Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: jake minimalni napeti muzu nadratovat v socketu?

Standardní jake minimalni napeti muzu nadratovat v socketu?

cau, mam desku GA-7VM400AMF (VIA KM400) jejiz BIOS neumoznuje menit napeti na procesoru, jelikoz potrebuji procesor podtaktovat aby tolik netopil, ptam se jake muzu nadstavit dratovanim socketu nejmensi napeti, ktere dokaze deska stabilne dodavat?

Standardní jake minimalni napeti muzu nadratovat v socketu?

poradi nekdo?

Member
    Vliv
    279

Standardní

Konkretne nevim, ale zkusim te aspon popostrcit.
    Na webu vyrobce si najdi jake vsechny procesory podporuje, zejmena jestli jsou tam ty co maji nizkou voltaz (Thoroughbred B0 apod.) a podle toho se zarid.
    Pokud bys opravdu chtel vyzdimat co nejmene, zkus sem hodit odkaz na hodne detailni foto horni casti desky a treba tam vykoukame nejaky ridici obvod mosfetu v regulatoru napeti CPU.
    AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T

Standardní

vcera jsem se konecne rozhoupal, vzal jsem nuz a na sempronu prerusil jeden mustek, tim jsem docilil z puvodniho napeti 1,6V nove 1,2V (BIOS, a okeni programy ukazuji 1,17V) pri puvodni frekvenci 1533MHz pocitac pri najizdeni win zatuhnul, nadstavil jsem FSB na 100, CPU=950MHz a v pohode jsem najel do win, spustil prime95, zatim jsem testoval jen 5min ale bez chyb a teplota pri plne zatezi je o >10°C nizsi...
    zajima me co toto napeti dela se stabilizatory a jestli jsou schopny takove napeti (1,2V) dodavat stabilne, nebo jim to nesvedci a charakteristika je zvlnena...
    jinak link na zakl. desku [url]http://www.gigabyte.cz/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-7VM400AMF.htm#

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

To neres, stabik ti doda kolik chces, cim min, tim stabilnejs to je (respektive cim vetsi je rozdil mezi napetim zdroje a tim co chces). A jelikoz podtaktovani stahnes spotrebu klido na 1/3, tak je zatez minimalni.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    To neres, stabik ti doda kolik chces, cim min, tim stabilnejs to je (respektive cim vetsi je rozdil mezi napetim zdroje a tim co chces). A jelikoz podtaktovani stahnes spotrebu klido na 1/3, tak je zatez minimalni.
    Presne tak a stabilizator bude este aj menej hriat..
    P4e 3@3.15 GHz Prescott, ASUS P4C800-E Deluxe, Sapphire 9800pro 128mb 256bit 2.5ns Hynix, 1GB 400@420 MHz
    DCH+PAT, 80gb Seagate, DVDram LG GSA-4163B, Teac w552e, Mercury 400W - 12cm fan, I-trigue 3300, aoc 9k+
    .................................................. .. 3DMark01: 18007, 3DMark03: 6422, 3DMark05: 2473 .................................................. ..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání