Neviem ci to mam dat sem alebo do chipsetov, ale mam problem dostat sa cez 3.7ghz.
Skusil som dva rozne procaky (obe 3.4 - ten co mam teraz ide na 3.7 na default vcore), rozne dosky (FIC 875P, MSI 875P fis2r), rozne ramky (a-data ddr 400@444 a ddr450) ale stale sa proste nemozem dostat cez tych 3.7. Najprv som myslel ze je to procakom -> vymena cpu, potom ze nestihaju ramky ->ddr 450 no a nakoniec som vymenil fic za viac OC friendly MSI. Problem je v tom, ze akonahle som nad 3.7ghz (=fsb viac ako 218, 220 sa este da ale viac uz nie) tak je system nestabilny.
Navyse ta MSI doska je celkom divna, zda sa mi ze ma vypnuty pat (sandra memory efficiency iba 70% (4400), aida mem latency 100ns oproti 80ns u fic a 5050 v sandre). V msi biose mam navyse nastavene performance na slow, pretoze akonahle dam fast, hoci bez OC, tak je system nestabilny a po resete bios vypise ze dram timing too tight (ale to mam nastavene cl3 a to fast to moze zmenit snad na cl2.5, (je tam este turbo a ultra turbo - tie ani nepostnu), cl2.5 mi inac normalne ide...)
Takze neviem co s tym, u oboch dosiek som sa dostal na tu istu hranicu a dalej nestabilita. Tiez som si vsimol u fica jednu vec (tusim z aidy), ze ako zdviham fsb, tak sa zdviha freq. prepojenia SB a NB, tak neviem ci nemoze byt problem v tom ze pouzivam sata disky (aj ide).
Skratka - potesim sa kazdej dobrej rade.