Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: USB Šuplík + HDD a pád

Standardní USB Šuplík + HDD a pád

Zdravim všechny

asi pred rokem sem si koupil USB suplik do ktereho jsem dal 60GB HDD MAXTOR. Vsechno krasne chodilo asi 5 minut dokud sem nedal kopirovat asi 500MB dat. No asi v pulce kopirovani to kleklo. Napsalo to nejakou chybu a disk mi zmizel. Po restartu se tam zas objevil. Tak si rikam, treba je chyba u me. Vzal sem to do prace a tam to svistelo jedna radost. Pujcil sem to kolegovi a behalo mu to taky jedna radost. Prinesu to domu BUM, zase chybka. Tak sem udelal reinstal jako napotvoru to nepomohlo Dal sem tam SP1 vysledek furt stejnej. Pak mi doporucili nejakej patch primo od MS kterej mel opravovat nejakou chybku v USB2. Taky nepomohl

Zkousel sem to i s jinym diskem a taky kaput...

Netusite kudy na to

inac moje sestava uz je trochu archaicka. AthXP 1900+, 512MB RAM, MoBo je MSI VIA KT333 a GF4Ti4200.

Jinak na tom kompu beha uplne vsechno krome toho HDD v suplicku
    -=][Jops[cz][=-
    a wvvvvo tom to nejni

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

tak aktualne to resim take ( na epox 8kra2+ ) a dela mi to i usb mys. bud je to pojebanym systemem ( tahne mu na 3 roky ) anebo je to usb portama. zatim jsem na to neprisel ( nemam cas na cistou reinstalaci )
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Poradim vam: je to takova rada nerada ale funguje uz na dvou pocitacich ale nevim proc, a to jsem ing elektrikar a nechapu to.mel jsem nasledujici problem s USB mysi: na WinXP po pripojeni mys normalne fungovala,ale po case prestala z niceho nic fungovat,laboroval jsem a zjistil ze ve dvou USB nefunguje a ve dvou funguje,uplne nahodou jsem dal do usb kde nefungovala mys a do druheho kde taky nefungovala gamepad a najednou prd funguje mys i gamepad,aby fungovala mys v usb kde predtim nesla musi byt v druhem usb neco zapojeno.je to zahada ale funguje to.

Vliv
    357

Standardní

no for je v tom, ze ja mam 8 portu a ve vsech se mi ta mys i ten suplik odpojuje. JENZE

ja ji hodil kvuli tomu do ps/2 abych se tomu vyhnul. a co se nestalo? v ps/2 se take odpojuje, i kdyz okamzite ( narozdil od usb ) zase najede. takze bych to typoval na problem softwarovy. nemyslim, ze by to zpusoboval kabel ( navic kdyz ten usb disk byl uplne novy a jinde plne funkcni ).

Banned
    Vliv
    0

Standardní

v tom pripade me napada jeste jedna vec, se kterou jsem se setkal uz davno,zamrzala mys a blbla,zpusoboval to jakysi virus,po updatu antiviru problem zmizel.

Vliv
    357

Standardní

no vir bych vyloucil. for je v tom, ze me ta mys nezamrza. me proste zhasne optika ( napajeni ). hodim to do jineho portu a bezi. chvili. pak opet. v puvodnim uz nenajede do restartu.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    no vir bych vyloucil. for je v tom, ze me ta mys nezamrza. me proste zhasne optika ( napajeni ). hodim to do jineho portu a bezi. chvili. pak opet. v puvodnim uz nenajede do restartu.
    Potom by som to tipoval na studenak niekde v mysi reklamovat.

Co sa tyka Jopsa, tak som sa tiez s niecim podobnym stretol na VIA cipsetoch pri kopirovani z digitalneho fotoaparatu (VIA Apollo Pro 133A), tiez sa to random sem-tam vypinalo, ale nikdy som to nevyriesil.

VIAcke cipsety zrejme nemaju radi zatazenie pri velkych prenosoch dat...
    Konkretne SouthBridge, ze ano... (jedno ci pri kopirovani z IDE na IDE alebo z USB na IDE (z USB na USB som neskusal)
    Zaujimalo by ma, ako je to od KT400 vyssie.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Vliv
    357

Standardní

sakrys, ted sem to tam nejak nenapsal ackoliv sem o tom premyslel ( to je tak, kdyz se dela tisic veci najednou ).

ono totiz nejde jen o mys. odpojoval se mi takhle i usb disk ( neplest s flash diskem ). ale jen tyhle dve zarizeni. jinak mi usb jede ok ( bluetooth atd ). z toho odvozuju, ze je to problem sw.

Standardní

no mal som trochu podobne problemy s usb myskou (ms wireless explorer), po zapnuti pc nenabehla a v device manageri bol vykricnik ze device ma troubles, ked som mys odpojil a zapojil tak nabehla, po kadejakych zufalstvach som zistil, ze na vine boli ovladace nforce

2.03 - ok
    2.41/42 - problem (tieto boli vseobecne "podarene")
    3.13, 4.24/27, 5.10 - ok

na inych systemoch samozrejme behala vzdy ok

==
    z toho co pisete to vyzera na software problem, skusil by som pridavny usb radic do pci

Standardní

tak sem rad ze nejsem sam. A USB bych z toho nevinil, protoze mam temer vsechna USB ucpany, mam tam skener, tiskarnu, digit fotak, infra port, gamepad a vsechna ta zarizeni behaj uuplne v pohode bez nejakejch problemu. Jenom ten disk se mi s**e.

Zajimalo by me, kde je zakopanej pes...

Windows jsem samozrejme preinstalovaval jenom kvuli tomuhle a nepomohlo to.
    -=][Jops[cz][=-
    a wvvvvo tom to nejni

Standardní

No ja mam problemy s mysi taky a to na ruznych deskach s uplne jinym HW. Proste se prestanej hybat, system ji nevidi a sensor naspodu sviti strasne slabe (ale sviti). Pomuze bud restart hotplug demona nebo vytazeni a zpetne zasunuti do USB. OS to neni, protoze Windows nepouzivam a problemy mam stejne, jine USB porty jsem moc nezkousel. Mys je Microsoft Wheel Mouse Optical (dratova), spatnym kontaktem to neni, protoze zhasina ikdyz je na stole a nemam na ni ruky.

Co se tyce USB disku (ne flash), hodne lidi si mne stezovalo, ze se jim po par set MB zapisu odpojuje - vzdy na nekolika PC, na nekolika dalsich se to neprojevovalo. Zatim to byly ale jenom lidi s windows, ja mam USB externi disk teprve par dnu, takze zkusenosti nemam (zatim to jede).
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Banned
    Vliv
    0

Standardní

ve winxp se nekdy projevuje u usb hdd nasledujici problem,disk se sam odpoji i behem kopirovani,nebo po nejake dobe necinnosti,reseni tohoto problem mu je v nastaveni napajeni disku v jeho vlastnostech kde je polozka neuspavat usb disk nebo tak nejak.

Vliv
    357

Standardní

no je to zajimave, ja mam totiz take MS mys ( ohledne toho sviceni, jo to delala, pak prestala svitit uplne )...

ohledne toho disku. a jak mi chces vysvetlit, kdyz sem z nej stahl asi 10G v pohode. pak sem ho odpojil a po opetovnem pripojeni sem na nej nedostal uz ani 100M bez toho, aby se neodpojil.

Standardní

Citace Původně odeslal OBR
    ve winxp se nekdy projevuje u usb hdd nasledujici problem,disk se sam odpoji i behem kopirovani,nebo po nejake dobe necinnosti,reseni tohoto problem mu je v nastaveni napajeni disku v jeho vlastnostech kde je polozka neuspavat usb disk nebo tak nejak.
    no ted ti clovece nevim, jestli sem si s tim hral ci nikoliv, ale diky za tip, zkusim to az bude cas
    -=][Jops[cz][=-
    a wvvvvo tom to nejni

Vliv
    357

Standardní

tak vcera me ta mys uz vazne zlobila a nakonec prestala svitit uplne. no nic. rekl jsem si, ze nejspis umrela a predchozi problemy byly jen pruvodni jevy tohoto stavu. po odpojeni jsem chtel restartovat pocitac a stale jen BSOD s kecama ohledne ACPI.

no nechal jsem to asi hodinu vypnute a najelo to. a mys se rozsvitila.

tak jsem si rekl, to uz opravdu musi byt tedy software. a kde zacit? spravne hadate... vypnul jsem ten MS inteligentnisoftwarekmysi ( intellipoint ). a hle. mys se zatim chova korektne. zadne odpojovani, zadne prehmaty atd.

no az bude cas, zkusim ho preinstalovat.

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    tak vcera me ta mys uz vazne zlobila a nakonec prestala svitit uplne. no nic. rekl jsem si, ze nejspis umrela a predchozi problemy byly jen pruvodni jevy tohoto stavu. po odpojeni jsem chtel restartovat pocitac a stale jen BSOD s kecama ohledne ACPI.

no nechal jsem to asi hodinu vypnute a najelo to. a mys se rozsvitila.

tak jsem si rekl, to uz opravdu musi byt tedy software. a kde zacit? spravne hadate... vypnul jsem ten MS inteligentnisoftwarekmysi ( intellipoint ). a hle. mys se zatim chova korektne. zadne odpojovani, zadne prehmaty atd.

no az bude cas, zkusim ho preinstalovat.
    hmmmm tak zbytecna snaha. bud je problem v kabelu anebo je to priznak odchazejiciho procesoru v mysi. tak jako tak to zkusim vyreklamovat...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání