Chcem si postavit nejaky stary stroj iba na pozeranie DVD,
pod ake HW minimum by som nemal ist, hlavne co sa tyka
grafickej karty?
Chcem si postavit nejaky stary stroj iba na pozeranie DVD,
pod ake HW minimum by som nemal ist, hlavne co sa tyka
grafickej karty?
No, existujou grafický karty se 2-4MB RAM, se kterými si DVD přehraješ plynuleji a kvalitněji, než s 64MB GF2MXTakže podle toho se až tak nerozhoduj.
Já bych ti doporučoval jakýkoli Radeon - iDCT, MC a adaptivní deinterlacing nabízejí všechny. Krom toho mají taky fajn scaler. Ze starších možná ještě Rage 128PRO, ten ale neodporuje adaptivní deinterlacing a scaler je trochu jiný (spíš vhodný pro videa o nižším rozlišení - ideální pro VCD rozlišení). Pokud použiješ cokoli slabšího, budeš potřebovat výkonnější procesor (absence HW iDCT), navíc ostatní starší karty nemají tak pěkný obraz. Pokud by to měla být ATina nebo Matroxka, tak vždy ale zásadně AGP karty; u PCI verzí není často akcelerace DVD podporována (problémy s bus masteringem).
Takový základ pro DVD jsou karty s HW MC (motion compensation). Nejstarší s touto funkcí jsou čipy od Chromatic, pak ATi Rage PRO a Rage XL, Savage 4, 3DLabs Permedia 3. U Matroxu a nVidie byla tahle funkce implementována až později.
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Velikost videopameti potrebne na prehrani DVD spocitas jednoduse - rozliseni obrazovky * barevna hloubka + rozliseni videa * barevna hloubka.
Ja prehraju DVD obsah na 2.5MB neomagic karte (ta ale nepodporuje deinterlacing), se silnym procesorem (1GHz+) ti DVD pujde na libovolne novejsi karte, ale jak napsal no-X, ATiny a Matroxy sou na tuhle ulohu jako stvorene.
Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104
Nevím jak Parhelie, ale Gčková řada na video moc není. Doufám, že mě Matroxáři neumlátí G200MSS; třeba G400 mám moc rád, ale scaler (na můj vkus) nic moc. Na to, že není obraz příliš ostrý, jsou v něm hodně viditelný jaggies![]()
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)