Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Jak ztišit drnčící tlumivku k výbojce

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní Jak ztišit drnčící tlumivku k výbojce

Ahoj, koupil jsem tlumivku Layrton k 400 wattové výbojce a ona dost drnčí. A já nechci aby drnčela. Někde jsem četl, že se to drnčení dá omezit nebo úplně zrušit tím, že tu samotnou cívku zaliju do nějaké praskyřice nebo neco podobného. Mohl by mi někdo podat podrobnější info?
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Standardní

Plechy tvorici jadra tlumivky nejsou mezi sebou dokonale spojeny a sitovych 50Hz je rozechviva...nevim jak to ztlumit, kdyz to zalijes do pryskirice bude se to hovno chladit...a ty tlumivky pekne pecou...nak
    Athlon XP-M 2,4GHz
    Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.

Standardní

Rozhodně ne do pryskyřice. Pomůže buďto šelak - ten se dá koupit v barvy-laky a rozpouští se už jsem zapomněl v čem, ale to ti v drogerce poradí. Rozpustit, tlumivku do toho ponořit a nechat klidně den nebo dva sosat (v profi provozech se to dělá ve vakuu, ale to se ti asi doma nepovede), vytáhnout, nachat okapat a pak opatrně!!!! zahřát např horkovzdušnou pistolí až to dokonale !!!!! vyschne. Další možnost: nevím jestli to pomůže u napájecí tlumivky, ale pískající vn trafo v televizi lze umlčet tekutým obinadlem ve spreji - Akutol se to myslím jmenuje.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    268

Standardní

Citace Původně odeslal mmmartin
    Rozhodně ne do pryskyřice. Pomůže buďto šelak - ten se dá koupit v barvy-laky a rozpouští se už jsem zapomněl v čem, ale to ti v drogerce poradí. Rozpustit, tlumivku do toho ponořit a nechat klidně den nebo dva sosat (v profi provozech se to dělá ve vakuu, ale to se ti asi doma nepovede), vytáhnout, nachat okapat a pak opatrně!!!! zahřát např horkovzdušnou pistolí až to dokonale !!!!! vyschne. Další možnost: nevím jestli to pomůže u napájecí tlumivky, ale pískající vn trafo v televizi lze umlčet tekutým obinadlem ve spreji - Akutol se to myslím jmenuje.
    Ok a když to nasaju tím šelakem ,nebude se to přehřívat?
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Standardní

Nemělo by, šelak se běžně používá k impregnaci vinutí transformátorů, motorů atd. Je klidně možný, že ta tvoje tlumivka už šelakem napuštěná je, poznáš to podle medově hnědých zaschlých kapek na hranách jádra.

Standardní

Postup na to byl popsany v topicu o stavbe projektoru. Jinak moje tlumivka ztichla po nekolika hodinach provozu sama a tak to vetsinou byva.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání