Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: kvalitnejsi zvuk

Standardní kvalitnejsi zvuk

zdravim, mam Creative SB Audigy 2 ZS a Genius 5.1 HT.
    ovladace mam origos creative a na nich YouP-PAX-ZSv1.2.
    zvuk mi pride celkem prijatelnej v ramci moznosti ale precejenom bych rad ten zvuk kvalitnejsi a hlavne min sumu. jak co mam nastavit aby to melo tu spravnou stavu, neverim ze to jede 24 bit. taky.
    jo a jinak se obcas koukam na filmecky v powerdvd 5.0 a tam bych taky asi potreboval seridit zvuk.budu rad za kazdou prkotinu co mi zvuk aspon trocha zkvalitni.. dik jo myslim jen softwarove upravy
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    297

Standardní Re: kvalitnejsi zvuk

Citace Původně odeslal chlupatej_zub
    zvuk mi pride celkem prijatelnej v ramci moznosti ale precejenom bych rad ten zvuk kvalitnejsi a hlavne min sumu. jak co mam nastavit aby to melo tu spravnou stavu, neverim ze to jede 24 bit. taky.
    jo a jinak se obcas koukam na filmecky v powerdvd 5.0 a tam bych taky asi potreboval seridit zvuk.budu rad za kazdou prkotinu co mi zvuk aspon trocha zkvalitni.. dik jo myslim jen softwarove upravy
    Zapni si CMSS2 a kup si jine bedynky.
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Standardní Re: kvalitnejsi zvuk

Citace Původně odeslal Halen
    Citace Původně odeslal chlupatej_zub
    Zapni si CMSS2 a kup si jine bedynky.

cmss2 mam zaple ale bedynky si ponecham dokavad budou slouzit
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Můj názor: 24bit ti to taky nehraje. Zvučka to sice podporuje, ale DSP zpracovává pouze 16bit signál. A protože většina přehrávačů hraje (alespoň defaultně) přes DirectSound, tak je zvuk akcelerovaný přes DSP a zvukové kanály pro DirectSound jsou 16bitové. Aby hrála 24bitově, musel by to umět přehrávač, nesměl by jsi mít zapnuté žádné EAX efekty a taky asi i ten zdroj zvuku by měl mít 24bit formát, aby to mělo nějaký smysl

Co se týče šumu, tak si kup lepší repro Já jedu aktuálně přes sluchátka (SportaPro) a žádný šum neslyším. Přes repro jo, páč šumí repro. Může pomoct i vypnutí nevyužitých vstupů.

Jinak zvuk můžeš upravit pomocí EAX ekvalizéru a pomocí 7 pásmového ekv. (nastavuju přes CtPanel.exe), nastavíš tam taky bass boost, CMSS aj.

Pak taky trošku může pomoci lepší player (u mp3) ... doporučuju Foobar.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Citace Původně odeslal Anduril
    Můj názor: 24bit ti to taky nehraje. Zvučka to sice podporuje, ale DSP zpracovává pouze 16bit signál. A protože většina přehrávačů hraje (alespoň defaultně) přes DirectSound, tak je zvuk akcelerovaný přes DSP a zvukové kanály pro DirectSound jsou 16bitové. Aby hrála 24bitově, musel by to umět přehrávač, nesměl by jsi mít zapnuté žádné EAX efekty a taky asi i ten zdroj zvuku by měl mít 24bit formát, aby to mělo nějaký smysl

Co se týče šumu, tak si kup lepší repro Já jedu aktuálně přes sluchátka (SportaPro) a žádný šum neslyším. Přes repro jo, páč šumí repro. Může pomoct i vypnutí nevyužitých vstupů.

Jinak zvuk můžeš upravit pomocí EAX ekvalizéru a pomocí 7 pásmového ekv. (nastavuju přes CtPanel.exe), nastavíš tam taky bass boost, CMSS aj.

Pak taky trošku může pomoci lepší player (u mp3) ... doporučuju Foobar.

tak v tom pripade nechapu proc sem si vlaste audigy 2 kupoval mohl sem tam asi nechat starou sb live..
    jinak nastavene to mam vsechno, ekvalizer i bass boost podle sveho gusta , efekty zadne..
    takze zvuk asi nezlepsim a repraky menit nebudu
    ale dik za vysvetleni tech 16,24 bitu ale mam pocit ze to tady nekomu s tema ovladacema 24 bit jelo a ze to i nameril..
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Nevím no...tohle byl můj názor na věc Osobně je mi to úplně fuk. Každopádně s tím 16/24bit vs. přehrávač/dsound-eax si myslím, že bych mohl mít pravdu
    Jinak já jsem teda měl Live 5.1 a na audigy jsem určitý rozdíl v kvalitě poznal.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

Rozdíl tam je, hlavně právě v analogové části, jinak je to jen obchodní bublina.

Jinak 2Chlupatej_zub: Četl sis pravidla o pojmenovávání příspěvků, že jo? Myslím že ten název vůbec neodpovídá pravidlu !!!!!
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání