Mám potíže s taktováním této sestavy MSI K8 Neo2 Plat. + A64 3200 (939-Winchester)
DDR 400 1GB (single)– Transcened ,Nvidia 6800 GT, zdroj 350 W Fortron
Postupoval jsem přesně dle návodu na Pc Tuning – „získejte zdarma dalších 1000 (nebo nějak tak)“
Př:
zvýšení CPU - FSB z 200 na 250 ,
násobič 9x,
paměti na 166 = dělička 4/5 tj. výsledné DDR CLOCK by mělo být 200 a taky odpovídá (BIOS=20
napětí na Cpu jsem zvýšil na 1.6V (v biosu 1.53-1.55 což nechápu protože to dělalo i ze starým neznačk.zdrojem 350 ,položku CPU voltage - over vid v biosu nemám ,asi starý BIOS?)
frekv. CPU 2250 vše ok v biosu
AGP frek. 67, (kvůli lock)
HT frek. 4x (i 3x)
cool and quiet – disabled
(a ostatní nastavení biosu v Cell Menu dle návodu a správně)
po uložení biosu a následném restartování PC se vypíše upgrade succes a po naběhnutí do Woken se to hned samo restartuje a musím vše hodit na původní hodnoty a ve Win (xp-sp1) se vypíše hlášení že došlo k obnovení systému po závažné chybě .
Nevím čím to může být , každému to jede ale mě ne buď je blbý procák nebo deska nejede tak jak má ,( disk nemám sata )nebo to chce nový BIOS desky?
To samé se děje i při funkci automatického taktování (dynamic overclocking) kdy na pozicích nad „desátník“ tj asi takt 3% taktování nad normál to tuhne opět a dokonce jsem musel i resetovat bios!.
Výkon mám zatím dostačující, ale do budoucna to chci řešit, protože všem to faká a mě kulové.
V normálním stavu (nenataktovaném CPU (grafiku zatím netaktuji), vše jede OK
3dmark 2003-11000b, 2005-4600b)
PS: je důležité nastavení časování pamětí pokud s jejich frekvencí prakticky nehýbu?
Díky za případné rady