Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: AMD a patice

Member Avatar uživatele killerGBU
    Vliv
    253

Standardní AMD a patice

Tak poslední dobu čtu zprávy o AMD jak často mění patice CPU. Všichni argumentují špatnou možností upgradu a zmatek v paticích. AMD chtělo mít prostě 2 patice, jednu pro low a druhou pro high eng, ale trh chtěl jinak tak se to snaží napravit. Osobně netuším co všichni řeší, já když upgraduju comp tak starej prodám a koupím nový, protože do starého se mi nechce investovat, radši dám 1000-2000 navíc a mám za to podporu moderních technologií. Takže kdybych kupoval PC dřívě, tak bych měl s754 a byl bych stejně spokojený jako nyní. Sice bych si za stejné peníze mohl dneska koupit něco lepšího, ale to by znamenalo mít doma starou "plečku" a snít o novém PC, nebo mít nové PC na stole a užívat si výhod co mi nabízí.
    Jedna patice byla dobrá, když jsem chtěl vyzkoušet starého durona jestli je fungční (v tu dobu jsem měl A1800+). Socket je sice stejný, ale pro nové CPU bylo potřeba větší proud, změnily se SDR za DDR. Takže do KT133A těžko dáte Bartona, i když je to stejná patice, takže tohle šílenství nechápu. Jediný velký přešlap byla podle mě Intelův s423.
    Prostě kupte co je ted, stejně to za rok budete nabízet v bazaru a kupovat nové grafiky, cpu a jiné periferie.
    Pokud se pletu, tak mě opravte
    AMD X2 3800+ EE SF 35W|40 GB IBM|640 GB Samsung|1TB Samsung|385W Enermax PRO82+|ATI 2600 XT |Logitech Z-5300 | MX 1000 |

Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

pletes.. pred dvema lety sem si koupil desku, op roce sem upgradoval CPU a pamet a grafiku.. ted upraguduju desku, CPU a grafiku, pamet zustava.. chapes ? nektery kompenenty zustavaj a jiny se menej.. nema cenu menit zbytek.. asi takhle : driv sem menil celej komp najednou napr po 4 letech.. ale uvedomil sem si ze nema cenu to takhle menit jednorazove. Je lepsi menit postupne. vzhledem k penezum to vyjde levnejc a stale se ten komp udrzuje v kondici kdyz po case menis ruzny komponenty.
    a ted k tematu : bohuzel sem na PCtuningu cet o AMD a jejich novejch paticich.. bohuzel se AMD vydalo ve stopach Intelu a tj ze zavadi zase nakou novou patici.. sice nechapu duvod. Ze by jim 939 a 940 nevyhovavli pro high end ? uprimne to povazuju za zbytecnost, ale nas to imho stejne nezasahne pze se to tyka serverovych desek..

Senior Member Avatar uživatele Snorri
    Věk
    37
    Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal NazQul
    sice nechapu duvod. Ze by jim 939 a 940 nevyhovavli pro high end ?
    Novy socket /M2 to bolo?/ prinesie podporu DDR2 + zvysenie max. odberu CPU o 15A...
    ASUS F3 series - powered by Core 2 Duo T5500 + Geforce Go 7300

Standardní

Myslím, že tohle jsou jen politické diskuse. Co člověk to jiný názor. Nakonec vidím i na lidech, že každý zákazník chce od svého PC něco jiného (tichý chod, rozšiřitelnost, cenu, výkon..... atd.) Tak ať si každý vybere sám, co mu vyhovuje.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    272

Standardní Re: AMD a patice

Citace Původně odeslal killerGBU
    Tak poslední dobu čtu zprávy o AMD jak často mění patice CPU. Všichni argumentují špatnou možností upgradu a zmatek v paticích. AMD chtělo mít prostě 2 patice, jednu pro low a druhou pro high eng, ale trh chtěl jinak tak se to snaží napravit. Osobně netuším co všichni řeší, já když upgraduju comp tak starej prodám a koupím nový, protože do starého se mi nechce investovat, radši dám 1000-2000 navíc a mám za to podporu moderních technologií. Takže kdybych kupoval PC dřívě, tak bych měl s754 a byl bych stejně spokojený jako nyní. Sice bych si za stejné peníze mohl dneska koupit něco lepšího, ale to by znamenalo mít doma starou "plečku" a snít o novém PC, nebo mít nové PC na stole a užívat si výhod co mi nabízí.
    Jedna patice byla dobrá, když jsem chtěl vyzkoušet starého durona jestli je fungční (v tu dobu jsem měl A1800+). Socket je sice stejný, ale pro nové CPU bylo potřeba větší proud, změnily se SDR za DDR. Takže do KT133A těžko dáte Bartona, i když je to stejná patice, takže tohle šílenství nechápu. Jediný velký přešlap byla podle mě Intelův s423.
    Prostě kupte co je ted, stejně to za rok budete nabízet v bazaru a kupovat nové grafiky, cpu a jiné periferie.
    Pokud se pletu, tak mě opravte
    co to tu placas za blbosti ..?

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Standardní

komponenty menim po castech (grafika, ram, hdd, dvdrw,zdroj i chladic na cpu) a porad se snazim to udelat tak aby mi co nejvic veci sla dat na dalsi komp, co se mi zatim dari (uz mi staci vymenit jen desku a procesor/ popr. dobry OC XP-m) a mam jakoby novy komp lepsi o nejakou tu tridu (pro ty co si mysli ze musim menit agp grafiku - nemusim, pcie je zatim zbytecne,tahle mi vydrzi a na upgrade - i ty nej. karty se delaji pro agp, takze deska s nf3ultra staci...(jo a drzim se amd - je pro me lepsi (hry x video...napr.))

no a oni delaji co nejvic komponentu aby sis mohl vybrat a byl spokojeny, takze nejaky novy socket mi je u p*dele, ja si vemu ten ktery budu chtit a na ktery budu mit, a ostatnich si prose nevsimam...neni zadny zmatek, jsou jen zmateni lidi, staci si o tom precist a budou mit jasno...
    aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
    Acer 1810T
    www.highdef.cz

Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Věk
    46
    Vliv
    333

Standardní

Myslim ze bolo povedane vsetko v tomto topiku. LOCK
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání