Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Notebook Toshiba- oxidace kontaktů,i obecně u notebooků....

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Notebook Toshiba- oxidace kontaktů,i obecně u notebooků....

Vlastním Toshiba Tecra 9100 repas.Starý asi 4-5dní.Je celkově zachovalý,tichý a funguje jedna báseň.
    Jen konekory USB,napájecí jsou nějaké zoxidované.Ale fungujou.Co s tím?Na technickém té firmy mě řekly že pokuď tam v těch konektorech drží kabel,jde tam napětí a funguje to,tak je to dobrý a podle nich se tím tedy prozatimě nemá smysl zabývat.
    USB-je asi z půly zoxidovaný a napájecí je ve výbroném stavu kolíček ale vodivý kontakt-plíšek je nějaký asi z odhadem 85% zoxidovaný-ne hodně ale vidět ten ,,potah´´ je.
    Co tedy s tím?Nechat?Bude mě to správně napájet notebook z napj.konektoru a správně fungovat a nápájet usb zařízení.
    Nepoškodí to notebook nebo usb zařízení?
    Nemůže to postupem času působit jako extrémě velký odpor anejen že to nepůjde nebo to půjde špatně ale navíc to něco zničí či poškodí?

Dá se to nějak vyčistit?Dlouhodobě?
    A nebo je to jen vzhledové a tím pádem to nemá na funkčnost napájení nebo přenosu dat pražádný vliv?Je to stejné jako oxidace napáj./nabíjecího konektoru u např.:mobilních?

Standardní

Dokud vše funguje jak má, tak bych si s tím nelámal hlavu....
    Ale úplně normální to není takže až začně neco blbnout určitě to chce s tím něco udělat...

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

to samé mě řekly v podstatě na té firmě.jenže mě to třebe začne až po záruce.A záruka je u repasu jen 6měsíců.Jinak je překrásný zachovalý afunguje skvěle.jen ty konektory.USB je jich víc a oxidovaný je jen jeden-takže stačí přinejhorším používat jiný a nebo v případě více zařízení použít USB hub.Jenže napáj.konektor je pouze jeden ažádný jiný místo tohoto.Mě jde o to jestly se někde od někoho dozvím zda to může vadit časenm funkčnosti notebooku nebo jeho bezpečnosti notebooku.jde mě o to aby to nepůsobilo jako vysoký,nebo úplný odpor-co by to udělalo?
    Jinak už to asi více neoxiduje ale je to tak jak jsme to dostal ale i tak,i kdyby to více dál nešlo,nevím,nevím.
    Většina i starších konektorů drží bez oxidace a mají nějakou ochranou povrch.úpravu-stříbro nebo pozlacení.Nikde na netu co s tím nebo jsetly to vadí jsem nenašel.
    Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!

Standardní

No a co myslis co je uplny alebo vysoky odpor? Nahodou ked tam nemas zastrcene nic, tak to nie je "uplny odpor"? Skus sa zamysliet aky je to stav, ked tam nemas nic zastrcene , pripadne tam zastrcis nejaku umelu hmotu alebo papier medzi kontakty ... poste nic ... ziaden kontakt. Maximalne sa ti moze stat, ze nebudes mat kontakt v napajacom konektore, ale notebook ti asi nevybuchne.
    Core 2 Quad Q8200 @ 3325MHz (1,28V) | Asus Maximus II Formula | Palit 9800GTX+ | 8GB A-Data 800+ EE | Noctua U12F | BenQ FP241W | Logitech MX518 | Logitech G11 | Logitech diNovo Edge

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Luk
    ...Jinak je překrásný zachovalý afunguje skvěle.jen ty konektory...
    Tvoj optimizmus je udivujúci
    Ja by som skôr povedal - tá oxidácia je varovanie, s tým notebookom niekto zaobchádzal hodne surovo (žeby bol vykúpaný v mori?). BTW: tie konektory vonku sú v pohode - pozri sa dovnútra, v akom stave sú ostatné súčiastky a podľa toho sa zariaď
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

To nemůžu je v záruce.Kryt je taky jak nový a ostatní konektory jsou krásně zachovalé-jak nové.Nemůžu se v tom hrabat tak nevím co dělat.
    PSokuď mě to tedy nic nepoškodí ale maxyimálně nebudu napájet-tak to ještě není zas tak zlé.
    Zajímalo by mě je nějaký pokročilý stav kdy by to už nenápajelo přes tu oxidaci?
    Jsem se kouka a oxidace je nazelenala ale todle mě moc zelená nepřípadá by rez?Ještě mrknu napíšu.
    Díky za nějaké rady
    Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání