Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Replacementy pro explorer.exe - Alt Shelly

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní Replacementy pro explorer.exe - Alt Shelly

Ač už jsem víceméně plnohodnotným uživatelem linuxu na desktopu, jsou okamžiky, kdy se widlím nevyhnu, někdy bohužel tyto okamžiky předčí veškerá očekávání a minutová naštěva windouzů se prodlouží na hodiny
    No a abych se co nejvíce přispůsobil, snažím se vzhled windousů co nejvíc přiblížit mému oblíbenemu WM v linuxu a to Xfce.

Už jsem zkoušel hromadu "náhrad" exploreru ... výčtem tyto > Aston, GeoShell, LiteStep, LiteShell, Serenade.

Právě poslední zmiňovaný se mi zatím zalíbil nejvíce, jen mě mrzí, že do něj neexistují jiné pluginy, než ty které jsou standartně v instalaci.

Tento thread zakládám proto, aby se nashromáždily data o jednotlivých náhradách, obzvlaště jejich praktické využití, stabilita, konfigurovatelnost atd.

Aston - pěkný, user-friendly(klikátka), ale nabubřelý(moc imagů), někdy přišel strašně pomalý, dost často spadne(nemá se rád obzvláště s D2 )
    GeoShell - pěkný, velice konfigurovatelný, pluginovatelný, jednoduchý, ovšem dosti zabugovaný .. škoda, můj druhý favorit
    Serenade - jednoduchá, konfigurovatelná stejně jako Geo, stabilní, ovšem neexistuje žádná podpora.

Rád bych ještě vyzkoušel SharpE, ale ikonky na ploše sux.

EDIT: gramatika .. thanks D_A_V_I_D
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Jeste bys mohl u kazdeho replacementu uvest licenci, ne vse je zadarmo.

Ja bych jenom rad dodal, ze jsem take zkousel nejake ty nahrady, Aston take, ale nezvyknul jsem si, mozna to castecne bylo take proto, ze jsem nemohl venovat tolik casu tomu se naucit nove prostredi, stale se mi zda, ze nejjednodussi prace ve windows je explorer.exe .
    Vite, ze vzhled Windows se da vselijak uzpusobit, programu je mraky, ja jsem si oblibil StyleXP, ktera vam i z blbeho exploreru dokaze udelat celkem slusne vypadajici desktop. Kdyz k tomu pridate jeste nektery z virtualdesktop manageru (treba VirtuaWin), tak vam nic nechybi.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Vliv
    292

Standardní

licence jasný ... Aston jsem více méně použil dvakrát za sebou v jeho trial periodě, serenade je sic shareware, ale pro domací použití je free, a žádná omezení z toho neplynou.

Jinak s XP se dá dělat hodně věcí, ale ja mám za prvé W2K, a pak mi nejde tolik o vzhled jako spíš úplně jiná koncepce > rychlé, líbivé, jednoduché, a komplexnější taskmgr(tedy víc věcí na jednom místě, ale věci pouze mnou definované) ... proto mě např nevoněl aston.

Jo btw. kdyby jste někdo věděl o nějaké site s pluginama do Serenady, tak budu vděčen.
    BA95 positive

Vliv
    292

Standardní

No takže čas pokročil, a za dobu testů serenady už nastali také potíže... ze záhadného důvodu se okna Griperrů(okna s pluginy) resp jeho hodnoty umístění nastaví mimo viditelnou plochu .... dělá to zcela náhodně a nepochopitelně za chodu ... spustím třeba Ffoxe, minimalizuju a koukam, SysTray nikde ... nezbývá nic jiného než toto ručně napravit v configu vašeho profilu, což se musí dělat z profilu jiného ... takže docela znechucující problém
    BA95 positive

Vliv
    292

Standardní

Takže nový update ... vyvstaly nové problémy se serenadou, a to kokrétně se Systrayem ... opět ze záhádných důvodu zcela pravidelně nezobrazuje ikonky některý daemonů(služby).... při loadingu jen probliknou a zmizí ... přičemž řádně spuštěné jsou ... Takle mi mizí např Ati Tool, kterou hodně využívám... Tedy bohužel to byla poslední kapka, serenada jde pryč.

Nyní k testování je připraven SharpE a posleze tedy LiteStep
    BA95 positive

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

skusal som serenade este cez vikend, moc ma teda nenadchla .. este k tomu som ju nak divne odinstaloval a musel som v registroch nastavovat shell rucne na explorer naspat .. inak mam zalusk skusit carbon 6, vyzera to celkom slubne, len akurat prerabaju stranku a daju sa sosnut len utils a plugins
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Standardní

koukam zase jednou zajimave tema
    zajimalo by me ale k cemu vsemu jsou shell replacementy dobre jde pouze o vzhled nebo to prinasi jeste nejake vyhody treba mensi pametova narocnost by se hodila rad bych to vyzkousel ale nevim co si od toho mam slibovat
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

pamatova narocnost ma nejako nezaujima, explorer mi zere 10 mega pamate .. skor ide o GUI, moznost uprav podla vlastnych predstav a preferencii .. na to je gut aston z tych co som skusal, ale skor je to disko .. proste lepsi pristup k ovladacim prvkom, integracia funkcii ktore mnozstvo ludi pouziva pomocou roznych utilit (samurize napriklad)

inak pekna vec aj ked OT od threadu je toto >> http://kapsules.shellscape.org/ .. desktopove doplnky na sposob samurize, ale imo jednoduchsie vyriesene, aj ked z mensimi moznostami v oblasti monitoringu .. ale pekne
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic

Vliv
    292

Standardní

2Strby: Tak jde o to si prispusobit prostredi svim navykum a chovani... Jak sem psal na zacatku, jsem linuxak a jsem zvykly na prostredi Xfce, tak jsem zvykly na jisty zpusob ovladani systemu... Rozhodne ikonky na plose SUX

2Sajmon: mi povidej ... po deinstalaci serenady me uz nejde spustit ani ten pitomej expolorer ... proste widle zrali na reinstal ...
    BA95 positive

Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

arteee skusal si tie registre ? je na serenade stranke ten kluc kde to treba zmenit .. nechapem preco to nedaju do toho uninstallu ..

Kód:
    For Win2k/XP/NT, log in as the user who needs Serenade removed, run RegEdit, and using the tree view on the left, move to the following path: "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" and Change "Shell" to "Explorer.exe". Again, this is case sensitive, so be sure to type it in exactly.
    | seasonic

Standardní

Taky jsem uz vyzkousel nekolik alt shellu, viz. aston, serenada, litestep. Aston, pote, co si z nejakeho neznameho duvodu prestal rozumet se systemem, sel do kytek; jinak jsem ho mel celkem rad (pro snadnou prizpusobitelnost). Nasledovala Serenada; po vikendu zuriveho nastavovani, hledani nejake kloudne podpory na netu a nejakych libivych tematek se odporoucela za Astonem. Pak byl nekolik tydnu explorer . Pote, co se plocha zacala nerizene plnit vsemoznym sajrajtem, jsem presedlal na LiteStep, ktery jsem si upravil ku obrazu svemu a jsem s nim ted nadmiru spokojeny.

Teda byl, az do nedavna. To se mi omylem podarilo schovat chatovaci okno od Mirandy mimo obrazovku a zaboha ho nemuzu dostat na desktop. Resp. nekolikrat se mi ho po zurivem klikani sem tam (uz jsem mel rudo pred ocima) podarilo dostat na plochu, kdyz se ale zavrelo a znova otevrelo, bylo zase mimo.

Tak se chci zeptat - nevite nekdo o nejakem LS modulu nebo jinem programu, ktery setridi otevrena okna na plose treba do kaskady
    Vše, co se může pokazit, se pokazí.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání