, mechanicky su vsetky spoje kable a anteny skontrolovane, vsetko je OK, ved ked to nabehne spat ide to ako ma.

Este jeden dotaz, predpokladajme rusenie. Ako to rusenie ovplyvnuje download / upload. Cize prenos z anteny A -> B a prenos z B -> A. Ked klesne zrazu prenos A -> B z 200kB/s na 5kB/s a B -> A to ide 200kB/s stale. To rusenie je akeho charakteru?. Je blizsie pri antene A alebo B? Ja sa do problematiky sirenia vln nevyznam ale musi to mat nejake vysvetlenie Tak pls ked niekto o tom nieco vie poradte a vysvetlite. Vdaka za nazor

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání