Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: pomale nacitanie adresara s obrazkami v XP

Standardní pomale nacitanie adresara s obrazkami v XP

neviete preco mi moj novy komp s A64 3000+ 512DDR a 2x WD 160GB SATA raid0 strasne pomaly nacitava obrazky v adresari. Adresar plny obrazkov cca 500MB a cca 270 obrazkov zo 4Mpix fotaka ..... otvorim .....za 10 sekund sa ukaze prvych 20 .... zobrazim ...... prvych 10-20 v pohode cca 1,5s prestavka medzi obrazkami a potom stale viac asi po 30-40 obrazok a potom uz ani neviem kolko trva nacitanie dalsieho .... mozno aj 10 minut . system suborov je fat32 strip 64kb a velkost clusterov 32kb. ale robi to aj na starom disku 6,4GB WD ktory mam z celerona 400 a tam sa obrazky nacitavaju tak isto rychlo.
    Novy comp som kupoval hlavne preto aby som mohol co najrychlejsie pracovat s velkymi obrazkami co mi sice fakt ide brutalne rychlo ale kym sa k tym obrazkom dostanem je to utrpenie.
    Prosim pomoc lebo sa z toho fakt zblaznim.

EDIT: Z toho zufalstva a chaosu s desiatimi oknami s forom som tuto temu zaradil medzi disky ale myslim ze by sa lepsie hodila do sekcie s o operacnych systemoch. Ak moderator uzna za vhodne nech to pls prehodi tam kam to patri. diky

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Re: pomale nacitanie adresara s obrazkami v XP

Skus to ještě trochu víc popsat pochopila jsem že máš zapnuté miniatury a ty se nepříjemě načítají. Tak si tohle zobrazování vypni místo něj si dej zobrazit jako seznam . A pracuj se složkou až v programu (třeba photoshop) tam ji otevřeš a uvidíš miniatury a je po problemu.
    Nebo si nahrej x-fran wiev (méně náročný ale FREE) stejný postup.
    To je moje funkční řešení mam složku sice ze 3Megáče ale má už 4,5Gb

Nemáš náhodou spuštěn nějaký Antivirus nebo tak něco když jo vypni
    S trestem naprosto souhlasím , je to stejné jako když máš autonehodu moc tě to mrzí ale už se s tím nedá nic dělat.

Standardní

Když ono je přijemný vidět obrázky nebo miniatury videa které si otvíráš, ale po přeinstalování Woken XP mě to dělá taky a nevim proč...
    Musel jsem to vyřešit jak psala 1z1000
    PS: Avast to nedělá - vyzkoušeno

Standardní

No uz som na to prisiel!!!
    A zistil som ze niesom sam kto ma tento problem - dvaja moji znami ho mali tiez
    Nahlady obrazkov (miniatury) som mal samozrejme vypnute - takto pomaly to islo aj ked boli subory zobrazene ako zoznam

Riesenim bolo odstranit vsetky asociacie pripony .JPG k roznym programom ( photoshop, ZME, ACDSee atd) a nahradil som to len jednym programom na prezeranie obrazkov - v mojom pripade ACDSee 3.2
    No a rychlost je taka aka ma byt.
    Mam take podozrenie ze za to moze niektory z tych prezeracich programov ale ktory to fakt neviem.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání