Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Vrácení výrobku

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní Vrácení výrobku

Jak dlouho po koupi výrobku (nemám ještě porazítkovaný záručák) mám nárok na vrácení výrobku, respektive výměnu za jiný kus téhož, který je pokažený tak že jej nelze používat k účelu, k jakému má sloužit? Dnes to budou asi dva měsíce a mám za to, že je špatné, když DVD rekordér nenahrává

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

6 mesicu od koupe
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní Riksa

Oni to vazne nejsou 2roky?
    Dell D600

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal riksa
    6 mesicu od koupe
    Myslíš, že nemusím podstupovat tu 30-ti denní proceduru a pokud na tom budu trvat, že mi vymění kus za kus? Kdes ten údaj 6 měsíců vzal?

Standardní

presunute z MM

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

§616/3 obc.zak., vic faq

tvoje otazka znela, jestli mas narok na vymenu - odpoved je ANO v prvnich 6 mesicich od koupe, odpoved je NE od 7 do 24 mesice zaruky, kdy je na prodejci, jak tvoji reklamaci vyridi - treba jen opravou
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal e1
    presunute z MM
    Jo, nevšim sem si, díky

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní

§616/3 obc.zak., vic faq

tvoje otazka znela, jestli mas narok na vymenu - odpoved je ANO v prvnich 6 mesicich od koupe, odpoved je NE od 7 do 24 mesice zaruky, kdy je na prodejci, jak tvoji reklamaci vyridi - treba jen opravou
    Kupoval jsem to v listopadu a on je docela problém, pokud DVD rekordér nenahrává, že ano Už to čtu,tak doufám, že to je jen vada kusu, jinak si myslím, že je to přístroj docela gut.....

Standardní co neodstranitelne vady??

§616/3 obc.zak., vic faq

Jedinej detajl, me to taktez nevypalovalo a vada byla neopravitelna... mel jsem narok na vymenu za novej kus a nebo prachy, bohuzel mi rekli ze cesta zpravu ze servisu potrva tech 30 dni co na to maj, takze jsem si vzal jinej kus... nemohl jsem cekat... dneska si za to nadavam, protoze jsem mohl nahravat u brachy... mimoto na tom mela vliv i prodavajici osoba... bloncka s peknym zadeckem...
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: co neodstranitelne vady??

Citace Původně odeslal Ogre
    §616/3 obc.zak., vic faq

Jedinej detajl, me to taktez nevypalovalo a vada byla neopravitelna... mel jsem narok na vymenu za novej kus a nebo prachy, bohuzel mi rekli ze cesta zpravu ze servisu potrva tech 30 dni co na to maj, takze jsem si vzal jinej kus... nemohl jsem cekat... dneska si za to nadavam, protoze jsem mohl nahravat u brachy... mimoto na tom mela vliv i prodavajici osoba... bloncka s peknym zadeckem...
    ano, mas pravdu, ale rozhodovani o tom, jestli je vada neopravitelna nebo ne, rozhoduje prodavajici, nikoliv kupujici - zrejme krome jasnych pripadu

Standardní pak ale nasleduje diskuse

Cauves, jeste jsem nepochopil kdy je vada neopravitelna, opravdu je pro servis jednoduche vymenit treba celej vnitrek pristroje a nechat jen starej obal... mozna ze bych se u nekterejch veci ani nebal, protoze na skladech jsou urcite nahradni dily vybehovych modelu...

Taky by me zajimalo jesli uz nekdo doresil toto: prodavajici vymeni vec za novou, protoze oprava by byla nerentabilni... cili resi opravu vymenou... jestli toto muze kupujici odmitnout... nevim, mozna se to tu nekde diskutovalo... ale na reseni si nevzpominam. Diky za vyjasneni...
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Senior Member Avatar uživatele Snorri
    Věk
    37
    Vliv
    284

Standardní Re: pak ale nasleduje diskuse

Taky by me zajimalo jesli uz nekdo doresil toto: prodavajici vymeni vec za novou, protoze oprava by byla nerentabilni... cili resi opravu vymenou... jestli toto muze kupujici odmitnout... nevim, mozna se to tu nekde diskutovalo... ale na reseni si nevzpominam. Diky za vyjasneni...
    Ak ti da presne taku istu vec, aku si raklamoval a nie je to 3ti krat po sebe ta ista vada, nemas pravo vymenu odmietnut.
    ASUS F3 series - powered by Core 2 Duo T5500 + Geforce Go 7300

Standardní

Neopravitelna vada... slovensky rozumim, ale tohle mi prijde trosku ujete:
    "Ak ti da presne taku istu vec, aku si raklamoval a nie je to 3ti krat po sebe ta ista vada, nemas pravo vymenu odmietnut."

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Neopravitelna vada... slovensky rozumim, ale tohle mi prijde trosku ujete:
    "Ak ti da presne taku istu vec, aku si raklamoval a nie je to 3ti krat po sebe ta ista vada, nemas pravo vymenu odmietnut."
    A cemu na tom nerozumis ? Mas treba hdd seagate xyz, a vymeni ti ho za stejny typ stejnyho vyrobce => musis brat, pokud ti uz nechcip 3x. Pokud by ti ale chtel vnutit jiny typ/jineho vyrobce/... a tvrdil ze je to adekvatni, tak nema narok a ty to brat nemusis. Ty sis proste koupil konkretni typ konkretniho vyrobce paac sis precet konkretni parametry.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní Neopravitelna vada

Mno ja mel zato, ze kdyz se posere neco neopravitelne, tak ze mi to porste vymenit z stejnou vec vymenit nemuzou.... aspon tak je to snad v Ob.Z.
    Fakticky mi jde spis o tu neopravitelnost vady....

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

No, s tou neopravitelnosti je to na delsi debatu, muzes to zkusit. Nejlepe si nech nejdriv pisemne dat vyjadreni, ze vada je neopravitelna. Jakmile to budes mit v ruce, je to vpohode. Druha vec je, ze ja ti jako prodejce muzu tvrdit, ze vada opravitelna je, ale ze se to financen nevyplati => proto ti davam novej kus tehoz. U soudu bys v tomhle pripade musel dokazovat ty.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Kde se najde ve vychodnich cechach takovej odpobrnik, kterej ma kompetence rozhodout ze sektory na plotne jsou neopravitelny?? Jak dloouho takovy rozhodnuti muze trvat, nemam momentalne zadnej problem ... ale do budoucna...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání