Nazdar, rad by som vas poziadal o pomoc pri rieseni nasledovneho problemu. Na systeme sa dlho nerobili ziadne zasahy. Odisla tam na zaciatku geforce 6600 (pasivne chladena), dali tam geforce 8600gt. System odvtedy isiel ok a zasahy sa nerobili ziadne. Od jedneho dna sa po zapnuti systemu neobjavi ani POST.
case: yesico perforovany
psu: yesico 420W (pasivne chladenie)
mb: msi k8n neo4 (nf4), pasivne chladenie na cipsete, bios 1.b
cpu: a64 3200+ (winchester, bez oc, box chladic, znizene otacky cez zalman regulator)
ram: 2x 512 MB DDR400 (Apacer)
vga: geforce 8600gt pci-e (pasivne chladenie)
hdd: samsung F1 500 GB
dvd: nejake lg (nepodstatne)
BIOS je nastaveny neagresivne, ziadne oc, ziadne agresivne casovanie pamati atd.
Co som skusal:
- na uvod som odpojil vsetko nepotrebne, t.j. nechal som zapojene napajanie mb (20pin, 4pin) a ventilator cpu.
potom postupne:
- cmos clear
- iny zdroj (odskusany inde)
- vybrat a zasunut vga
- re-instalacia cpu
- iba jeden pamatovy modul v roznych poziciach (vyskusane obidva moduly)
dalsie poznamky:
- po horeuvedenych testoch sa jeden z mnohych pokusov podari a POST nabehne, do biosu sa da dostat ale nie je tam zjavny priamy suvis so zmenou
- ked POST nabehne tak sa pekne zahrievaju chladice (cpu, nb, vga), ked POST nenabehne tak sa nehreju
- vizualne vyzera MB ok, ziadne nafuknute, zhorene suciastky
- po zapnuti nic nepipne
- ked POST nenabehne tak sa to sprava tak, ze ked zapojim vypinac na zdroji tak sa zapne PC samo bez nutnosti zapnut ho vypinacom na skrinke
- ked POST nabehne tak sa to sprava tak, ze ked zapojim vypinac na zdroji tak sa PC samo nezapne, je treba zapnut ho vypinacom na skrinke
- ked system este behal tak teploty vyzerali ok
- ked teraz vynimocne nabehne POST a dostanem sa dio BIOSu tak teploty vyzeraju ok
- este by som odmeral baterku na MB ale nemam po ruke merak a nemyslim, zeby to malo taketo symptomy ak by bola slaba
Nejaky napad? Mne to vyzera na vadny MB. Keby bolo vadne CPU tak by to asi nenabehlo nikdy. Vadna RAM sa mi tiez nejak nezda. Iny MB, CPU a RAM na test po ruke nemam.