Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: restart a nebo zamrzání počítače při použití CD nebo DVD ROM

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní restart a nebo zamrzání počítače při použití CD nebo DVD ROM

Nevím,jestli to napíšu do správné sekce,ale snad jo.Mám sestavu starou asi 9 měsíců všechno fungovalo bez problémů,ale poslední dobou se počítač zpomalil,bootoval za 90 sekund,bylo znát jak ztrácí výkon... Tak jsem zfotmátoval HDD a naistaloval opět ten samý operační systém (WIN XP SP1).
    Nainstaloval jsem antivirák,firewall,ovladače,všechno bylo v pohodě a pak jsem chtěl nahrát NHL 2005,seklo se mi to při instalaci,tak jsem to nainstaloval na podruhé a teď se mi to sekne a nebo restartuje,když se mi načítá zápas. Stejný problém mám i s hrou GTA:vice city,také mi nešla nainstalovat na poprvé,pak se to ale naistalovalo,ale buď to po chvíli hraní zamrzne a nebo se restartuje počítač. Problém bych viděl někde v práci s CD mechanikama.
    Na první kšandě mám HDD WD 80 GB a DVD SONY CD-RW CRX320E a na druhé kšandě ASUS CD-5520/A. DMA je u obouch mechanik zaplé,stejně tak i u HDD (UDMA 2 u CD-romek a UDMA 5 u HDD).
    odinstalovaval jsem obě CD-romky,pak jsem odinstaloval i vše na řadiči IDE ATA/ATAPI a nic mi nepomohlo. Nemáte někdo nějaký nápad co s tím?
    PSřed formátováním a instalací obě hry v pohodě fungovaly na nezměněné hardwarové konfiguraci.

Standardní

Instalování z obou mechanik dopadne stejně, nebo to takhle blbne jenom na jedný. Zkus Alcohol 120% a hrát s pomocí virtuální mechaniky, aby tyhle optické nepracovali a uvidíš ... Je potřeba postupně vylučovat možné závady.

Standardní

Ať to naistaluju na jedné a nebo na druhé mechanice,není v tom žádný rozdíl,zasekne se to a nebo restartuje na obouch dvou mechanikách ve stejný okamžik. Ten Alcohol 120 % vyzkouším

Standardní

Robi ti to iba pri tychto dvoch hrach, alebo aj za inych okolnosti. Ak ano tak napis. Kazdopadne mrznutie a este k tomu restart PC nevesti nic dobre. Skusil by som preventivne otestovat RAM-ku programom MemTest 3.0. Nenastavoval si nic v BIOSE Komp mas taktnuty ? Aku mas MB ?

Standardní

Vyzkoušel jsem ten alkohol udělal jsem Image jako ISO soubory a v tom samém místě se to kouslo.
    V tom Alcoholu je volba Rozhraní ovladačů mechanik,tak jsem to tam přepnul a také nic,akorát mi to zamrzlo a měl jsem asi pět bílých svislých pruhů na černém pozadí.
    CDčka jsou dobrá,zkoušel jsem to na druhém počítači a tam to funguje nádherně.
    Pak jsem zase zkusil odinstalovat všechno na řadiči IDE/ATAPI a primární a sekundární kanál IDE se nenaistaloval,píše to že ovladač není určen pro tuto platformu.Někde jsem tady tenhle problém popsaný už viděl,ale nějak ho nemůžu znova najít.
    Tak kdopak mi poradí?

Standardní

Citace Původně odeslal casper
    Robi ti to iba pri tychto dvoch hrach, alebo aj za inych okolnosti. Ak ano tak napis. Kazdopadne mrznutie a este k tomu restart PC nevesti nic dobre. Skusil by som preventivne otestovat RAM-ku programom MemTest 3.0. Nenastavoval si nic v BIOSE Komp mas taktnuty ? Aku mas MB ?
    Zkoušel jsem nainstalovat a hrát FIFU 2003,hrál jsem to pět minut a v pohodě..Jinak jsem žádnou další hru nezkoušel
    V biose jsem nic nenastavoval,akorát jsem pro jistoto vrátil frekvenci CPU na původní,takže nic taktnuté momentálně není
    MB mám ASUS A7V600-X,paměti mám 256 MB DDR400 A-DATA a 512 MB DDR400 A-DATA

Standardní

Citace Původně odeslal Tygrvladik
    Citace Původně odeslal casper
    Robi ti to iba pri tychto dvoch hrach, alebo aj za inych okolnosti. Ak ano tak napis. Kazdopadne mrznutie a este k tomu restart PC nevesti nic dobre. Skusil by som preventivne otestovat RAM-ku programom MemTest 3.0. Nenastavoval si nic v BIOSE ??? Komp mas taktnuty ? Aku mas MB ?
    Zkoušel jsem nainstalovat a hrát FIFU 2003,hrál jsem to pět minut a v pohodě..Jinak jsem žádnou další hru nezkoušel
    V biose jsem nic nenastavoval,akorát jsem pro jistoto vrátil frekvenci CPU na původní,takže nic taktnuté momentálně není
    MB mám ASUS A7V600-X,paměti mám 256 MB DDR400 A-DATA a 512 MB DDR400 A-DATA
    v tom pripade to mohlo byt pretaktovanou mechanikou/HDD ktore bezia na frekvencii PCI, ktora ma byt standardne 33.3MHz a ak tvoja doska nevie PCI/AGP lock tak si na to treba davat pozor (zopar ludi si tak uz odfajcilo HDD), inak to mozu byt tiez RAMky...
    Markoff
    Dennik z Ciny a jemu predchadzajuci trip po Azii 2010-2011

Standardní

Takže budeš muset znovu nainstalovat všechny ovladače základní desky a jestli jedeš na XP, tak i ASPI: http://www.afterdawn.com/software/cd...ls/frcaspi.cfm

Standardní

Citace Původně odeslal .Voivod.
    Takže budeš muset znovu nainstalovat všechny ovladače základní desky a jestli jedeš na XP, tak i ASPI: http://www.afterdawn.com/software/cd...ls/frcaspi.cfm
    Tak už mám nainstalovaný primární i sekundární kanál IDE.příčina,proč to psalo "HDC Ovladač není určen pro tuto platformu " je v Alcoholu 120 %
    Našel jsem tu diskuzi o tomto problému,co jsem tady viděl,ale minule nenašel,tam byl odkaz na google.. Takže jsem odinstaloval Alcohol 120% a myslel jsem si,že to bude v pohodě,ale Alcohol běžel vesle dál,tak jsme ho smazal v Program files,odinstaloval jsem vše na řadiči IDE/ATAPI a po restaru je to OK.vše se správně nainstalovalo.
    Jinak jsem zkoušel ten MemTest 3.0 ,vyzkoušel jsem oba dva moduly,dohromady i zvlášť a pokaždé se mi test buď restartoval a nebo kousnul,víckrát teda se to kouslo:jednou se to seklo hned při testu#1 a pak se to kousalo při testu#5
    Zkusím ty ramky vyzkoušet v jiných slotech a taky na jiném počítači a uvidím co a jak.........

Standardní

Další poznatek: vyzkoušel jsem tyto dva moduly jednotlivě na druhém PC,v podstatě na totožné sestavě,akorát s jinou grafickou kartou a na tom druhém počítači paměti fungovaly,NHL 2005 naprosto v pohodě.Když jsem vyzkoušel dát sem pamět z toho funkčního počítače,tak to zamrzlo hned po naběhnutí Windows.Občas mi ten počítač zamrzne pár sekund ,někdy minut po naběhnutí windows,někdy to je v pohodě,když teda nezkousím tu NHL.
    Tak copak navrhujete?

Standardní

Citace Původně odeslal .Voivod.
    Tak už snad jedině deska.
    Zatím to na tu desku vypadá.... Teď jedu Prime95 a zatím to je po třech hodinách dobrý,zítra vyzkouším vyměnit procesory,oba dva jsou Bartony 2500+,tak uvidím
    AMD Athlon Barton 2500+, ASUS A7N8X-X, 1x256MB + 1x512MB AData PC3200 DDRAM ,Leadtek nVidia GF 5900 XT 390/700, Western Digital ATA 80GB,Western Digital ATA 200 GB, LG 4163B DVDRAM, SONY CD-RW CRX 320E

Standardní

Prime95 po čtyřech a půl hodinách bez chyby,pak jsem šel spát,dneska jsem ten procesor vyzkoušel na druhé sestavě,tam to chodí,procesor z tamté sestavy na téhle - taky ten samý problém...
    Takže deska?
    AMD Athlon Barton 2500+, ASUS A7N8X-X, 1x256MB + 1x512MB AData PC3200 DDRAM ,Leadtek nVidia GF 5900 XT 390/700, Western Digital ATA 80GB,Western Digital ATA 200 GB, LG 4163B DVDRAM, SONY CD-RW CRX 320E

Standardní

Tak to je ale nemilé,být měsíc bez kopmu. tuhle desku mám asi 5 měsíců a už je taky vyreklamovaná,ta první šla asi čtyři měsíce,než jednoho dne vůbec nenaběhl obraz

Standardní

Jeste me napada grafika .... i kdyz je to asi blbost, zkusil bych pokusne jinou. A co zdroj?
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní

jj moze to byt aj grafikou. A ten mem test si skusal? Skusal si ine RAMky?Mozno mas casovania zle nastavene pokial mas dve RAMky.Ale pocul som ze X serie od ASUSu su dost kazove, skus menit vsetko co mas moznost vymenit. Inak tipujem tiez tu dosku
    E6400@3GHz, P5N-E SLI, Corsiar 2x512, 7600GS voltmod@700/1600, Hitachi 320G 16MB, TV @nywhere, BlueStorm II, watercooling...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání