Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Problém s IDE1 na EPOX EP-8KRAl

Standardní Problém s IDE1 na EPOX EP-8KRAl

Stavěl jsem novej komp. na EPOXu, na něj jsem připjil HDD na primární kanál a na sekundární jsem přidal DVD a CD-ROM. Naběhlo to v pohodě, ale když jsem potom PC vypnul a připojil ještě disketovku, tak se po zapnutí jenom mírně pootočily větráčky (ani ne vteřinu, bylo to tak o 1/4 otáčky u CPU chladiče) a nic (ani to nepíplo). Když jsem to vypojil ze zásuvky a zkusil to znovu zapnout, tak to samé, při opětovném zapnutí bez vytažení z elektřiny to nedělalo vůbec nic.
    Po postupném odpojování jednotlivých součástek jsem zjistil, že na vině bude primární kanál IDE řadiče - když HDD s DVD zapojím na sekundární, tak to v pohodě naběhne...
    Ta disketovka byla už použitá, z kompu, kde odešel zdroj a vzal s sebou do věčných lovišť i HDD, nemohlo by to být tím??
    Existuje nějaký způsob, jak ten primár otestovat??

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní

Hmm nepredpokladam, ze by to bylo tou disketovkou, jsou dost odolne (i kdyz samozrejme mozne je vsechno)

Zkusil bych vse od zacatku zapojit to na stole v minimalni konfiguraci a postupne pridavat HW, na ten primarni zkus pripojit jen jednu vec a kdyz najede tak postupne ruzne kombinovat, takto nelze presne rici co je spatne i kdyz to trochu vypada na ten radic. IMHO by ale odesel jak primarni tak sekundarni.

No zkousej a postuj co a jak pokusim se ti poradit protoze ted tu resim problem s diskem na druhem kompu, takze u toho sedim
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

ja bych rozhodne zkusil toto resit zde http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=34352 od toho ten thread existuje. proto prosim presun svuj problem tam. diky
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní Asi jsem blázen...

Zkusil jsem to zapojit na oba kanály a ono to jede A přitom jsem s tím včera strávil odpoledne, dělal jsem přesně co radil Arg, tzn. skádal jsem to na stole, přehazoval ramku, postupně připojoval atd.
    No nic, doufám že to tak vydrží

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní

No slava, hlavne ze to jede
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání