Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 33

Téma: PDA HP iPAQ H1930

Standardní PDA HP iPAQ H1930

Ahojda! Mam moznost od znameho koupit tohle PDAcko. Je rok stary, ale pul roku pouzivany a to pry jeste malo. Ma pry celkem novou baterku, ale par skrabancu (cca 2 takovy mensi na display, ktere jsou videt i ve tme). Dava mi na nej pulrocni zaruku. Jinak se mi pristroj moc libi, ale bojim se, abych nekoupil kravinu.

Tady jsou fotky (jeste se uploaduji, takze je mozne, ze jeste nejsou vsechny fcni):

http://www.xantipa.wz.cz/storage/HP1930/1.jpg
    .
    .
    .
    .
    .
    http://www.xantipa.wz.cz/storage/HP1930/24.jpg

Pristroj je komplet v krabici se vsemi manualy a CD. Bezi na nem PocketPC2003. Jinak pri zatreseni v nem mirnounce rachta, ale imho to dela slot na SD kartu.

Prosim poradte, jestli to stoji za to, dikas!
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

no novy stoji ve mega Liberec 4690+dan

bazarovy se prodava kolem 3300-3800. Cokoliv nad je drahy

jinak je to pekny pristroj. Znam ho moc dobre. Uz jsem jich pak kousku mel a spokojenost. Za ty prachy nemuzes dostat lepsi.

Pekny display, rychle odezvy

Jen pozor na vady displaye. Spatny pixely atd
    Všeho chuť

Standardní

Ano presne, vady displaye... Tento jsem den pouzival (skvela vecicika, vejde se vsude, vazne dobry tvar, oproti jinym "cvalikum"), ale vecer jsem zjistil, ze ma jeden BP . Znamej sice slevil na 4k, ale kdyz si priplatim 15 stovek, tak mam novej se zarukou a dobrou baterkou . Takze diky!!
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

tak to bych mu to omlatil o hlavu

PDA s rozisenim 320*240 a spatnym bodem je na odstrel.

Je tmavy nebo bily? ten BP

vseobecne plati ze pokud ma PDA spatny bod tak cena jde o 30-40 procent dolu.

takze realnou cenu bych videl nekde mezi 2800-3200. jinak bych mu to vratil
    Všeho chuť

Standardní

Moje rec, rikal jsem mu, ze bych to vzal maximalne za 3 litry, ale o tom nechtel ani slyset. Ten BP ma bilou barvu (vsechny 3 subpixely dead), takze je videt nejvic na tmavym podklade (ostatne jako vetsina BP). Je videt z urciteho uhlu zhora, z prima je hur viditelny, ale kdyz vim, kde je, tak ho najdu. Jinak jak casto se u PDAcek vyskytuji BP obecne? Je to jako u LCD monitoru? Ja myslim, ze ano. Docela se bojim koupe toho noveho, pze bych nerad dostal "tecku" . Je vubec tohle mozne nejak reklamovat? U LCDcek je to podel vyrobce, ale vetsinou jsou to +/- 3 BP, ale tady je ten display xkrat mensi, takze by i jeden mohl byt bran jako duvod k reklamaci, ne?

EDIT: Tedka mi volal, ze ho strelil za 5500,-

Standardní

u PDAcek se vyskytuje sporadicky tedy vyjmecne

mas tam sice stejnou pravdepodobnost na 1mil. pixelu jako u LCD panelu ale musis pocitat s tim, ze u PDA mas desetinu pixelu nez mas u 15cky LCD. (320*240 versus 1024*76

Tedy pravdepodobnost by mela byt desekrat mensi

Cili vyskytuje li se BP u dejme tomu u kazdeho 5 LCD panelu, zde je to u kazdeho 50teho.

Jdi mu to omlatit o hlavu
    Všeho chuť

Standardní

Jj uz se ve ctvrtek stalo a v patek ho prej strelil za 5,5k. Jinak v pondeli razim do TS Bohemie koupit tnehle model neovej za 56xxKc . Nebo je to snad nekde jeste levnejsi?

Standardní

to je dobra cena
    Všeho chuť

Standardní

Akorat mne mrzi, ze se nikde neda sehnat o tridu vyssi model iPAQ h1940, ktery mel i Bluetooth

Standardní

jeho cena je neprimerene vyssi oproti 1930ce

ber tu 1930ku.

Je to bomba za tyhle penize
    Všeho chuť

Standardní

OK, diky za radu

Standardní

Tedka mne jeste napadlo, ze tady Stoobi nabizi iPAQ h3955 s 128MB MMC kartou kolem 5k, co na nej rikas? Na netu jsem se informaci o nem moc nedocetl a neni mi jasne, jestli Bluetooth ma, nebo ne. Pry na nem jede PocketPC 2002, ale ja bych radsi 2003, je na nej mozne tyto Windowsy "nahrat"? Diky!

Standardní

to je stary typ. Velky a tezky. Bluetooth nema. Jeho realna cena je tak 2800-3000 bez te karty.

WIN2003 do nej nahrajes bez problemu.
    Všeho chuť

Standardní

Aha, mne jenom zarazila rychlost procesoru (400MHz). Dobre, koupim ten iPAQ h1930, diky!!

Standardní

to tvoje ma procesor Samsung 200mhz

Muzu ti garantovat, ze jsem jeste nevidel rychlejsi odezvy nez u te 1930ky.

Ja sam mam ipaq 4700 procesor ma 620Mhz a mam rozhodne pomalejsi odezvy nez na te 1930ce.

Proste neco jako rozdil mezi pentiem 133Mhz a 486 133Mhz. Takty stejne, ale rychlost jina.

Ten Samsung proste rulezzz
    Všeho chuť

Standardní

Mozna bych jeste doporucil toto

420 ma i Wifi, ale 410 ma jen BT. Nevim jak je na tom cenove, ale myslim ze vychazel srovnatelne s 1940
    1940 jsem mel a co se vykonu tyce, tak jsem nemel nejmensi problem!
    Je tam samsung 266.

Standardní

Jelikoz uz se nevyrabi h1930 ani h1940, rozhodl jsem se pro FSC Loox 410BT. 420ka je moc draha...2,5k navrch kvuli WiFi se mi davat nechce a stejne to bude imho jenom takovy to "kancelarsky" pripojeni, tzn. zadnej externi konektor na antenu. Jinak jak jsem zacal tu 410ku shanet, tak jsem se dozvedel, ze se pry taky prestal vyrabet (posledni varka ma pry prijit od vyrobce zitra, tzn 26.1.2005), takze rychle pro nej!!!

Standardní

Pak se teda podel o zkusenosti. Me se ta 410/420 fakt libila!

Standardní

Jj napisu sem kazdou tecku, jak je mym zvykem . Jinak subjektivne si myslim, ze mel ten iPAQ h1930/1940 mnohem lepsi design, nez ten Loox - prijde mi takovej moc hranatej, ale uvidime...

Standardní

obe zarizeni jsou velmi povedena

at budes mit to ci ono, neprohloupis
    Všeho chuť

Standardní

Taakze vcera dorazil Loox 410BT za 7900,- vc. dane a posty od fy BossCan Comprint.

V nekolika odstavcich popisu me dosavadni zkusenosti:

Po rozbaleni na mne vykoukla vrchni cast predelu krabice, ktera obsahuje CD s lokalizaci od SunnySoftu (demoverze aplikaci a plna verze InterWrite Pro 8.4) a CD od Fujitsu-Siemens s licenci na PPC03.

Po odkryti se objevil ve folii zabaleny Loox, lehky adapter s predsadkami na 2 zakladni tvary elektrickych zastrcek (EU a US). Dale baleni obsahovalo kozene pouzdro, spojovaci USB kabel a redukci na napajeni.
    Po strhnuti ochranne folie (te prvni po rozbaleni s napisem "Read User's Guide before begin" ) jsem PDAcko zapnul a s uzasem pohledl na kristalove ciste barvy a jas (v porovnani s HP1930). Objevil se splash-screen s delfinama ve vode od FJ-SM a EN PPC03 zacal instalaci s dotazem na kalibraci stylusu a zkousky prvni prace s nim. Potom se objevila modra Today Screen.

Zezacatku jsem si u displaye vsiml, ze povrch je pri tlaku stylusu u stredu "tuzsi", nez na krajich, ale tedka koukam se to jakz takz vyrovnalo...imho to maji vsichni, jeste nez si ta folie "sedne" .

Nejprve jsem si prohledl, jestli krome loga na Today Screenu (modra s oknem) jsou v tehlech vidlich i dalsi zmeny oproti H1930ce. Je tady FSCmenu, ktere umoznuje rychle prepinani mezi zakladnimi funkcemi s pristupem treba na stav baterii a ke spustenym programum. Jinak je to vcelku stejny.

Do mechaniky jsem teda vlozil CDcko od SunnySoftu, ze nainstaluji cestinu. Zamrzelo mne, ze je na nem prilozena jenom verze 8.4, kdyz uz davno SunnySoft nabizi 8.5ku. Zasel jsem se teda nejdriv podivat na stranky SunnySoft, jestli tam neni nahodou nejaky bezplatny upgrade. Hnedka nazacatku tam meli napsano, ze upgrade z nizsich verzi je placeny...sjel jsem tedy trosku niz a dale bylo napsano, ze od verze 8.4 je upgrade zdarma. Stahl jsem tedy InterWrite 8.5Pro, nainstaloval a zaregistroval se u SunnySoftu pomoci cisla na obalu u CD. Obratem mi prisel mail s registracnim cislem k verzi nove. To jsem vlozil, restart a nahle z toho byla verze plna .

Dale jsem chtel vyzkouset, jak je na tom PDAcko se zvukem...pripojil jsem kabel k pocitaci a do PDA. Drive nainstalovany ActiveSync 3.8 se ohlasil, jakou chci verzi "partnerstvi". Zvolil jsem tedy Guest a zkopiroval do "Mobile Device" jednu MP3ku. Po pripojeni sluchatek mne ale cekalo nemile zjisteni....docela dosbre slysitelny sum a hladina bzuceni mne nenechaly klidnym. Spustil jsem tedy WMP9ku a onu MP3ku. Zvuk byl jakoby "zastreny", takovy bez stavy a kompletne bez hloubek. Zkusil jsem tedy v Nastaveni Zvuku pridat vysky a basy z 0 na max. Malem jsem spadl ze zidle! Tak silne hloubky a tak ostre vysky neda ani muj Live! !!! Zkusil jsem, jaka je maximalni mozna hlasitost a jestli dojde k prebuzeni (dana MP3ka ma sama od sebe pretazenyu gain, takze by to bylo hnedka slyset), ale ani tady jsem neuspel! Zvuk stale dynamicky bez jakehokoliv zkresleni ci prebuzeni! Akorat mi potom mirne piskalo v usich, pze nastaveni hlasitosti se provadi az po "pusteni" posuvniku a ne plynule pri tazeni, takze jsem si, jak se rika "houknul do bedny". Zvuk teda skvely, ale porad mne mrzelo to ruseni. Zkusmo jsem vytahl USB kabel a viola! veskere ruchy zmizely a rozhostilo se ve sluchatkach ticho. Nejprve jsem si myslel, ze mi v usich zalehlo, ale opravdu, po sumu a bzuceni ani slechu!!

Pristoupil jsem k dalsi veci a to instalaci aplikaci...Zde bylo vse v poradku, protoze zde si jiz bere rezii samotny OS. Odezvy byly subjektivne stejne rychle jako u predchoziho iPAQu, akorat Doom2 bezel uz totalne plynule bez delsiho nacitani.

Mirna komplikace vsak nastala, kdyz jsem chtel PDAcko resetovat. Vsunul jsem stylus do dirky u konektoru, stiskl a nic se nestalo...PPC se ani nehnul. Zkusil jsem PDAcko softwarove resetovat pomoci programu, to slo v pohode, ale resetovaci tlacitko bylo mrtve. Rekl jsem si, ze nemam co ztratit a "zarval" jsem stylus do PDAcka opravdu silne...a vida, najednou se provedl restart tak, jak ma byt...delfini a PPC....

Mel jsem radost, protoze ho nemusim posilat zpatky a pri te prilezitosti jsem rovnou PPC zkusil preinstalovat (power btn+reset btn), uspesne...po restartu se PPC03 prihlasil jako pri instalaci ("Tap to begin installation..."). System jsem tedy nainstaloval z ROMky znova vcetne vsech aplikaci a jelikoz uz chcipla baterka (jela bezz nabiti od cca 17ti hodin), dal jsem PDAcko na nabijecku a sel spat (cca 3 hod. rano).

Kdyz jsem k tomu druhy den (dneska) rano prisel (cca 7 hod), svitila oranzve nabijeci ledka. Ve stavu baterie bylo indikovano, ze je nabito na 100%, ale stejne se mi ta oranzova signalizace nezdala, protoze v manualu pisou, ze pokud PDAcko plne nabie, blika LEDka zelena. Rekl jsem si, ze je to mozna formatovani baterky a PDAcko si ssebou vzal ven. Tam pri pri cca 2 hodinovym pouzivani klesla baterka na 78%. Cestou domu jsem v TS Bohemii koupil 512MB SD kartu Transcenc s rychlosti 60x za 1378Kc vc dane.

Prinsesl jsem to vsechno domu, vlozil kartu a PDAcko kartu naslo, u ktere hlasilo velikost kolem 500MB, kde je vyuzitelna cast 489.25MB. Libi se mi, ze karta lze do pristroje vlozil cela a ani kousek nekouka, coz u nekterych modelu iPAQu alespon z fotek neni. Pripojil jsem jej tedy na nabijecku a doted ho tam nechal. Chvili se "donabilejo" tech vypotrebovanych 22% a doted sviti na nem nepretrzite oranzove LEDka. V manualu pisou> "THe battery is not charged on delivery and should be charged for 12 hours prior to the first mobile use.", takze doufam, ze zitra kolem 4te rano zacne oranzova LEDka blikat zelene . Jinak je mi jasne, ze jsem mel naprvni nabijeni nechat PDAcko na nabijecce do uplneho nabiti, ale poteboval jsem se s nim "pochlubit" ) a hlavne vyzkouset kupovanou SD kartu.

Vratim se ale jeste k mechanickemu provedeni a to konkretne k tlacitkum. Tlacitka jdou vcelkem dobre mackat, akorat zezacatku "tuhost" prostredniho tlacitka ve smeru doleva byla trosku odlisna oproti pohybu (stisku) doprava (zkratka to jinak cvakalo . Jelikoz jsem to ale dneska pouzival pri hrani Dooma () ), rekl bych, ze se to mirne "srovnalo" a casem se to jiste vymacka na stejnou uroven.

Na zaver bych rekl, ze jsem s nim nadmiru spokojen a jestli se oranzova nabijeci LEDka premeni na "blikavou zelenou", budu v sedmem nebi . Timto bych chtel hlavne podekovat Namornikovi a vsem zcastnenym, ze jsem nekoupil tu H1930ku ani jine a na doporuceni vzal tenhle, protoze si myslim, ze za 7900,- je to opravdu dobry kousek .

P.S. Tedka uz jsem jenom zvedavej, jak do toho zacnu rvat filmy, protoze laboraci s bitrate a jinymi prvy komprese se mirne bojim .

Standardní

A. filmy ti na tom pujdou bez problemu a bez uprav

akorat jsi udelal blbost, ze jsi si koupil 512ku pac kdybys koupil 1GB tak do toho muzes dat normalni divx film bez uprav. Ze to facha, to mi ver. 1GB SD stoji ve 100mega 1790.

B. U meho ipaqu 4700 kdyz je plne nabito, tak mi sviti oranzova ledka. kdyz se nabiji, tak blika

C. Tu folii cos k tomu dostal, hned vyhod, je strasna, Kup Brando. Nepoznas, ze ji tam mas nalepenou. mam 99procentni propustnost. Neda se to srovnat. Zadne bublinkym zadne oderky, proste parada. stoji kolem 200kc
    Všeho chuť

Standardní

Citace Původně odeslal Namornik
    A. filmy ti na tom pujdou bez problemu a bez uprav

akorat jsi udelal blbost, ze jsi si koupil 512ku pac kdybys koupil 1GB tak do toho muzes dat normalni divx film bez uprav. Ze to facha, to mi ver. 1GB SD stoji ve 100mega 1790.

B. U meho ipaqu 4700 kdyz je plne nabito, tak mi sviti oranzova ledka. kdyz se nabiji, tak blika

C. Tu folii cos k tomu dostal, hned vyhod, je strasna, Kup Brando. Nepoznas, ze ji tam mas nalepenou. mam 99procentni propustnost. Neda se to srovnat. Zadne bublinkym zadne oderky, proste parada. stoji kolem 200kc
    A]
    No pravda je, ze by 1GB karta taky nebyla k zahozeni, ale momentalne u nas za rozumnou cenu neni k dostani. Imho je ta cena bud bez DPH, nebo to asi nebude nejaka "super" znacka. Ta moje 512ka je jak jsem uz psal Transcend 60x s dokonce 5ti letou zarukou. A navic urcite do PDAcka jeden velkej film cpat nebudu, pze k cemu mi je mega-rozliseni, kdyz mam stejne display jenom 320x200.
    Spis bych mel otazku co se tyce propustnosti SD karet....nainstaloval jsem si program Pocket Mechanic na spravu SD karet a dal si Benchmark sekvencniho cteni/zapisu. Test vyhodil propustnosti pri cteni kolem 0,95MB a zapis 0,76MB. Je to normalni, nebo kde je problem? Dal jsem jeste tu kartu zformatoval souborovym systemem FAT32 s nejmensi velikosti clusteru, aby tam nebyl zadny "slack", sice je to na ukor rychlosti, ale zase je pri vice souborech vice mista. BTW stejne mi ale do hlavy nejde ten Benchmark, kdyz udavaji pri cteni teoretickou rychlost 9MB/s (72mbit), na to by filesystem prece vliv pri tomhle testu mit nemel, ne?
    ad velikost> Je normalni, ze mi PDAcko z te karty zpristupni "jen" 485MB? Je mi jasny, ze nemuze dat plnou velikost, tale ukosnout necelcyh 30MB mi prijde dost...

B]
    Tak asi to mame s temi LEDkami stejne. Porad sviti oranzove a kdyz ho restartuju, nebo odpojim/pripojim napajeni, tak jeste donabiji oranzovym blikanim a pak uz jenom oranzove sviti (ikdyz v manualu popisuji, ze pokud je nabito, mela by zelene blikat). Nevim, ty manualy jsou psane tak nejak divne...jsou to jenom takove zaklady, ale na treba na LED indikaci stavu v nejake prehledne tabulce, jako je treba u mobilniich telefonu bezne, se vyprdli .

C]
    Blbe jsem se vyjadril, zadnou ochrannou folii na pouzivani jsem k tomu nedostal, byla to jenom folie "prepravni" (jako u LCD diskplayu). Ted je tedy display uplne nechraneny? Kolik stoji ta Tebou doporucovana folie? Ma nejakou vrstvu proti otiskum prstu? Je velky problem aplikovat ji rovne bez bublinek?

Diky za odpovedi!!!

EDIT> Otazky ohledne ceny a bublinek/skrabancu stahuji...nedocetl jsem do konce .

Standardní

A. Rychlost SD karty je nepodstatna, pac brzdicim bodem je ipaq, ten zvlada jen zlomkovou rychlost te tve karty.

B. Zelena ledka mi blika, kdyz mam nejakou pripominku. Co se baterky tyce, tak vzdy jen oranzova, blikajici, cï svitici

C. Brando

http://www.ahmobile.cz/inshop/

najdes to pod PDA prislusenstvim, folie BRANDO 199kc+dan

aplikuje se suprove- Jsou tam tri vrstvy

ocistis display. strhnes prvni vrstvu, nalepis na ipaq (ty dve zbyvajici), pak odlepis tu druhou, vrchni, tudiz ti tam zustane ta prostredni.

Zadne bublinky. Nepoznas, ze ji tam mas.
    Všeho chuť

Standardní

Aaaha, mockrat diky!

Jeste tady studuji prevod filmu na mensi velikost...neni na Internetu nejaky prehledny navod s osvedcenym postupem, aby kvalita zustala co mozna nejvetsi s minimalni velikosti?

EDIT> Tedka koukam, ze nejbliysi model k tomu memu u te folie je asi Loox 720, snad to na nej pujde...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání