Ač už jsem víceméně plnohodnotným uživatelem linuxu na desktopu, jsou okamžiky, kdy se widlím nevyhnu, někdy bohužel tyto okamžiky předčí veškerá očekávání a minutová naštěva windouzů se prodlouží na hodiny![]()
No a abych se co nejvíce přispůsobil, snažím se vzhled windousů co nejvíc přiblížit mému oblíbenemu WM v linuxu a to Xfce.
Už jsem zkoušel hromadu "náhrad" exploreru ... výčtem tyto > Aston, GeoShell, LiteStep, LiteShell, Serenade.
Právě poslední zmiňovaný se mi zatím zalíbil nejvíce, jen mě mrzí, že do něj neexistují jiné pluginy, než ty které jsou standartně v instalaci.
Tento thread zakládám proto, aby se nashromáždily data o jednotlivých náhradách, obzvlaště jejich praktické využití, stabilita, konfigurovatelnost atd.
Aston - pěkný, user-friendly(klikátka), ale nabubřelý(moc imagů), někdy přišel strašně pomalý, dost často spadne(nemá se rád obzvláště s D2)
GeoShell - pěkný, velice konfigurovatelný, pluginovatelný, jednoduchý, ovšem dosti zabugovaný .. škoda, můj druhý favorit
Serenade - jednoduchá, konfigurovatelná stejně jako Geo, stabilní, ovšem neexistuje žádná podpora.
Rád bych ještě vyzkoušel SharpE, ale ikonky na ploše sux.
EDIT: gramatika .. thanks D_A_V_I_D