Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Oprava vs. vymena

Standardní Oprava vs. vymena

Zdravim,

mam problem s reklamaci veci mimo IT, ale principy jsou stejny, takze to tu snad nezavrhnete.

Reklamoval jsem osobni digitalni vahu, starou temer 11 mesicu. Tahle vaha ma funkci 'indikace vybitych baterii', kdy misto hmotnosti vaha zobrazuje pismenka 'LO'. Vazeni probiha tak, ze do vahy drbnete, ona zapne displej. Pak nalezete na vahu a ona Vas zvazi. Po slezeni z vahy displej zase sam zhasne.

Baterie se ve vaze vybijely velice svizne (30-35 zvazeni na jedny baterie). Pri ctvrtych bateriich doslo k tomu, ze na displej (stale!) zobrazoval LO (a nezhasinal!) a vaha souvisle piskala (pomohlo az vyjmuti baterii). Nikdy pred tim pri LO (ani jindy) nepiskala a pokazde predtim kdyz vaha napsala LO tak vypnula displej.

Takze jsem reklamoval podivne chovani displeje a rychle vybijeni baterii.

A moje dotazy:
    1) V pripade, ze to nepujde opravit, mam narok na vraceni penez? (Ani se to asi nevyplati opravovat, ostatne prodejce vsechno resi vymenou.)
    2) Jak poznam, ze mi nedali novou vahu o ktere budou tvrdit, ze je to ta moje puvodni opravena? (A tim padem prijdu o novou dvouletou zaruku.)

Prijeti reklamace probehlo tak, ze po chvili diskuzi jsem pochopil, ze penize nedostanu, protoze citat: "my to resime vymenou a penize dostanete az po treti reklamaci". Tak jsem pristoupil na vymenu. Dostal jsem novou vahu a zacala dalsi diskuze na tema zaruka. Samozrejme novou dvouletou zaruku mi dat nechteli.

Takze jsem jim tam nechal svoji starou vahu i tu nabizenou novou a sepsali jsme reklamacni protokol, kde pozaduji "opravu nebo vraceni penez".

Muzu Vas poprosit o odpovedi na sve otazky? Budu rad i za postrehy jestli jsem postupoval spatne, nebo je spatne nejaka z mych uvah. DIKY.

Standardní

nejsem profik v oboru, ale ctu thready a jiz tu bylo asi stokrat receno ze:

prachy po 3x
    s vymenou mas narok na dalsi 2 roky

o protokolech uz si netrofnu nic placnout.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Neodstranitelna vada = je to na kupujicim (zda vymena/prachy) a vymenu poznas jedine tak, ze mas nekde napsany sn ty vahy.

BTW: Stejne fungujici mame doma, baterky tam sou snad 3 roky a nejevi zadnou potrebu k vymene.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Věk
    45
    Vliv
    291

Standardní

Jezevec má pravdu. Pokud je to neopravitelná vada, tak si můžeš vybrat buďto podobný přístroj minimálně srovnatelných parametrů, nebo vracení peněz. To je neoddiskutovatelné. Prodejce to jen zkouší a nemá na to právo!

pokud ti nabídnou novej kus tak samo že i s novou zárukou.
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

Standardní

Diky za rady, panove!

Bohuzel seriove cislo jsem si nenapsal, takze jestli nebudou chtit vratit penize, tak vahu vymeni za novou a prohlasi, ze je to opravene. No alespon to vim pro priste.

BTW: Je opravdu radost reklamovat u prodejce, ktery nikdy necetl prislusne zakony (pochybuju, ze ty blbiny co jsem si vyslechl se daji nekde naucit, to musi mit clovek v sobe). A takovahle poznamka mi opravdu duveru v ten vyrobek nevratila: "...Hm, to je zajimavy. Uz se nam vratili 4 tyhle vahy, ze prestaly fungovat uplne, ale ze by nejaka vybijela baterie? To neni mozny..."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání